Eindhoven - De Bakermat

Eindhoven - Eindhoven
Actueel aanbod

Over dit project

De Bakermat wordt een schakel tussen heden en verleden. Een symbool voor toen en nu. Enerzijds een hommage aan de tijden die achter ons liggen, anderzijds een aankondiging van wat de toekomst in petto heeft. Het object slaat een brug tussen de geschiedenis van de locatie en haar omgeving en de nieuwe bladzijde die nog geschreven moet worden.

De Bakermat geeft uiting aan het begrip ‘tijd’ op een wijze die past bij de ambities van de stad
De Bakermat heeft respect en ontzag voor haar wortels. Markante gebouwen uit de nabije omgeving zijn dan ook een dankbare inspiratiebron. Het Klokgebouw, de Petruskerk en het Spilcentrum Boschdijk ‘geven de tijd weer’. Ook De Bakermat zal uiting geven aan het begrip ‘tijd’ op een manier die past bij de ambities van de stad.

Zo is De Bakermat letterlijk een metafoor voor een nieuwe tijd. Een typisch Eindhovens instrument als design en hoogwaardige architectuur vervullen hierbij in symbiose een belangrijke rol. Er is in dat kader door SDK Vastgoed een zeer bijzondere maar tegelijkertijd vanzelfsprekende samenwerking gesmeed tussen Maarten Baas aan de ene kant en Van Aken Architecten aan de andere kant. Ontwerpers van formaat, die affiniteit hebben met de opgave en Eindhoven in het DNA.

**************************************************
Historie

In de volksmond staat de projectlocatie bekend als de plek waar zich vroeger de Auto Lichtstad garage bevond. Deze Volkswagen garage werd in 1953 gebouwd door de heer Van der Meulen, die aan het toenmalige kruispunt ook al een Caltex benzinestation beheerde. Het ontwerp van het complex is van Architect Phil C.J.M. Donders uit Eindhoven en was een voorbeeld van typische wederopbouwarchitectuur.

Gelegen aan de rand van een grootstedelijk verkeersplein. Dat eigenlijk niet bestaat.
De Boschdijk vormde destijds de grootste verbindingsweg tussen Den Bosch en België. De Frankrijkstraat was de verbinding van Eindhoven naar Son-en-Breugel en uiteindelijk Nijmegen. De Kronehoefstraat en Marconilaan waren drukke wegen vanwege de aanzienlijke werknemersstromen van en naar Philips op Strijp. Het Marconiplein is officieel nog altijd geen plein maar een samenkomst van vijf belangrijke Eindhovense wegen. Het adres Marconiplein bestaat dan ook niet. Sinds 1953 is er veel veranderd. De verkeerssituatie vroeg om een ruimere opzet waardoor veel panden zijn gesloopt. Zo ook in 2012 de Auto Lichtstad garage die helaas niet meer te redden was.

**************************************************

Zie jij jezelf in de toekomst al wonen in de Bakermat of ben je anderszins geïnteresseerd? Schrijf je dan in, wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Eindhoven - De Bakermat
Type woningen
Appartement, Penthouse

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Overige
Lift
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden