Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

NVM makelaar in Eindhoven

Een huis kopen of verkopen is iets wat je niet zomaar even doet. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden, en als je het voor de eerste keer doet heb je waarschijnlijk geen idee wat er allemaal op je af komt. Of je nu van plan bent om een nieuwe woning te kopen of dat je van plan bent om een ‘te koop’ bord in je voortuin te plaatsen, met een NVM makelaar in Eindhoven hoef je niet zelf alles uit te vinden. De NVM of de Nederlandse vereniging voor makelaars helpt al ruim 100 jaar mensen bij het kopen of verkopen van een woning, en met een NVM makelaar weet je dus zeker dat de aankoop of de verkoop van je nieuwe woning in goede handen is. Wil je meer weten over wat een NVM makelaar precies is en wat een NVM Makelaar in Eindhoven voor jou kan betekenen, lees dan het onderstaande artikel.

 

NVM makelaar in Eindhoven: wat doet een makelaar eigenlijk?

De aankoop of de verkoop van een nieuwe woning is voor de meeste mensen een grote beslissing. Er komt heel wat kijken als je een woning zou willen kopen of verkopen, en als je dat niet dagelijks doet kan het misschien allemaal een beetje overweldigend zijn. Als je voor dit proces de hulp van een makelaar inschakelt hoef je zelf niet opnieuw het wiel uit te vinden. Een makelaar is namelijk iemand die voor jou kan bemiddelen tijdens het aankoop- of verkoopproces van een woning. Hij of zij luistert naar wat je wensen zijn en is in staat dat te vertalen naar de beste deal voor jou. Een makelaar gaat op zoek naar geschikte woningen, kan kopers vinden voor je woning, regelt bezichtigingen, begeleid je bij alle juridische en notariële procedures, voert de onderhandelingen en stelt het contract op. Voor de diensten die een makelaar levert moet je makelaarskosten betalen.

 

Wat is de Nederlandse vereniging voor makelaars?

De Nederlandse vereniging voor makelaars, afgekort tot NVM, is een brancheorganisatie die inmiddels al meer dan 100 jaar bestaat. De organisatie bestaat uit een netwerk van makelaars en vastgoeddeskundigen en het hoofdkantoor kun je vinden in Nieuwegein. Het is heel makkelijk om de geschikte makelaar te vinden want deze deskundigen zijn per vakgebied en regio onderverdeeld. Je kunt je niet zomaar aansluiten bij de NVM als je een makelaar bent. De organisatie stelt namelijk hele strenge eisen wat betreft opleiding en kwaliteit aan de makelaars die willen toetreden tot de NVM. Door deze eisen te stellen kan de NVM garanderen dat wanneer je met een NVM makelaar in zee gaat de kwaliteit gewaarborgd is. Als je dus een NVM Makelaar in Eindhoven inschakelt weet je dat dus dat de diensten die de makelaar verleent van goede kwaliteit zijn.

 

Wat is het verschil NVM makelaar in Eindhoven en een gewone makelaar?

Misschien vraag je je nu af of er een verschil is tussen een gewone makelaar en een NVM makelaar. Sinds 2001 is het beroep van makelaar niet meer beschermd, wat wil zeggen dat iedereen zichzelf makelaar kan noemen. Om toch het onderscheid te kunnen maken tussen kwalitatieve beroepsmakelaars en online makelaars kun kijken of het om een NVM makelaar gaat. Een NVM makelaar voldoet aan de strenge eisen van de NVM wordt ook voortdurend getoetst om ervoor te zorgen dat de diensten die geleverd worden van hoge kwaliteit zijn. Omdat niet iedere makelaar zich zomaar kan aansluiten weet je door voor een NVM makelaar in Eindhoven te kiezen dat je goed geholpen zal worden bij de aankoop- of verkoop van je woning.

 

Waarom zou je een NVM makelaar in Eindhoven inschakelen?

Als je voor een NVM makelaar kiest, dan kies je voor zekerheid en kwaliteit. De kwaliteit diensten van de makelaar is gewaarborgd door de NVM en als er een geschil is met de makelaar kun je de NVM Consumentenvoorlichting daarover benaderen. 

Als je dus zeker wilt weten dat de aankoop of verkoop van je woning in goede handen is kies je dus voor een NVM makelaar in Eindhoven.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden