Lokaal nieuws vrijdag 26 november 2021

Etalbond®FR , een unieke ACP plaat voor gevelbekleding

Steeds vaker worden kunststof gevelpanelen gebruikt bij de realisatie van nieuwbouwprojecten. Dit omdat het de aannemer voordelen biedt bij de installatie en de gebruiker gewaarborgd is van een duurzame geveloplossing. HPL (high pressure laminate) en ACP, Aluminium composiet plaat, zijn voorbeelden van kunststoffen die voor geveltoepassingen worden ingezet. Binnen de Aluminium composiet range is Etalbond®FR een sprekend voorbeeld van een gevelpaneel dat specifiek voor deze toepassing is ontwikkeld.

Wat zijn de kenmerken van Etalbond®FR gevelplaat?

Etalbond®FR is een 4 mm dikke aluminium composiet plaat die bestaat uit een brandvertragende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5 mm dik. Hiermee voldoet Etalbond®FR 4 mm aan de internationale standaard van brandklasse B, s1, d0. Mochten de brandwerende kwaliteiten van de Etalbond®FR uitvoering niet voldoende zijn dan is er bovendien de A2 uitvoering. Deze A2 uitvoering voldoet aan de brandklasse A2, s1, d0.

Vanwege de hoogwaardige PVDF coating op de buitenzijde van de aluminium toplaag is deze gevelplaat uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Een andere belangrijke eigenschap is dat Etalbond®FR volledig recyclebaar is. Hierdoor wordt het milieu niet onnodig belast.

Wat zijn de bewerkingsmogelijkheden van Etalbond®FR gevelplaat

Etalbond®FR gevelpanelen zijn uitstekend te bewerken met een standaard machine uitrusting. Zo behoren de bewerkingen zoals zagen, boren, frezen en buigen allemaal tot de mogelijkheden. Ook het beletteren en bedrukken van deze unieke gevelplaten is geen probleem. Deze ruime bewerkingsmogelijkheden bieden veel vrijheid bij de realisatie van het uiteindelijke design.

Etalbond®FR is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen

Een groot voordeel van Etalbond®FR gevelpanelen is dat deze te verkrijgen zijn in alle beschikbare RAL- en Pantone (PMS) kleuren. Dit betekent dat voor ieder project een specifieke kleur geproduceerd kan worden. Dit met een zelf te bepalen glansgraad, liggend tussen de 5 en 80%. Is er vanuit het design behoefte aan een speciale uitstraling dan behoren unieke structuren zoals een beton- of hout look tot de mogelijkheden. Meer informatie over Etalbond®FR gevelpanelen is te vinden op vinkkunststoffen.nl.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden