Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie

Er is een breed assortiment aan raamdecoratie beschikbaar tegenwoordig. Het is natuurlijk heel fijn dat er zoveel te kiezen is, maar soms bemoeilijkt het juist je keuze. Want wat is nu de beste keuze voor jouw woonwens en woonsituatie? Raamdecoratie is daarbij niet alleen functioneel, maar ook heel sfeerbepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: jaloezieën, rolgordijnen, shutters,  of vouw- en plisségordijnen. Allemaal hebben ze hun eigen functie en toepassing en een specifiek uiterlijk. Let op deze drie zaken, zodat je goed beslagen te ijs komt.

1. De verkeerde raamdecoratie kopen voor de bewuste kamer

Zorg altijd dat de raamdecoratie die jij op het oog past ook daadwerkelijk past bij de kamer waar het komt te hangen. En dan hebben we het in dit geval over de functionaliteit. Als jij een mooi rolgordijn hebt gevonden voor in je badkamer, dan moet je wel even checken of dat rolgordijn wel tegen vocht kan. Meestal is dit namelijk niet het geval. Of als je strakke, stijlvolle houten jaloezieën wilt ophangen in je slaapkamer. Heb je nagedacht over het geluid dat deze raamdecoratie maakt? Of wat te denken van de hoeveelheid licht die er nog door komt. Misschien is andere raamdecoratie beter geschikt voor je slaapkamer.

2. Het design uit het oog verliezen

Dit is ongeveer het tegengestelde van de vorige alinea. Daar waar sommige mensen een beeld voor ogen hebben dat niet praktisch is, gaan sommige mensen alleen maar voor functionaliteit en verliezen daarbij het uiterlijk en design uit het oog. Een probleem dat verrassend vaak bij het huis van single mannen voorkomt. Overal jaloezieën ophangen is wellicht heel praktisch, maar in je slaap- en woonkamer zijn mooie gordijnen wellicht een betere keuze. En je kunt natuurlijk ook combineren!

3. Foutieve installaties van raamdecoratie

Goede raamdecoratie is op maat gemaakt. Zo past het perfect bij jouw huis. Dus zorg dat je dit zelf goed kunt, en ga anders met een professional in zee. Niets is lelijker dan gordijnen die net te lang of te kort zijn. Of wat te denken van jaloezieën die ineens naar beneden vallen. Want een flink stel jaloezieën kan best zwaar zijn, dus die moet je goed bevestigen. We zullen niet alle horrorverhalen met je delen, maar als je niet zeker weet of je de klus aankunt: doe het niet zelf. Neem een professional zoals Inhuis Plaza in de arm en laat je goed helpen, van selectie tot installatie.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden