Lokaal nieuws donderdag 20 december 2018 Bron: Augustus

Fauna in Augustus

Het gebied en de woningen wordt zoveel als mogelijk geschikt maakt voor fauna. Meer dan het gebruikelijke, zeker voor een stedelijke buurt.

Het gebied en de woningen wordt zoveel als mogelijk geschikt maakt voor fauna. Meer dan het gebruikelijke, zeker voor een stedelijke buurt. Dat betekent niet alleen dat de vleermuizen die er al waren, gehuisvest kunnen blijven. Ook de huismus en de gierzwaluw kunnen zich nestelen. Die zitten er nu overigens nog niet. De natuur is een nadrukkelijk onderdeel van de ontwikkeling en niet alleen een compensatie voor wat er weggehaald is.

Er komen ook diverse nestkastjes in de wijk, vaak tegen de nok op de kopgevels van woningen. Dit is voor de gierzwaluwen en vleermuizen. Op bepaalde achtergevels komen voorzieningen voor de huismus onder de dakpannen. Er is een ecoloog bij dit proces betrokken.

De kastjes zijn veelal onzichtbaar opgenomen in de gevel.

Meer weten over Augustus

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden