Strijp-S - Kastanjevelden

Eindhoven - Eindhoven
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Kastanjevelden
De hoeken Kastanjelaan - Schootsestraat en Kastanjelaan - Glaslaan krijgen een aparte invulling, die toch duidelijk verband houdt met het Kastanjeveld. In de driehoek aan de Schootsestraat wordt het huidige groen zo veel mogelijk gespaard. Het gebied aan de Glaslaan kan wellicht plaats bieden aan educatieve functies en qua bouwhoogte een brug slaan naar het bestaande ROC-gebouw.

Wonen,
In het Definitief Ontwerp Stedenbouwkundig Plan voor Strijp-S is ruimte opgenomen voor circa 2.500 tot 3.000 woningen, met een totaal woonoppervlak van ongeveer 285.000 m2. Dat is veel, maar toch wordt het geen 'op elkaar gepakt' geheel. Strijp-S biedt een ruimtelijke aanblik dankzij royaal openbaar groen, waaronder binnenhoven en grote, brede boulevards, omzoomd met hoge, statige bomen. Omdat in het plan ondergronds parkeren is opgenomen, wordt de hoeveelheid auto's die in het zicht staat zeer beperkt.

Diversiteit,
In de historische gebouwen die ervoor geschikt zijn worden woningen gerealiseerd. Atelierwoningen, lofts en appartementen. De nieuw te bouwen woningen zijn stadswoningen en appartementen. De start van de eerste fase nieuwbouw, vindt pas vanaf 2025 plaats. Het gaat hier om de Kastanjevelden tussen de Schootsestraat en de Torenallee.


Op Strijp-S staan tot 2030 de volgende voorzieningen gepland. Deze worden in 4 fasen gerealiseerd:
- 90.000 m2 werk- en kantoorruimte
- 2.500 – 3.000 woningen (290.000m2)
- 60.000 m2 voorzieningen (horeca, designclusters, winkels, cultuur en creatieve industrie)
- 135.000 m2 bvo (rijks)monumenten
- 5.000 parkeerplaatsen

Meer informatie

Kenmerken

Project
Strijp-S - Kastanjevelden
Start verkoop
2026
Start verhuur
2026
Realisatie
2026
Koopwoningen
750 (waarvan 450 beschikbaar)
Huurwoningen
500 (waarvan 150 beschikbaar)
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Geschakeld, Hoekwoning, Overig, Penthouse, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin, Tuin op het Zuiden
Eigendom
Huur, Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Trein/tramstation, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden