Actueel

Nieuws

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo Lokaal nieuws dinsdag 07 januari 2020

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo

Het inrichten van je woning is natuurlijk een leuke klus. Je brengt avonden door in woonwinkels en maakt van een huis een thuis. Wat staat het leukst? Wat past het beste bij jou in huis en welke ambiance wil je in de woonkamer creëren? Het inrichten van een huis kost veel geld, maar wat als je nou door slim in te richten geld kan besparen op je energierekening? Dat kan! Wij geven je in dit artikel een aantal tips om je huis zo energiezuinig mogelijk in te richten.

Het inrichten van de keuken

Je kunt je keuken heel simpel energiezuinig inrichten en indelen. De plaatsing van bepaalde apparatuur maakt al een verschil op de energierekening. Plaats bijvoorbeeld de oven niet boven de koelkast. Wanneer je dan namelijk de oven aanzet, moet de koelkast extra hard werken om op temperatuur te blijven en dit kost extra stroom.

Warme aankleding

Wanneer je je woning warm aankleedt met behulp van warme kleuren voelt je woning warmer aan en dit zorgt ervoor dat je voor je gevoel de kachel een graad kouder kan zetten. Ook het gebruik van gordijnen heeft invloed op de energierekening. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de ruimte beter geïsoleerd is en warmte binnen blijft. Daarnaast helpen hoogpolige vloerkleden ook bij het vasthouden van warmte en geeft het een warm thuis gevoel. Vergeet de kaarsjes niet aan te steken s ’avonds, want naast dat het gezellig lijkt, geven ze ook warmte af. Kortom, je kunt je huis gezellig aankleden en tegelijkertijd geld besparen.

Energiezuinige apparatuur

Ook in de huishoudelijke apparaten zit veel verschil. Ondanks dat energiezuinige apparaten vaak net iets duurder zijn in aanschaf, kunnen ze je veel opleveren. Overweeg dus bij het kopen van een wasmachine, droger, koelkast en vriezer welk energielabel je graag in huis zou willen en wat dit scheelt in energiekosten. Dit zijn voorbeelden van apparaten die duur in aanschaf zijn, maar er zijn ook kleine aanpassingen in huis mogelijk, zoals led lampen. Deze lampen verbruiken tien keer minder stroom en gaan ook veel langer mee. Bovendien worden ze niet warm en wordt het risico op brand in huis verminderd.

Energieprijs verlagen

Je kunt vele aanpassingen in huis doen, maar als je te veel betaalt voor je energie schiet je nog niets op. Het is verstandig om eens per jaar je energie te vergelijken . Dit kan heel simpel via een energievergelijker. De energieprijzen veranderen namelijk met regelmaat en het zou zonde zijn als je hier geld laat liggen.

Je kunt zelf dus al veel doen door je huis slim in te richten en natuurlijk gezellig in te richten. Wil je meer weten over een duurzame nieuwbouwwoning? Lees dan deze blog 'Een duurzame nieuwbouwwoningen? Hier moet je vooraf aan denken'.

Investeren in de toerismesector in Brabant Lokaal nieuws maandag 23 december 2019

Investeren in de toerismesector in Brabant

De provincie Noord-Brabant, vaak afgekort als Brabant, is van oudsher een prachtige provincie die jaarlijks vele bezoekers trekt. Dit komt onder andere door het unieke natuurlandschap, de Biesbosch, de historische steden Breda, Den Bosch en natuurlijk Eindhoven. In deze bourgondische streek kan men ook nog eens heerlijk eten en drinken en is het bovenal erg gezellig. Vanzelfsprekend dat mede hierdoor Brabant onwijs in trek is. De verwachting is dat dit alleen nog maar zal toenemen en hierdoor is het voor degene die er aan denken te investeren in Brabant, een slimme zet om dit in de toerismesector te doen. In dit artikel lees je over de verschillende kansen die in Brabant mogelijk zijn.

Grote groepsaccommodaties in Brabant

Brabant kent vele pensions, hotels en idyllische kleine verblijfplekken. Dit is perfect geschikt voor koppels of kleine gezinnen, echter is er een gebrek aan grote groepsaccommodaties Brabant . Voor grote groepen, zoals een familie of een vriendengroep is het aanbod beperkt. En dit terwijl er veel vraag naar is, gezien het totaal andere landschap in vergelijking met de rest van Nederland en dit toch om de hoek ligt. Vooral voor groepen boven de 10 personen is een mooie locatie moeilijk te vinden en zou dit een unieke kans zijn om behoorlijk wat rendement te scoren.

 

Nieuwbouw in Brabant

Door de toenemende grote van de Nederlandse bevolking worden er vele nieuwe huizen bijgebouwd. Zeker in Brabant kan je hierdoor top nieuwbouw projecten vinden in de regio Eindhoven. Van kleine moderne appartementen tot volledig gerenoveerde woonboerderijen. Alles is er tegenwoordig te vinden en door de groei van provincie, betekent dit dat jouw aankomende pand alleen maar meer waard zal worden.  Door deze in te richten voor de verhuur ontleent het zich perfect voor toerisme. Verstandig om hier natuurlijk advies over in te winnen, voordat je een groot nieuw project start.

Je eigen huis verhuren tijdens de vakantie

Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen woning alleen tijdens de vakantie te huren, als je zelf ook lekker weg gaat. Hierdoor kan je behoorlijk wat bijverdienen en past er ook iemand op jouw huis. Houdt hierbij rekening met enkele regels, die bijvoorbeeld gelden in de gemeente Eindhoven . Zo mag het huis aan niet meer dan 4 personen tegelijkertijd verhuren en mag dit alleen af en toe. Dit betekent dat dit niet ieder weekend of elke maand mag, maar wel in grote vakantietijden. Al met al zijn er genoeg kansen te vinden in Brabant in de toerismesector en kan ook jij investeren in deze pracht provincie.

 

Meeste inbraken nog steeds tijdens vakantieperiodes Lokaal nieuws dinsdag 29 oktober 2019

Meeste inbraken nog steeds tijdens vakantieperiodes

In bijna heel Nederland vinden de afgelopen jaren steeds minder woninginbraken plaats. De gezamenlijke verzekeraars ontvingen in 2018 namelijk 5,7 procent minder claims dan in het jaar daarvoor. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars in haar jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken. Ondanks deze daling is er één trend waar inbrekers nog wel stug aan vasthouden: inbreken tijdens de vakantieperiode.

Duidelijke piek tijdens vakantieperiode

Als we de cijfers van de zomermaanden naast elkaar zetten, dan zien we dat er in de afgelopen vijf jaar in heel Nederland in juni gemiddeld 4.889 inbraakclaims werden ingediend. In juli steeg dat gemiddelde naar 5.392 stuks – wat meteen al een toename van 10 procent is – en in augustus kwam het gemiddelde aantal claims zelfs op 5.574 uit. Als in september vrijwel iedereen weer terug is van vakantie, daalt het aantal ingediende claims meteen weer met 9 procent.

Meeste inbraken in Noord-Brabant en Limburg

De beste resultaten op het gebied van inbraakafname werden in 2018 in de provincie Zeeland behaald. Daar vonden namelijk 11,6 procent minder woninginbraken plaats. In de provincie Friesland steeg het aantal inbraken in een jaar tijd daarentegen juist met 11,6 procent. De grootste aantallen inbraakclaims kwamen vorig jaar overigens uit de provincies Noord-Brabant en Limburg. Daar vonden respectievelijk 103 en 114 inbraken per 10.000 inwoners plaats. Wie precies wil weten hoe de actuele stand van zaken rondom inbraken in Eindhoven is, kan voor info op de website van de politie terecht. Daar wordt via een praktische misdaadkaart van de stad exact aangegeven waar de afgelopen drie maanden inbraken en pogingen daartoe plaatsvonden.

Denk als een dief

Mensen leven in de meeste gevallen in betrekkelijk vaste patronen en nemen gewoontes van elkaar over. Dit zijn voor inbrekers juist ideale zwakke plekken waar ze volop gebruik van maken als ze hun slag willen slaan. Alle standaardtrucs om waardevolle dingen te verstoppen, zijn natuurlijk ook gewoon bij dit soort criminelen bekend. Voor de volle 100 procent een inbraak voorkomen is praktisch onmogelijk, maar de kans daartoe kan wel aanmerkelijk verkleind worden door het inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Om de kans op heterdaad betrapt te worden zo klein mogelijk te houden, is het voor hen doorgaans zaak om zo snel mogelijk te kunnen handelen. Vinden inbrekers teveel hindernissen op hun pad? Dan zijn ze eerder geneigd om hun geluk elders te beproeven.

Serieuze afraders

Tijdens de vakantie een reservesleutel van het huis onder een bloembak of deurmat verstoppen, is sowieso onverstandig. Verstop ook geen cash geld in het huis op voor de hand liggende locaties, zoals onder een matras of in een kledingkast. Het is uiteindelijk veel verstandiger om tijdens langdurige afwezigheid in een woning gewoon helemaal geen contanten in huis te hebben. Parkeer het geld in plaats daarvan gewoon veilig op een bankrekening.

Optimaal verzekerde inboedel

Wanneer het inbrekers ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch lukt om binnen te dringen en spullen mee te nemen, dan kan de ontstane schade via de inboedelverzekering vergoed worden. Zorg er in dat kader wel voor dat deze verzekering de waarde van alle in de woning aanwezige spullen ook echt dekt. Als er namelijk sprake is van onderverzekering, dan kan dat nadelige gevolgen voor de hoogte van de uit te keren schadevergoeding hebben. Het is dus van groot belang om het te verzekeren totaalbedrag van de inboedelverzekering even onder de loep te nemen als er een of meerdere nieuwe dure aankopen voor bijvoorbeeld een thuiskantoor zijn gedaan. Door de verzekerde waarde bij te stellen naar de actuele situatie worden vervelende situaties voorkomen bij een inbraak die waarschijnlijk toch al veel impact met zich meebrengt.

Tien tips voor een fijn thuiskantoor Lokaal nieuws woensdag 18 september 2019

Tien tips voor een fijn thuiskantoor

Steeds meer mensen werken regelmatig thuis. Omdat flexwerken (plaats- en tijdonafhankelijk werken) steeds vaker een optie is, omdat je zoveel reist dat thuis de beste uitvalsbasis is of omdat je de kantoortuin wilt ontvluchten, of misschien wel omdat je werkt als zelfstandige. Als je regelmatig thuis werkt is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Dat kan een hoekje in de woonkamer zijn, maar een echt thuiskantoor of een werkkamer is meestal prettiger. Als je zelf een huis gaat bouwen kun je hier een al rekening mee houden bij het ontwerp, maar wellicht heeft jullie nieuwe huis ook voldoende ruimte? Hier geef ik je tien tips hoe je van de werkkamer aan huis een superfijn thuiskantoor maakt.

Door Sagitta Peters

1 Wat heb je nodig in je kantoor aan huis?

Gelijk naar IKEA rijden kan verleidelijk zijn, maar ik zou zeggen, begin met het maken van een overzicht van alles dat je nodig hebt om fijn te kunnen werken. Hoe groot moet het werkblad zijn? Alleen voor je laptop of ook voor papieren? Gebruik je het kantoor ook als spreekkamer voor klanten of cliënten? Doe je dat aan een hoge tafel of in een laag zitje? Hoeveel kastruimte? Vertrouwelijke spullen om op te bergen? Heb je een prikbord nodig? Printer? Wat voor licht? Privacy?

2 Maak een plattegrond

Schets een paar verschillende indelingen van je thuiskantoor op schaal (bijvoorbeeld 1:20, 5 cm is dan een meter). Je kunt zo beter vergelijken wat het beste past. Vragen: Hoe kun je alles kwijt? Wat merk je van de lichtinval op je computerscherm? Is er een stopcontact in de buurt? Zet je de tafel tegen een muur of dwars op een wand of voor het raam? Er kan vaak meer dan je denkt!

3 Maak het eigen

Je thuiskantoor hoeft niet op een traditioneel kantoor te lijken, met grijze schuifdeurkasten en een beukenlaminaat bureau ? Wanneer voel jij je prettig in een ruimte? Wat voor sfeer spreekt je aan? Thuis heb je hier veel meer vrijheid in dan bij een werkgever op kantoor. Wil je lekker strak met designklassiekers, of juist een bohemian of Ibiza vibe? Rustig met veel natuurlijke materialen of juist kleurrijk met prints? Hip of klassiek? En wat past er bij je klanten (als je die aan huis ontvangt)?

4 Zit je goed?

Check of de stoel past bij je lichaam, en de hoogte van de tafel klopt. Heb je een los toetsenbord en scherm nodig of is een laptop prima?

5 Kleur bekennen

Kleur heeft veel invloed op de sfeer van een ruimte en op je gemoedstoestand. Met een zachte tint op de wanden geef je je werkkamer snel een make-over en hou je een rustig geheel. Ga je liever voor een felle kleur? Dan is het wellicht beter om de wand achter of naast je te schilderen in plaats van die waar je recht tegenaan kijkt. Wat mij betreft is het helemaal mooi als de kleuren van je kantoor aan huis een beetje aansluiten bij die in de rest van het huis.

6 Opbergruimte

Hoeveel opbergruimte heb je nodig? En in wat voor vorm? Een hoge kast voor ordners en hangmappen is vrij standaard, maar lang niet altijd de beste oplossing. Heb je veel kleinere spullen? Of wil je juist geen standaard kantoor uitstraling? Ik ben fan van halfhoge ladekasten. Je kunt er vanalles in kwijt, ze ogen lang niet zo massief, en je kunt er wat leuke spullen opzetten, of misschien wel een minikeukentje inrichten voor koffie en thee voor je klanten.

7 Tafels

Het bureau is meestal het grootste meubel in de werkkamer, en heeft daardoor gelijk veel invloed op de sfeer. Als het past bij je lichaamslengte kan een gewone eettafel een fijn alternatief zijn voor een bureau. Je hebt dan meer opties om uit te kiezen. Andere materialen, kleuren, vormen, poten, noem maar op.

Als je plek hebt kun je nog een bijzettafel neerzetten. Voor een plant, kaars of interessante boeken of tijdschriften.

8 Verlichting

Zeker in de herfst en winter is goede verlichting een must voor een fijn thuiskantoor. Opbouwspots aan het plafond zorgen voor goed verdeeld licht door de kamer. Met een leeslamp of bureaulamp zorg je voor extra licht waar je het nodig hebt. Eventueel kun je nog een tafellamp of andere sfeerverlichting neerzetten.

9 Zonwering

In de lente en zomer heb je juist weer eerder last van te veel licht. Met licht-doorlatende rolgordijnen of eventueel luxaflex dim je het buitenlicht wat en voorkom je irritante weerspiegeling op je scherm. Je kunt hiermee ook zorgen voor wat meer privacy, en als het donker heb je gelijk iets wat die grote zwarte spiegel (het raam) afschermt.

10 Groen!

Het is op allerlei manieren bewezen. In de natuur zijn is goed voor je. Naar groen kijken ook! Dus een uitzicht op je tuin of een parkje is super. Heb je dat niet of mis je alsnog planten om je heen, koop (of adopteer) dan wat planten.

Duurzaamheid

Om de impact van je werk en thuiskantoor op onze wereld kleiner te maken heb ik een aantal duurzame tips op een rijtje gezet. De impact van spullen kopen op onze voetafdruk wordt vaak onderschat ( Babette Porcelijn, De verborgen Impact ). Kijk daarom ook eens wat je kunt hergebruiken aan meubels of tweedehands kunt kopen. En kan je laptop (telefoon, printer, …) nog een jaartje langer mee?

Stook als je alleen thuis bent overdag vooral je kantoor warm in plaats van het hele huis. Kun je zonwering aan de buitenzijde plaatsen in plaats van een airco?

En voor de zelfstandigen: Is een duurzame zakelijke bankrekening een optie?

Wil je klein beginnen? Denk dan eens aan een eerlijke (Fair Trade) kop koffie of thee ?

Meer interieurinspiratie?

Kijk voor meer interieurinspiratie bij de projecten die ik eerder deed of bij mijn andere blogs !

Over Sagitta Peters

Sagitta Peters werkt als coach en trainer bij  Sagitta Peters Loopbaan en burn-out coaching . Na tien jaar werken bij de Technische Universiteit Eindhoven startte ze met een opleiding tot professioneel coach. Naast deze opleiding richtte ze Studio Sagitta Interieuradvies op en iets later ook haar coachpraktijk. Drie jaar lang heeft ze met ontzettend veel plezier interieuradvies gegeven aan particulieren en bedrijven.

Sinds het najaar van 2019 richt ze zich volledig op haar coachpraktijk. Hierin richt ze zich op hoger opgeleiden en expats met vraagstukken over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling of (bijna) burn-out. Neem gerust  contact  met haar op als je daar meer over wilt weten.

Foto: Damian Zaleski via Unsplash

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk Lokaal nieuws woensdag 04 september 2019

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk

Ga jij een dakkapel op jouw nieuwe woning laten plaatsen? Dan is het raadzaam om deze zo energiezuinig mogelijk te maken. Je bespaart hiermee honderden euro's op de energierekening. Daarnaast ben je super milieubewust bezig. Een win-winsituatie dus! Hoe maak je een dakkapel zo duurzaam mogelijk?

Keuze voor duurzame materialen

Een duurzame dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal met hoge isolatiewaarden. Daardoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Kies bij voorkeur voor een polyester of kunststof dakkapel in plaats van een houten versie. De levensduur van beide materialen is ongeveer 50 jaar bij goed onderhoud. Polyester isoleert iets beter dan kunststof. Daar staat wel tegenover dat er een hoger prijskaartje aanhangt. Als je toch voor hout kiest, kies dan voor duurzaam gecertificeerd hout met het FSC - of PEFC -keurmerk. Deze twee keurmerken hebben als doel om bossen duurzaam te beheren en te exploiteren. Houd er ook rekening mee dat een houten dakkapel niet volledig isolerend is. Er zijn dus extra isolerende maatregelen en materialen nodig om ervoor te zorgen dat de dakkapel energiezuinig is.

Manieren van isolatie dakkapel

Het isoleren van de dakkapel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst wordt het wooncomfort verbeterd. Daarnaast bespaar je flink op de stookkosten. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnenshuis blijft en niet verloren gaat via het dak of de kozijnen. Je kunt EPS, PUR, PIR of glaswol als isolatiemateriaal gebruiken. Kies bij voorkeur ook voor goed isolerend glas, zoals HR++ glas. Wist jij dat HR++ glas wel 2,5 keer beter isoleert dan dubbel glas? Het is overigens verstandig om meteen de hele zolderverdieping mee te nemen. Als de rest van de zolderverdieping niet of nauwelijks geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren.

Plaats zonnepanelen op de dakkapel

Je bent pas echt duurzaam bezig als je de dakkapel ook voorziet van zonnepanelen . Houd er rekening mee dat sommige dakkapellen niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Soms kunnen ze het gewicht niet dragen. Dit kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Laat je dus altijd goed informeren door een specialist.

Kan het nog duurzamer?

Uiteraard! Want wat dacht je van de keuze voor een vakman? Kies bij voorkeur voor een vakman uit te buurt. Zo hoeft deze minder ver te rijden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Misschien kun je zelfs vakmannen vinden die gebruikmaken van elektrische vervoersmiddelen. Ook het scheiden van afval tijdens het slopen, bouwen en verbouwen draagt bij aan een groene manier van het laten plaatsen van een dakkapel. Kies tot slot ook voor een groene energieleverancier. Zo weet je zeker dat je energie verbruikt die is opgewekt uit duurzame bronnen. Je kunt energie vergelijken om te kijken welke groene aanbieder het beste bij jouw wensen past.

Opruimen wordt een feestje! Negen tips voor een net huis met jonge kinderen Lokaal nieuws dinsdag 03 september 2019

Opruimen wordt een feestje! Negen tips voor een net huis met jonge kinderen

Goede speelhoek ? Check! Dan nu negen tips om een feestje te maken van opruimen met jonge kinderen. Dat van dat feestje had ik niet durven zeggen hoor, maar een goede vriendin van me wel. Zij krijgt het voor elkaar om regelmatig samen met haar kinderen lol te hebben bij het opruimen, met een beetje hulp van hun opruim-lijflied. Daarom heb ik haar gevraagd om mee te werken aan de blogs over een fijn huis met kinderen: een echte pro als het gaat om opruimen met jonge kinderen!

Door Sagitta Peters

Negen tips voor opruimen met jonge kinderen

Jong geleerd is oud gedaan . Dat geldt ook voor opruimen. Laat je kind daarom al vanaf jonge leeftijd meehelpen met klusjes en opruimen. Een beker naar de keuken brengen, het boekje na het voorlezen terug in de kast zetten….
Bij jongere kinderen werkt samen opruimen vaak het beste. Samen de Duplo terug is de bak doen, of de autootjes verzamelen.
Zijn de kinderen ouder, dan kun je oefenen met kleine en simpele opdrachten . In plaats van ‘ruim de speelhoek op’ kun je zeggen ‘zet je boeken in de kast’. Klaar met het taakje? Dan pas volgende.
Je kan lekker hard (toch een beetje ondeugend doen) het liedje “Opruimen” van Dirk Scheele aanzetten. Of een ander favoriet liedje, wat jullie opruim-lijflied kan worden. In een paar minuten, zo lang als het liedje duurt, kun je samen best veel doen en het is zo nog gezellig ook.
Ruim iedere dag de boel op, en kies hiervoor een vast moment zoals voor het avondeten. Op een lange dag thuis misschien ook nog een keer voor de lunch. Voorkomt dat je alsnog de hele dag in de chaos zit.
Af en toe zoek je een bak, lade of plank helemaal uit.
Is iets kapot ? Dan gelijk repareren of wegdoen.
Beslis zelf hoeveel tekeningen en werkjes je per kind per (school)jaar wilt bewaren. Koop een mooie doos waar je ze in kan bewaren, en gooi de rest weg na een tijdje op het prikbord te hebben gehangen. Kies voor knutselwerkjes ook een vaste plek in de kinderhoek.
Probeer te voorkomen dat ‘moeilijke beslissingen’ zich gaan ophopen. Weet je niet wat je met iets moet? Ga in ieder geval niet voor de opbergbak achter op zolder. Dat wordt dan al snel een verzamelplek voor ‘moeilijke beslissingen’, die steeds groter wordt. Kies voor een doos of krat die je wel af en toe ziet en waarschijnlijk komt er vanzelf een moment dat je het wel weet. Anders is de een-erin-een-eruit methode ook een manier om de hoeveelheid niet verder te laten groeien.
Traktaties en supermarktweggevers

Je zou soms willen dat het niet bestond: traktaties met speelgoed op kinderdagverblijf of school. Zelfs snoep lijkt je op een gegeven moment beter dan al die prullen…Of die supermarktacties met speeltjes en rages als Pokemon-kaarten? Er komt zo heel veel ‘troep’ het huis binnen. Waar laat je dat? Het hoort nergens bij en vaak is je kind er ook maar kort aan gehecht.

Geef ieder kind een mooie en grote doorzichtige pot met deksel om dit soort spullen in te bewaren. Staat nog best leuk ook als ie vol zit met kleurige prullen en bij meer kids zijn ze op een rijtje haast decoratief. Ieder kind kan al zijn prullen hierin verzamelen. En pot vol? Opruimen, weggeven, weggooien!

Relax!

Naast deze opruimtips hebben we ook een niet-opruimtip. Laat het los! Het is soms een chaos, je bent doodmoe na vijf slapeloze nachten, en je moet ook nog van alles voor je werk doen… Wat is er erg aan een beetje troep zo af en toe? Kijk een andere kant op en morgen een nieuwe kans ?

Meer over opruimen met kinderen?

Jullie hebben echt niet zoveel speelgoed en opruimen lukt ook prima. Alleen heeft je kind geen favoriet hoekje en speelt dus door het hele huis, met overal troep als gevolg. Een goede speelhoek zou kunnen helpen, hier  lees je er meer over.

Over Sagitta Peters

Sagitta Peters werkt als coach en trainer bij  Sagitta Peters Loopbaan en burn-out coaching . Na tien jaar werken bij de Technische Universiteit Eindhoven startte ze met een opleiding tot professioneel coach. Naast deze opleiding richtte ze Studio Sagitta Interieuradvies op en iets later ook haar coachpraktijk. Drie jaar lang heeft ze met ontzettend veel plezier interieuradvies gegeven aan particulieren en bedrijven.

Sinds het najaar van 2019 richt ze zich volledig op haar coachpraktijk. Hierin richt ze zich op hoger opgeleiden en expats met vraagstukken over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling of (bijna) burn-out. Neem gerust  contact  met haar op als je daar meer over wilt weten.

Foto: Interieurproject door Studio Sagitta

Duurzaam wonen en energie besparen Lokaal nieuws zondag 01 september 2019

Duurzaam wonen en energie besparen

Nu de prijs van energie waarschijnlijk weer omhoog gaat, wordt het steeds interessanter om na te denken over duurzame investeringen. Er zijn genoeg energiebesparende maatregelen die jij kunt treffen om jouw woning zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te maken. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de vaste lasten én draag je bij aan een beter klimaat.

Isoleren van de woning

Door jouw woning goed te isoleren, kun je veel energie besparen. Wist jij dat drie van de vier woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn? Dat is zonde, want een goed geïsoleerde woning draagt bij aan comfortabel wonen en, op den duur, een lagere energierekening. Een woning met goede isolatie tocht minder en houdt meer warmte vast. Je hebt verschillende vormen van isolatie. Zo is er dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Welke isolatie jouw woning nodig heeft, hangt af van het bouwjaar van het huis. De terugverdientijd van isolatie ligt op +/- vijf jaar.

Zonnepanelen en zonneboilers

Door de aanleg van zonnepanelen, bespaar je direct op jouw energierekening. Het vergt wel een grote investering, maar daarna kun je (als het goed is) nog vele jaren genieten van gratis stroom. De gemiddelde prijs voor het plaatsen van tien zonnepanelen ligt anno 2018 rond de € 4400,-. Daar staat tegenover dat je al snel zo'n €600,- per jaar op de energiekosten bespaart. De meeste mensen verdienen binnen vijf tot tien jaar hun investering terug. Ook de aanleg van een zonneboiler kan een interessante optie zijn. Het verschil tussen zonnepanelen en zonneboilers is dat zonnepanelen voor stroom zorgen en een zonneboiler voor warm water. Wat de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke situatie en of je wil besparen op het gasverbruik of de elektriciteitsrekening. Huur je een woning? Ook op jouw huurwoning kunnen zonnepanelen worden aangebracht. Neem hiervoor contact op met de verhuurder. Hou wel rekening met een huurverhoging. Daarnaast moet je als huurder niet vergeten om de panelen te verzekeren via de inboedelverzekering. Online kun je jouw inboedelverzekering vergelijken en eventueel overstappen naar een andere, goedkopere aanbieder.

Besparen met een hr-ketel

De hr-ketel is erg populair in Nederland en dat is natuurlijk niet zonder reden. Je bespaart namelijk veel geld op de energierekening. Ook voor de HR-ketel geldt dat het een behoorlijke investering is (tussen de  €1500,-  en €4000,-), maar je bespaart direct zo'n €300,- op de jaarbasis. Een HR-ketel bevat geen voorraadvat, dat bespaart energie, maar een nadeel is dat het iets langer duurt voordat het water warm is. Tegenwoordig heb je ook HR-ketels mét een zonneboiler. Deze combinatie zorgt voor een zeer energiezuinige warmtevoorziening.

Hoe financier ik energiebesparende maatregelen?

Als jij bij de aankoop van een woning kunt aantonen dat je wilt investeren in duurzame maatregelen, dan kun je meer geld lenen. Jouw hypotheek mag 106% van de nieuwe woningwaarde zijn. Heb je al een woning? Dan is het ook mogelijk om de bestaande hypotheek te verhogen. Wist je dat je in Eindhoven ook een energiebesparingslening kunt afsluiten als je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt aanleggen? Je sluit deze lening af tegen 2% rente. Daarnaast is het ook mogelijk om subsidies te combineren met de energiebesparingslening.

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie

Er is een breed assortiment aan raamdecoratie beschikbaar tegenwoordig. Het is natuurlijk heel fijn dat er zoveel te kiezen is, maar soms bemoeilijkt het juist je keuze. Want wat is nu de beste keuze voor jouw woonwens en woonsituatie? Raamdecoratie is daarbij niet alleen functioneel, maar ook heel sfeerbepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: jaloezieën, rolgordijnen, shutters,  of vouw- en plisségordijnen. Allemaal hebben ze hun eigen functie en toepassing en een specifiek uiterlijk. Let op deze drie zaken, zodat je goed beslagen te ijs komt.

1. De verkeerde raamdecoratie kopen voor de bewuste kamer

Zorg altijd dat de raamdecoratie die jij op het oog past ook daadwerkelijk past bij de kamer waar het komt te hangen. En dan hebben we het in dit geval over de functionaliteit. Als jij een mooi rolgordijn hebt gevonden voor in je badkamer, dan moet je wel even checken of dat rolgordijn wel tegen vocht kan. Meestal is dit namelijk niet het geval. Of als je strakke, stijlvolle houten jaloezieën wilt ophangen in je slaapkamer. Heb je nagedacht over het geluid dat deze raamdecoratie maakt? Of wat te denken van de hoeveelheid licht die er nog door komt. Misschien is andere raamdecoratie beter geschikt voor je slaapkamer.

2. Het design uit het oog verliezen

Dit is ongeveer het tegengestelde van de vorige alinea. Daar waar sommige mensen een beeld voor ogen hebben dat niet praktisch is, gaan sommige mensen alleen maar voor functionaliteit en verliezen daarbij het uiterlijk en design uit het oog. Een probleem dat verrassend vaak bij het huis van single mannen voorkomt. Overal jaloezieën ophangen is wellicht heel praktisch, maar in je slaap- en woonkamer zijn mooie gordijnen wellicht een betere keuze. En je kunt natuurlijk ook combineren!

3. Foutieve installaties van raamdecoratie

Goede raamdecoratie is op maat gemaakt. Zo past het perfect bij jouw huis. Dus zorg dat je dit zelf goed kunt, en ga anders met een professional in zee. Niets is lelijker dan gordijnen die net te lang of te kort zijn. Of wat te denken van jaloezieën die ineens naar beneden vallen. Want een flink stel jaloezieën kan best zwaar zijn, dus die moet je goed bevestigen. We zullen niet alle horrorverhalen met je delen, maar als je niet zeker weet of je de klus aankunt: doe het niet zelf. Neem een professional zoals Inhuis Plaza in de arm en laat je goed helpen, van selectie tot installatie.

Te koop in Augustus Lokaal nieuws vrijdag 16 augustus 2019

Te koop in Augustus

Op dit moment zijn circa 50% van de woningen verkocht en zijn de meesten onder optie. We werken hard aan de beantwoording van alle vragen en verzoeken, zodat kandidaatkopers hun koopbeslissing kunnen nemen. Dit heeft even stilgelegen i.v.m. de vakantieperiode.

Op dit moment zijn circa 50% van de woningen verkocht en zijn de meesten onder optie. We werken hard aan de beantwoording van alle vragen en verzoeken, zodat kandidaatkopers hun koopbeslissing kunnen nemen. Dit heeft even stilgelegen i.v.m. de vakantieperiode. 

Een aantal woningen is nog beschikbaar. Hiervoor is de vrije verkoop gestart. Heb je interesse, neem dan contact op met de makelaar:

ERA vb&t Makelaar via 088 545 4646 of nieuwbouw@eravbtmakelaars.nl

Sfeer in een nieuwbouw woning: praktische tips voor een warm en gezellig huis Lokaal nieuws maandag 12 augustus 2019

Sfeer in een nieuwbouw woning: praktische tips voor een warm en gezellig huis

Hoog op de bucketlist voor veel mensen: een nieuwbouwhuis kopen! Of misschien zelfs wel een huis laten ontwerpen én bouwen? Zo’n nieuwbouwhuis heeft veel voordelen. Alles is nieuw, fris en eigen. Lekker ruim en het voldoet aan alle eisen van deze tijd. Voorlopig geen gedoe met onderhoud. En vaak veel vrijheid in de indeling en inrichting. Soms kan het wel lastig zijn om voldoende sfeer en warmte te krijgen. Daarvoor zijn deze tips voor een warm en gezellig nieuwbouwhuis!

Door Sagitta Peters

Vensterbanken, deuren, ….

Met veranderingen in de basis van het huis geef je snel een luxueuze, rijke sfeer. Zo kun je de standaard vensterbanken tijdens de bouw of eventueel direct daarna vervangen door robuustere exemplaren. Dikker, van echt hout, of met een mooie sierrand. 

De standaard dichte opdekdeur kun je vervangen door stompe deuren. Hang- en sluitwerk kun je vervangen door een set met een stijl die beter past bij jullie eigen stijl en smaak. Staat jullie budget het vervangen van alle deuren en het hang- en sluitwerk niet toe? Dan maakt het vervangen van de deur tussen woonkamer en hal vaak al een enorm verschil!

Keuken

De keuken is in de basis vaak wit en strak. Maar past dat wel echt bij jullie? En bij jullie woonstijl? Zo ja, houden!! Maar als je veel meer van bohemien, klassiek, kleurrijk (of nog iets anders) houdt, dan past een andere keuken daar beter bij. Wit en strak geeft dan een groot contrast, waarbij bijvoorbeeld donkere deurtjes met een houtnerf meer opgaan in het interieur. Of lichte deurtjes, maar met een supermooie gekleurde tegelwand achter het aanrecht. Ook dan krijgt de keuken een eigen uitstraling.

Kleur op de wanden

Weleens gedacht aan een zachte neutrale tint op de wanden? Bijvoorbeeld zachtgrijs, zandkleur of iets er tussenin? Dat geeft veel sfeer, een fris contrast met witte kozijnen en het heeft nog een extra voordeel. Hoewel wit heel opgeruimd en strak lijkt, valt het merendeel van je spullen juist extra op – want die spullen zijn helemaal niet wit. Een zachte kleur geeft een rustiger beeld, omdat de kleuren dichter bij elkaar liggen.

Natuurlijke materialen

In de strakke basis van een pas gebouwd huis komen natuurlijke materialen heel mooi tot hun recht, juist door het contrast met het strakke van de bouw. Daarnaast verzachten ze het totaalbeeld, en brengen ze her en der een rafelrandje of kreukel binnen. Kijk hiervoor eens naar mooie échte materialen, met een natuurlijk of robuust karakter. Voorbeelden zijn een houten vloer met zichtbare noesten (of multiplank, dat heeft nog steeds een houten toplaag), stoere linnen of rijke fluwelen gordijnen, dikke wollen plaids op de bank, kussens met een hoes met een duidelijke structuur. Rieten of vilten manden, lampenkappen van mondgeblazen glas. En de potten voor planten, er is zoveel meer (en vaak ook mooiers) dan het witte glazuur.

Mix and match

Alle meubels in een keer nieuw kopen geeft je de kans om een geweldig totaalplaatje te realiseren. Tegelijkertijd kan het gebeuren dat je thuis haast in een kopie van de showroom zit. Door oude en nieuwe meubels te combineren, uit meerdere winkels en lijnen, voorkom je dat. Verschillende soorten hout gaan vaak juist wel samen ook al moet je er misschien even aan wennen. Of kies voor een combinatie van superstrak design met daarnaast een etnisch stuk, of iets ouds.

Als het past is het slim om in een of twee topstukken te investeren. Die geweldig mooie stoel die al tijden op je Pinterest board staat. Of de lamp waar je van droomt…

Likje verf (of de zaag erin!)

Oude meubels kunnen vaak nog een tweede leven krijgen. Met een likje verf, nieuwe deurknopjes of handgrepen of een nieuw blad verander je dat oude kastje in een mooi en uniek item. Als je de poten van een tafel inkort, of het blad doormidden zaagt kun je hem op een andere manier gaan gebruiken: sidetable wordt speeltafel, eettafel wordt bureau. Wellicht kun je zo een familiestuk of leuke kringloopvondst inpassen in je interieur?

Het langer gebruiken van meubels is ook nog eens duurzaam, goed voor je budget, en zorgt voor meubels die niemand anders heeft!

Finishing touch

Je maakt je interieur af met persoonlijke dingen, items die echt iets over jullie zeggen. Je mooiste vakantie- of familiefoto’s, of de foto’s waarop je een bijzonder moment hebt vastgelegd (trouwen, zwanger, geluksmoment). Als je van reizen houdt zijn dat wellicht souvenirs. Of mooie originele of repro kunstwerken?

Meer interieurinspiratie?

Kijk voor meer interieurinspiratie op deze pagina !

Over Sagitta Peters

Sagitta Peters werkt als coach en trainer bij  Sagitta Peters Loopbaan en burn-out coaching . Na tien jaar werken bij de Technische Universiteit Eindhoven startte ze met een opleiding tot professioneel coach. Naast deze opleiding richtte ze Studio Sagitta Interieuradvies op en iets later ook haar coachpraktijk. Drie jaar lang heeft ze met ontzettend veel plezier interieuradvies gegeven aan particulieren en bedrijven.

Sinds het najaar van 2019 richt ze zich volledig op haar coachpraktijk. Hierin richt ze zich op hoger opgeleiden en expats met vraagstukken over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling of (bijna) burn-out. Neem gerust  contact  met haar op als je daar meer over wilt weten.

Foto: Karim Manjra via Unsplash

Laatste vrij beschikbare appartementen Benjamin en Maria nu in verkoop! Lokaal nieuws vrijdag 26 juli 2019

Laatste vrij beschikbare appartementen Benjamin en Maria nu in verkoop!

De laatste beschikbare appartementen van Benjamin én Maria brengen we in de komende weken in de vrije verkoop. Wat betekent dat het tijd wordt om in beweging te komen. Te informeren naar de mogelijkheden en te bellen met Maureen Geraerts van Van Santvoort Makelaars. Wij denken dat we de mooiste pareltjes nog altijd binnen onze collectie hebben, wat betekent dat jij je dromen misschien nog altijd binnen S-West zou kunnen waarmaken.

Aarzel dus niet en inventariseer of er binnen de nu vrij beschikbare gekomen appartementen binnen Benjamin en Maria kansen zijn die perfect binnen jouw plaatje passen. We hebben het hier serieus over de laatste kansen op Strijp-S die als eerste zullen worden opgeleverd. Met een beetje geluk woon jij binnen afzienbare tijd in het meest bruisende en creatieve stadsdeel van Eindhoven! Wacht dus niet langer af en kom vandaag nog in beweging. Schrijf je in en schrijf je eigen geschiedenis op een plek die tot voor kort nog voor iedereen 'verboden' was. 

Ontdek de Vibe van Strijp-S Lokaal nieuws donderdag 25 juli 2019

Ontdek de Vibe van Strijp-S

Proef maria en leer de persoonlijke smaak van benjamin kennen. S-West wordt omgeven door bruisende gelegenheden waar je culinair geniet, een biertje drinkt of nipt aan een perfecte cocktail. Ready to shake things up? We hebben de vibe gevangen in een heerlijke S-West cocktail die jouw wereld laat samensmelten tot een perfecte wereld waar je alles vindt wat je hartje begeert. Welkom op Strijp-S.

THE VIBE

Plet de limoensap, syrup, frambozen en suiker in een laag cocktailglas of tumbler
Voeg het crushed ijs, de soda en de wodka toe schep het geheel voorzichtig door elkaar
Garneer met een lime wheel (schijf limoen), een (eetbaar) bloempje en een rietje.

 

INGREDIËNTEN

3 a 4 ml Wodka
30 ml Limoensap
15 ml Monin simple syrup
30 ml Soda
3 Frambozen
2,5 gr suiker?
Crushed ijs

Start verkoop Chopin Lokaal nieuws woensdag 24 juli 2019

Start verkoop Chopin

De verkoop van deelplan Chopin, gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven, gaat op donderdag 25 juli van start. Ballast Nedam Development is zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling van Berckelbosch. Het plan omvat 20 energieneutrale vrijstaande en geschakelde villa’s in een zeer goed doordachte groene en bovenal ruim opgezette omgeving. Ballast Nedam Development werkt hierbij onder meer samen met Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging.

BerckelboschIn Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 350 energieneutrale en Nul-op-de-Meter woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime- en groene stedenbouwkundige opzet met een warme en tijdloze jaren ‘30 architectuur. De totale wijk bestaat uit 950 woningen. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

 

ArchitectuurHet kenmerkende jaren ‘30 ontwerp is getekend door Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem. De typisch jaren ’30 architectuur in dit plan kenmerkt zich door de extra hoge en steile kappen met diepe overstekken, luxe detaillering, zorgvuldige metselwerkaccenten en de wisselende goothoogten en dakoriëntaties. De statige topgevels en riante erkers dragen bij aan extra woongenot en een spraakmakend gevelbeeld.

 

Deelplan Chopin

De naam Chopin is niet per toeval gekozen. In dit deelplan zijn de kenmerken vertaald die zo belangrijk waren voor de befaamde componist en pianist Chopin; denk aan de subtiele nuances, de expressieve diepten, de technisch hoogstaande uitvoering en een symfonie aan innovaties. Chopin is gelegen aan groene long door Berckelbosch. De brede plattegrond geeft veel ramen met uitzicht op de tuin en de groene long in de wijk. Echt luxueus groen wonen, op fiets afstand van de stad.

 

Vijf verschillende woningtypen

Het plan bestaat uit geschakelde en vrijstaande villa’s in vijf verschillende woningtypen. De woningtypen hebben ieder een eigen kleurstelling door de subtiele verschillen in bakstenen. Door de brede kavels ontstaan ruime majestueuze woningen en prettige plattegronden waarin veel daglicht wordt ervaren. Door de lage kappen naar de privé-entreelaan te positioneren ontstaat een vriendelijke statige doorgang naar de achterliggende riante woningen, welke aan de groene long gelegen zijn. De verder van het hof gelegen woningen hebben typisch jaren ’30 kapvormen met doorgestoken kap en liggen prachtig verscholen aan een eigen oprijlaan. De brede achtergevel is zorgvuldig vormgegeven en sluit met de lage kappen en de vele gevelopeningen perfect aan op de aangrenzende groenstrook.

 

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo zijn de woningen energieneutraal en dus zeer energiezuinig. De woningen zijn gasloos en uitgevoerd met lucht-water warmtepomp en hebben gemiddeld meer dan 20 zonnepanelen. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte.Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

      

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

 

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 520.500 tot € 599.500 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl,  040-2692530.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden