De Nieuwe Stijl van Eindhoven

Eindhoven - Eindhoven
Toekomstig aanbod

Over dit project

De Nieuwe Stijl van Eindhoven
Nu praten we nog over ‘De Vierlander’ omdat dat de naam is van het gebouw waarvoor de ‘nieuwe’ Vierlander in de plaats komt. Met het verdwijnen van ‘De Vierlander’ verdwijnt ook de naam, een naam die nu nog niet bekend is maar die te zijner tijd er zeker gaat komen.

De ‘nieuwe’ Vierlander is als koploper in gebiedsontwikkeling KnoopXL in Eindhoven een unieke ontwikkeling op een unieke plek. Deze imposante woontoren met bijzondere architectuur biedt betaalbaar wonen en een groene verblijfsomgeving in het centrum van Eindhoven. Op 5 minuten loopafstand van het centraal station en 10 minuten vanaf de Woenselse markt, vormt deze plek aan de Fellenoord een verbindende factor in het Eindhoven van de toekomst. In het woongebouw zal ruimte zijn voor o.a. ongeveer 283 huurappartementen, waarvan 85% in het betaalbare segment vallen.
Binnen de Vierlander staat ontmoeting centraal. Er worden verschillende collectieve voorzieningen gerealiseerd op de begane grond en verdieping zes. Hierbij moet worden gedacht aan een gemeenschappelijk dakterras, wasserette, huiskamer/keuken, gastenkamer, co-thuiswerkplekken, sportfaciliteiten en een presentatieruimte (film). Ook wordt er een mobiliteitshub gerealiseerd in combinatie met de bestaande dubbellaagse parkeergarage waarbij een nieuwe entree voor de parkeergarage wordt gerealiseerd en de ontsluiting verloopt via de Kruisstraat. De open entree op de begane grond vormt een verbinding tussen de Fellenoord en de beoogde binnentuin achter de Vierlander, wat een hoogwaardige groen verblijfsgebied wordt. Deze binnentuin wordt toegankelijk voor (buurt-)bewoners, gebruikers en mensen uit de omgeving en stimuleert daarmee ontmoetingen, wat leidt tot een enorme kwaliteitsimpuls. Daarnaast zorgt verplaatsing van de paddenstoel voor een nieuwe verblijfs-/ontmoetingsplek aan de Fellenoord. Bovendien is het plan zo ontworpen dat wooneenheden in de toekomst kunnen worden samengevoegd. Hierdoor ontstaat flexibiliteit in het woonprogramma.

www.denieuwestijlvaneindhoven.nl

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Nieuwe Stijl van Eindhoven
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden