Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Zo personaliseer je een kale badkamer

Als jouw nieuwbouwwoning zojuist is opgeleverd, is de kans aanwezig dat je huis zo goed als casco wordt opgeleverd. Met een beetje geluk zijn de sanitaire meubelen al geplaatst en is je badkamer dus in principe klaar voor gebruik. Deze kan echter nog best wel gewoontjes en neutraal ingericht zijn, dus hoe zorg je ervoor dat je deze meer naar eigen smaak kunt vormgeven? We geven je graag wat tips ter inspiratie, zodat jij straks helemaal tot rust kunt komen in je nieuwe badkamer.

Laat een wand behangen

Een wand behangen in badkamer, kan dat? Jazeker! Er zijn meerdere typen behang die goed tegen water kunnen, dus welke je prima in de badkamer kunt hangen. We raden het niet direct aan om de douchewand te behangen vanwege de hoeveelheid water die er dan tegenaan komt, maar elke overige wand is prima. Als je zeker wilt weten dat het strak geplaatst wordt kun je een schilder Eindhoven zoeken die jou kan helpen met deze klus. Zo krijgt jouw badkamer in één klap een andere look.

Voeg decoratie en kleur toe

Je kunt je badkamer heel gemakkelijk personaliseren door wat kleur toe te voegen en je decoraties selectief uit te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van je handdoeken, badmat en washandjes alvast een kleurpallet uitzoeken, welke je in alles terug laat komen. Kies bijvoorbeeld ook een zeeppompje en tandenborstelhouder in dezelfde kleur als je handdoeken. Wat betreft decoratie kun je een mooie vaas neerzetten met wat droogbloemen om de boel wat op te fleuren. Daarnaast plaats je wat eucalyptustakken in de douche, wat niet alleen heel luxe oogt, maar ook goed is voor je gezondheid.

Vervang de kranen

Je hebt sowieso twee of meer kranen in de badkamer, namelijk voor een wasbak en in de douche. Misschien heb je zelfs nog een bad en een extra wastafel, waardoor je nog meer kranen hebt. Door te kiezen voor wat meer bijzondere kranen kun je de badkamer ook al een andere uitstraling geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van mat zwarte kranen of juist in een glanzende, brons kleur? Zo wordt jouw saaie, witte badkamer ineens een stuk luxer en chiquer. Als je vervolgens nog wat decoratie in dezelfde kleur aanschaft, maak je er helemaal een geheel van.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden