Actueel

Nieuws

Je partner leren opruimen: negen tips om dit zonder ruzie te doen Lokaal nieuws donderdag 20 juni 2019

Je partner leren opruimen: negen tips om dit zonder ruzie te doen

Opruimen… Voor veel stellen een bron van ruzie of gedoe. De een wil graag een opgeruimd huis en heeft daar de hulp van de ander bij nodig. Maar die vindt opruimen gewoon echt heel moeilijk. Of je partner heeft altijd in een voller huis gewoond dus hij of zij kent de voordelen niet…

Door Sagitta Peters – Studio Sagitta Interieuradvies

Opruimen moeilijk?

Als je zelf nog niet zo lang een opruimer bent dan weet je nog wel hoe lastig het kan zijn. Opruimen is hard werken. Veel beslissen, vooruit en achteruit kijken en afscheid nemen. Als je zelf al weer vergeten bent hoe het is om te beginnen met opruimen (of zelfs met opruim-DNA geboren bent), dan is het veel lastiger om je te verplaatsen in je partner. Zeker als hij of zij dingen zegt als: ik vind dat niet nodig, stel je niet aan, het is toch prima zo. Probeer je daarom in te leven in de ander.

Concrete tips, please…

Getest en bewezen in de praktijk: hoe kun je je partner leren opruimen?

Geef zelf het goede voorbeeld . Blijf dus gewoon je eigen spullen opruimen, zonder zeuren. Zo ziet de ander ook wat het oplevert.
Dwing de ander nooit (nooit!!) om spullen weg te gooien.
Vraag wel of de ander er bewust voor kiest om iets te bewaren. Ofwel, bewaren is oke, maar niet op de automatische piloot.
Biedt een systeem aan. Dat kan zijn door te beginnen met een plank in de kast, of juist door uit te leggen hoe je dingen kunt opbergen (kindertijdpuzzels bewaar je bijvoorbeeld apart van de gezelschapsspellen die je nu nog speelt).
Werk in korte tijdblokken waar jullie samen achter staan en stop dan ook echt.
Gebruik Marie Kondo’s  “ Does it spark joy? ” Hiermee trigger je het nadenken over óf je iets wilt bewaren, en waarom. Misschien moet je wel eerst even uitleggen wat het betekent. En niet door zo’n eng Youtube filmpje met perfect opgeborgen sokken te laten zien.
Zorg dat spullen een tweede leven krijgen, dat maakt de stap om afscheid te nemen kleiner. Opties zijn onder andere Marktplaats (voor wie zin en tijd heeft), neven en nichten die op zichzelf gaan wonen, de kringloop, kledingcontainer.
Beloon met complimenten , een koel drankje of een zoen. Ofwel: toon je blijdschap aan de ander!
Hou vol en ben zelf blij met kleine stappen. Trakteer jezelf op een drankje.
Klaar voor de volgende stap?

Allebei de basis van het opruimen onder de knie en wil je leren opruimen als een pro? Kijk dan eens op mijn blog voor meer tips. Onder andere over opruimen met kinderen.

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto door Jaz King via Unsplash

Win een waardebon t.w.v. € 200,- te besteden bij Studio Sagitta! Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Win een waardebon t.w.v. € 200,- te besteden bij Studio Sagitta!

In samenwerking met Studio Sagitta mogen wij een waardebon van € 200,- verloten.

Wil je kans maken? Schrijf je dan in voor 15 juli via onderstaande link!

https://nbnl.24marketing.nl/studio-sagitta

Zo min mogelijk spullen verhuizen: Mijn zes favoriete tips om nu al met opruimen te beginnen Lokaal nieuws woensdag 12 juni 2019

Zo min mogelijk spullen verhuizen: Mijn zes favoriete tips om nu al met opruimen te beginnen

Hoe fijn zou het zijn als je straks, als je gaat verhuizen, alleen meeneemt wat écht van waarde voor je is. Dus niet dozen met oude troep, waarvan je je afvraagt of je het ooit nog gaat gebruiken. Erger je je al tijden aan de rommel in huis? Of de overvolle kasten? En lukt het je maar niet om te beginnen met opruimen? In deze blog krijg je zes tips die het opruimen heel veel makkelijker maken. In haalbare stappen naar een fris huis zonder ballast – klaar voor de verhuizing.

Door Sagitta Peters van Studio Sagitta Interieuradvies

Makkelijker opruimen

Rust in huis helpt bij het krijgen van rust in je hoofd. Ook verlies je geen tijd met zoeken naar spullen en is het huis eigenlijk altijd klaar voor onverwacht bezoek. En met een verhuizing op het oog is het helemaal mooi. Je weet precies hoeveel ruimte je echt nodig hebt, om te leven en om op te bergen.  En het scheelt later enorm veel tijd bij het in- en uitpakken.

Opruimen is wel typisch zo’n klus waarbij je kan denken, waar begin ik? En hoe? Daarom deel ik hier de tips die mij en veel van mijn klanten enorm goed hebben geholpen. Want ook ik was geen opruimer-van-nature ?

Marie wie?

Van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe, hoorde ik pas in de tweede (of was het de derde?) hype. En zelfs nu ik haar boeken gelezen heb lijkt me haar methode niet echt haalbaar voor iemand die geen hele dagen over heeft, opruimen echt heel lastig vind of het gewoon nooit heeft geleerd. Als de eerste stap is om al het papierwerk of echt alle kleding uit je hele huis op een hoop te gooien voordat je het gaat uitzoeken? Pff! Dan beter in kleine stappen.

Wat wel is blijven hangen, is haar vraag ‘does it spark joy’. Dat is een check of je iets moet bewaren of niet. Het betekent dat je je bij ieder ding deze vraag stelt, en alleen bij een volmondig ‘ja!’ bewaar je het. Dat kun je alleen checken (eigenlijk voelen) door de spullen even in je handen te hebben. Nog in de kast lijkt alles oké, maar stuk voor stuk bekeken? Dan zie je toch wel verschil tussen fijn, niet fijn en zelfs ‘oja, dat heb ik ook nog’?

Beginnen met opruimen. Wat werkt er dan wel?

Mijn zes favoriete tips om opruimen makkelijker te maken:

Begin met korte tijdsblokken, een half uur, of een uurtje bijvoorbeeld. Zoveel tijd kun je vaak wel vrijmaken. Zet desnoods een timer en laat je niet afleiden. Stick to the job!
Kies een afgebakende plek uit, en probeer die zo ver als gaat af te maken. Een plank of lade in je kledingkast, de kapstok, het badkamerkastje of een la in de keuken. En als dat te veel lijkt? Knip het nog verder op. Begin met een stapeltje t-shirts in plaats van de hele plank, je sokkenmand in plaats van de hele la, of de voorraad verzorgingsproducten, medicijnen of proefmonstertjes in het kastje.
Kies per ding op die plek: houden, weggeven of weggooien? Gebruik hiervoor Marie Kondo’s ‘does it spark joy?’. Ofwel, maakt dit me blij? Houden! Ook als het heel nuttig is en je het regelmatig gebruikt: houden! Alles wat niet ‘sparkt’ of niet heel nuttig is niet is kan meestal gewoon weg. Shirts onderop de stapel die je nooit aantrekt, de tweede en derde kurkentrekker of de ananassnijder. Dat is alleen maar kastvulling. (Denk je nu: “Nou en, kastvulling is oke?” Meer daarover hieronder.)
Zorg dat wat je wil weggeven of weggooien ook zo snel mogelijk het huis uit gaat. Oude kleren kunnen bij de supermarkt in de kledingcontainer, veel andere dingen kunnen naar de kringloop. Zet daarvoor eventueel een doosje klaar in de hal. Doos vol? Wegbrengen!
Andere opties: Marktplaats, aanbieden in een groepsapp of Facebook weggeven groep, doorgeven aan vrienden of vriendinnen, cadeau geven (speelgoed dat nog goed is). Zo is het gelijk een duurzaam proces.
Wees trots en geef jezelf een schouderklopje! Bekijk die opgeruimde plank, of juist de stapel die weg kan. Whaa, heb jij net voor elkaar gekregen!
Volhouden: Denk alvast na over wanneer je weer een stukje kan doen. En kom je tussendoor de opruim-blokken iets tegen dat weg kan? Doe het gelijk. Niet terugleggen, je bent net zo goed bezig.
Wat is er mis met kastvulling?

Kastvulling, dat zijn de dingen die je nooit gebruikt en toch in je kasten rondslingeren. Dat is toch niet zo erg denk je? Ik vind van wel. Het kost constant een beetje tijd en energie. Opgeteld is dat veel tijd en energie. En dat is zonde.

Je kunt de spullen die je wel wilt gebruiken minder snel vinden tussen alle rommel. Ook schoonmaken kost meer tijd. En doordat je een minder goed overzicht hebt koop je andere spullen soms dubbel, gewoon omdat je niet precies weet wat je wel en niet hebt. En wellicht dat je je huis volzet met nog een kast, en nog eentje? Het voelt sneller te klein en ga je daardoor kijken naar een groter huis met meer bergruimte? Maar zolang het je niet lukt om de hoeveelheid spullen in bedwang te houden, hou je altijd hetzelfde probleem van groeiende stapels en dus te weinig bergruimte.

Je merkt het misschien niet gelijk, maar geloof me. Je zult na een tijdje merken dat je leven echt een stuk lichter wordt zonder die kastvulling.

Klaar voor de volgende stap?

Heb je deze stappen om te beginnen met opruimen onder de knie en wil je leren opruimen als een pro? Kijk dan eens op mijn blog voor meer tips. Onder andere over opruimen met kinderen, en hoe je je partner kan leren opruimen.

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto: Bench Accounting via Unsplash

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo Lokaal nieuws maandag 27 mei 2019

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo

Het inrichten van je woning is natuurlijk een leuke klus. Je brengt avonden door in woonwinkels en maakt van een huis een thuis. Wat staat het leukst? Wat past het beste bij jou in huis en welke ambiance wil je in de woonkamer creëren? Het inrichten van een huis kost veel geld, maar wat als je nou door slim in te richten geld kan besparen op je energierekening? Dat kan! Wij geven je in dit artikel een aantal tips om je huis zo energiezuinig mogelijk in te richten.

Het inrichten van de keuken

Je kunt je keuken heel simpel energiezuinig inrichten en indelen. De plaatsing van bepaalde apparatuur maakt al een verschil op de energierekening. Plaats bijvoorbeeld de oven niet boven de koelkast. Wanneer je dan namelijk de oven aanzet, moet de koelkast extra hard werken om op temperatuur te blijven en dit kost extra stroom.

Warme aankleding

Wanneer je je woning warm aankleedt met behulp van warme kleuren voelt je woning warmer aan en dit zorgt ervoor dat je voor je gevoel de kachel een graad kouder kan zetten. Ook het gebruik van gordijnen heeft invloed op de energierekening. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de ruimte beter geïsoleerd is en warmte binnen blijft. Daarnaast helpen hoogpolige vloerkleden ook bij het vasthouden van warmte en geeft het een warm thuis gevoel. Vergeet de kaarsjes niet aan te steken s ’avonds, want naast dat het gezellig lijkt, geven ze ook warmte af. Kortom, je kunt je huis gezellig aankleden en tegelijkertijd geld besparen.

Energiezuinige apparatuur

Ook in de huishoudelijke apparaten zit veel verschil. Ondanks dat energiezuinige apparaten vaak net iets duurder zijn in aanschaf, kunnen ze je veel opleveren. Overweeg dus bij het kopen van een wasmachine, droger, koelkast en vriezer welk energielabel je graag in huis zou willen en wat dit scheelt in energiekosten. Dit zijn voorbeelden van apparaten die duur in aanschaf zijn, maar er zijn ook kleine aanpassingen in huis mogelijk, zoals led lampen. Deze lampen verbruiken tien keer minder stroom en gaan ook veel langer mee. Bovendien worden ze niet warm en wordt het risico op brand in huis verminderd.

Energieprijs verlagen

Je kunt vele aanpassingen in huis doen, maar als je te veel betaalt voor je energie schiet je nog niets op. Het is verstandig om eens per jaar je energie te vergelijken . Dit kan heel simpel via een energievergelijker. De energieprijzen veranderen namelijk met regelmaat en het zou zonde zijn als je hier geld laat liggen.

Je kunt zelf dus al veel doen door je huis slim in te richten en natuurlijk gezellig in te richten. Wil je meer weten over een duurzame nieuwbouwwoning? Lees dan deze blog 'Een duurzame nieuwbouwwoningen? Hier moet je vooraf aan denken'.

Persoonlijk Hypotheek advies op maat Lokaal nieuws vrijdag 19 april 2019

Persoonlijk Hypotheek advies op maat

De tijden veranderen en de technologie verandert natuurlijk mee. We kunnen tegenwoordig ontzettend veel regelen via internet. Ook (een gedeelte van) onze financiën. 

Maar toch, de computer kijkt u niet aan en heeft geen gesprekken met u over uw dromen en toekomstplannen. Kortom, het persoonlijke aspect valt helemaal weg. Henk van Vaalen van Van Bruggen Adviesgroep werkt ook met de nieuwste technieken, maar houdt daarnaast wel van ouderwets goed klantcontact: ”Persoonlijk advies op maat gemaakt, is ontzettend belangrijk om nu en later lekker te kunnen wonen én leven.” 

Van Bruggen Adviesgroep helpt. Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek, een financieel plan om zorgeloos te wonen, het verlengen van de rentevaste periode of uw verzekeringen, Henk van Vaalen verzorgt voor u graag een objectief financieel advies op maat. 

Hij vertelt: “Wat u van mij kunt verwachten? Onafhankelijkheid en duidelijkheid en snelheid. Ik bewaak dat u niet voor verrassingen komt te staan. Ik nodig u dan ook graag uit voor een verhelderend eerste kennismakingsgesprek.”! 

Van Bruggen Adviesgroep • Aalsterweg 22 • 5615CG Eindhoven • 040 237 13 12. 

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een duurzame oplossing voor. Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis is het dus van belang dat je vooraf bedenkt op welke wijze je je woning in Eindhoven wilt verduurzamen.

Isolatie

De vloer en muren vormen de basis van je nieuwe woning. Het goed isoleren van je woning is een van de belangrijkste onderdelen van het duurzaam bouwen. Het achteraf aanbrengen van een goede isolatie is een enorme klus, zorg hierom dat bij het plaatsen van muren en vloeren direct een kwalitatief goede isolatie aangebracht wordt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen dragen natuurlijk enorm veel bij aan de duurzaamheid en zijn bijna niet meer weg te denken uit nieuwbouwwoningen. Waar voorheen panelen op het dak geplaatst werden, en dus achteraf gemonteerd konden worden, bestaan er nu panelen die verwerkt zijn in de dakpannen. Hierdoor vallen de panelen minder op maar behalen ze hetzelfde rendement.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, lucht of het grondwater en zet dit om in energie om het huis te verwarmen. Een warmtepomp draait op stroom dus zal je stroomverbruik toenemen. Het gasverbruik wordt daarentegen sterk verminderd. Als jij stroom opwekt met je zonnepanelen is dit een ideale manier om je huis extra te verduurzamen.

Raamdecoratie

Vooraf moet je natuurlijk bepalen welke GORDIJNEN je in je huis wilt hangen. Laat je overgordijnen op maat maken of kies je voor kant en klaar gordijnen ? Hoe dan ook, wanneer je een duurzame woning wilt, zijn plissegordijnen een must-have. Plissegordijnen hebben een speciale honingraatstructuur waardoor het gordijn isolerend werkt. Zo komt er geen koude lucht door jouw driedubbele glas!

Hoe verduurzaam jij je nieuwbouwwoning?

Benjamin is bijna aan de beurt Lokaal nieuws zaterdag 13 april 2019

Benjamin is bijna aan de beurt

Binnenkort beginnen we met de bouw van Frits en Frederik. Wat betekent dat Benjamin niet lang meer op zich zal laten wachten. Een uiterst stijlvol ontworpen woongebouw waarin 29 heerlijk ruime en luxe appartementen gerealiseerd zullen gaan worden. Op historische grond met een rijk verleden, direct grenzend aan het Natlab met een prachtige ‘verscholen’ binnentuin. Een kans zoals die in Eindhoven maar zelden voorbijkomt. Een kans die je misschien niet zo maar voorbij zou moeten laten gaan. Maak kennis met Benjamin!

De met zorg gekozen materialen en het hoge afwerkingsniveau geven Benjamin een rijke uitstraling. Een gebouw met allure dat met recht naast het roemruchte Natlab mag staan.

Binnen Benjamin is er ruimte voor 29 hoogwaardige appartementen. Met een heerlijk en ruim balkon of een prachtig terras aan de verscholen binnentuin aan de achterzijde. In 16 verschillende maatvoeringen en daarmee verschillende prijsklasses.

De kenmerkende sheddaken van Benjamin zorgen niet alleen voor heel veel ruimte, maar ook prachtige licht inval in de bovenliggende appartementen. De buitenruimtes van Benjamin liggen bijna allemaal op het zuidwesten/ of -oosten. De oppervlaktes van de koop appartementen variëren van 55 tot ruim 100 vierkante meter.

Er valt dus echt iets te kiezen! Wacht dan ook niet af en kom vandaag nog in beweging. Schrijf je in en schrijf je eigen geschiedenis, op een plek die tot voor kort nog voor iedereen ‘verboden’ was.

Start verkoop Berckelbosch Eindhoven – deelplan Bach Lokaal nieuws woensdag 27 maart 2019

Start verkoop Berckelbosch Eindhoven – deelplan Bach

De verkoop van deelplan Bach gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven gaat op dinsdag 19 maart van start. Het plan omvat 40 energieneutrale- en gasloze stadswoningen in een groene- en kindvriendelijke omgeving. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven.

Berckelbosch
In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren ongeveer 450 energieneutrale woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de groene stedenbouwkundige opzet en een warme jaren ‘30 architectuur. Voorzieningen zoals een supermarkt zijn op loopafstand bereikbaar. Deelplan Bach is gelegen tussen de Viool- en Cellostraat.

Architectuur
Het spraakmakende jaren ‘30 ontwerp is naar de hand van Luijten Smeulders Architecten uit Tilburg. In het ontwerp komt een sterke architectonische eenheid tot uiting. Dit wordt benadrukt in de luxe detaillering en het kleur- en materiaalgebruik. Daarnaast is de individualiteit van de afzonderlijke woningen benadrukt door toepassing van diverse elementen, zoals een uitgebouwde erker, een opliggend bloemkozijn en een sfeervolle luifel boven de voordeur. Kenmerkend voor deze bouwstijl zijn ook de extra diepe overstekken van het dak en de goten in combinatie met een steile kap.

Op de hoeken zijn ruime woningen toegepast met een torenaccent. Er zijn veel kozijnen voor extra daglicht. De woningen aan de koppen hebben een statige dwarskap en zijn voorzien van een herkenbare uitbouw waarin de trap is opgenomen. Deze woningen verspringen naar voren en hebben hierdoor een diepere plattegrond en sluiten hierdoor het blok mooi af. De erfafscheidingen zijn in stijl mee ontworpen.

Diverse woningtypes
Er zijn vier verschillende woningtypes opgenomen en bieden ruimte aan een brede doelgroep. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld jonge gezinnen met en zonder kinderen. Ook zijn er woningen waarin extra slaapkamers zijn opgenomen, wat dit woningtype bijzonder geschikt maakt voor grote gezinnen. De stadswoningen variëren in grootte en hebben een woonoppervlakte van ca.118 m² tot 163 m². Er is keuze uit woningen met een ligging van de achtertuin op het oosten en westen. De voortuinen zijn groen aangekleed met hagen en tussen de woonblokken zijn eigen parkeerplaatsen opgenomen, uit het zicht verscholen naast de woningen en achter de groene hagen. Via een achterom zijn alle tuinen en de berging bereikbaar. Verder zijn er verschillende keuzemogelijkheden om de woning nog meer naar de persoonlijke smaak in te richten.

Energiezuinigheid en Gezondheid
Ballast Nedam Development heeft duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat deelgebied Bach nu al is voorbereid op de toekomstige duurzaamheidseisen en de aankomende energietransitie. De woningen zijn energieneutraal en daardoor extra energiezuinig. Dit zorgt voor lage energiekosten en biedt voordelen voor wat betreft de financiering. In het ontwerp is rekening gehouden met een goede isolatie van de gevels en zijn hoog rendement installaties opgenomen. Zo is er een lucht-water warmtepomp opgenomen in plaats van een gasgestookte cv-ketel. Zijn de daken voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van hernieuwbare energie. Op de begane grond en de verdiepingen is vloerverwarming opgenomen voor extra comfort. Het gebalanceerde ventilatiesysteem zorgt voor een warmteretour, waardoor energieverlies door ventilatie wordt beperkt. Bij een viertal woningen is standaard Pure Air toegepast. Dit gezonde ventilatieconcept van Ballast Nedam Development zorgt voor een schonere binnenlucht. Zo wordt onder andere fijnstof gefilterd en een optimale luchtvochtigheid bereikt.

Prijzen en informatie
De koopsommen variëren van € 322.950 tot € 423.950 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk

Ga jij een dakkapel op jouw nieuwe woning laten plaatsen? Dan is het raadzaam om deze zo energiezuinig mogelijk te maken. Je bespaart hiermee honderden euro's op de energierekening. Daarnaast ben je super milieubewust bezig. Een win-winsituatie dus! Hoe maak je een dakkapel zo duurzaam mogelijk?

Keuze voor duurzame materialen

Een duurzame dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal met hoge isolatiewaarden. Daardoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Kies bij voorkeur voor een polyester of kunststof dakkapel in plaats van een houten versie. De levensduur van beide materialen is ongeveer 50 jaar bij goed onderhoud. Polyester isoleert iets beter dan kunststof. Daar staat wel tegenover dat er een hoger prijskaartje aanhangt. Als je toch voor hout kiest, kies dan voor duurzaam gecertificeerd hout met het FSC - of PEFC -keurmerk. Deze twee keurmerken hebben als doel om bossen duurzaam te beheren en te exploiteren. Houd er ook rekening mee dat een houten dakkapel niet volledig isolerend is. Er zijn dus extra isolerende maatregelen en materialen nodig om ervoor te zorgen dat de dakkapel energiezuinig is.

Manieren van isolatie dakkapel

Het isoleren van de dakkapel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst wordt het wooncomfort verbeterd. Daarnaast bespaar je flink op de stookkosten. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnenshuis blijft en niet verloren gaat via het dak of de kozijnen. Je kunt EPS, PUR, PIR of glaswol als isolatiemateriaal gebruiken. Kies bij voorkeur ook voor goed isolerend glas, zoals HR++ glas. Wist jij dat HR++ glas wel 2,5 keer beter isoleert dan dubbel glas? Het is overigens verstandig om meteen de hele zolderverdieping mee te nemen. Als de rest van de zolderverdieping niet of nauwelijks geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren.

Plaats zonnepanelen op de dakkapel

Je bent pas echt duurzaam bezig als je de dakkapel ook voorziet van zonnepanelen . Houd er rekening mee dat sommige dakkapellen niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Soms kunnen ze het gewicht niet dragen. Dit kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Laat je dus altijd goed informeren door een specialist.

Kan het nog duurzamer?

Uiteraard! Want wat dacht je van de keuze voor een vakman? Kies bij voorkeur voor een vakman uit te buurt. Zo hoeft deze minder ver te rijden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Misschien kun je zelfs vakmannen vinden die gebruikmaken van elektrische vervoersmiddelen. Ook het scheiden van afval tijdens het slopen, bouwen en verbouwen draagt bij aan een groene manier van het laten plaatsen van een dakkapel. Kies tot slot ook voor een groene energieleverancier. Zo weet je zeker dat je energie verbruikt die is opgewekt uit duurzame bronnen. Je kunt energie vergelijken om te kijken welke groene aanbieder het beste bij jouw wensen past.

MRP Development verkoopt gebouw ‘Frederik’ Lokaal nieuws maandag 28 januari 2019

MRP Development verkoopt gebouw ‘Frederik’

Eindhoven, 25 januari 2019 De verkoop van gebouw Frederik, bestaande uit 91 appartementen, bergingen en een fietsenstalling, is afgerond. Het gebouw is onderdeel van project S-West te Eindhoven. De transactie werd gesloten door SPF Beheer namens de pensioenfondsen SPF en SPOV.

MRP Development is, samen met Ten Brinke CoHof, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de 91 appartementen van gebouw Frederik. Stam + De Koning draagt zorg voor de realisatie. Met de overname verwerft SPF Beheer namens de fondsen 91 appartementen in het bruisende stadsdeel Strijp-S. Capital Value trad op als adviseur van SPF Beheer.

S-West bestaat naast Frederik uit drie andere gebouwen met huur en/of koopwoningen: Frits (87 appartementen), Maria (26 appartementen) en Benjamin (29 appartementen). Namen die stuk voor stuk verwijzen naar de Philipsfamilie. Onder de gebouwen komt een parkeergarage, erachter een semi openbare binnentuin en op de begane grond 750 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Jeroen Schipper uit Rotterdam draagt zorg voor de architectuur.
 

Samen met Frits vormen de appartementen van Frederik de eerste fase van S-West. Van Frits zijn nog een beperkt aantal appartementen beschikbaar bij Van Santvoort Makelaars. De bouw van de eerste fase start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019. De 26 appartementen van Maria en de 29 appartementen van Benjamin worden momenteel uitgewerkt en waarschijnlijk dit voorjaar gepresenteerd en aangeboden.

Bart Meijer, CEO MRP Development: “Al vanaf het moment van aankoop van de grond, was onze strategie hier een hoogwaardig en bijzonder ontwerp neer te zetten. Onze ontwikkelmanager Mark van Empelen is hier bijzonder goed in geslaagd. Wij zijn tevreden over dit prachtige resultaat!”

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden