Lokaal nieuws donderdag 20 december 2018 Bron: Augustus

Het waterklimaat van Augustus

In Augustus krijg je geen natte voeten. Ook niet wanneer als gevolg van de klimaatverandering de neerslag heviger wordt.

In Augustus krijg je geen natte voeten. Ook niet wanneer als gevolg van de klimaatverandering de neerslag heviger wordt. Ook bij de gemeente een hot item sinds een paar jaar. Er is een dik rapport geschreven met aanbevelingen voor de wijk Augustus en het nieuwe schoolgebouw. Simpel gezegd komt het erop neer dat het regenwater wordt opgevangen in een nieuw rioolsysteem in de grond. Deze pijpen zijn bewust ‘lek’ gemaakt zodat een deel van het regenwater in de grond loopt. Het resterende deel komt uit in de vijver, waar altijd water in staat. Eventueel overtollig water wordt doorgezet naar de wadi aan de zuidzijde van de wijk. En als die zelfs vol zit dan is er nog altijd een overstort naar de gracht van de villa in het Glorieuxpark. Een duurzame oplossing.    

Meer weten over Augustus

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden