Actueel

Nieuws

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

NVM makelaar in Eindhoven Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

NVM makelaar in Eindhoven

Een huis kopen of verkopen is iets wat je niet zomaar even doet. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden, en als je het voor de eerste keer doet heb je waarschijnlijk geen idee wat er allemaal op je af komt. Of je nu van plan bent om een nieuwe woning te kopen of dat je van plan bent om een ‘te koop’ bord in je voortuin te plaatsen, met een NVM makelaar in Eindhoven hoef je niet zelf alles uit te vinden. De NVM of de Nederlandse vereniging voor makelaars helpt al ruim 100 jaar mensen bij het kopen of verkopen van een woning, en met een NVM makelaar weet je dus zeker dat de aankoop of de verkoop van je  nieuwe woning  in goede handen is. Wil je meer weten over wat een NVM makelaar precies is en wat een NVM Makelaar in Eindhoven voor jou kan betekenen, lees dan het onderstaande artikel.

 

NVM makelaar in Eindhoven: wat doet een makelaar eigenlijk?

De aankoop of de verkoop van een nieuwe woning is voor de meeste mensen een grote beslissing. Er komt heel wat kijken als je een woning zou willen kopen of verkopen, en als je dat niet dagelijks doet kan het misschien allemaal een beetje overweldigend zijn. Als je voor dit proces de hulp van een makelaar inschakelt hoef je zelf niet opnieuw het wiel uit te vinden. Een makelaar is namelijk iemand die voor jou kan bemiddelen tijdens het aankoop- of verkoopproces van een woning. Hij of zij luistert naar wat je wensen zijn en is in staat dat te vertalen naar de beste deal voor jou. Een makelaar gaat op zoek naar geschikte woningen, kan kopers vinden voor je woning, regelt bezichtigingen, begeleid je bij alle juridische en notariële procedures, voert de onderhandelingen en stelt het contract op. Voor de diensten die een makelaar levert moet je makelaarskosten betalen.

 

Wat is de Nederlandse vereniging voor makelaars?

De Nederlandse vereniging voor makelaars, afgekort tot NVM, is een brancheorganisatie die inmiddels al meer dan 100 jaar bestaat. De organisatie bestaat uit een netwerk van makelaars en vastgoeddeskundigen en het hoofdkantoor kun je vinden in Nieuwegein. Het is heel makkelijk om de geschikte makelaar te vinden want deze deskundigen zijn per vakgebied en regio onderverdeeld. Je kunt je niet zomaar aansluiten bij de NVM als je een makelaar bent. De organisatie stelt namelijk hele strenge eisen wat betreft opleiding en kwaliteit aan de makelaars die willen toetreden tot de NVM. Door deze eisen te stellen kan de NVM garanderen dat wanneer je met een NVM makelaar in zee gaat de kwaliteit gewaarborgd is. Als je dus een NVM  Makelaar in Eindhoven  inschakelt weet je dat dus dat de diensten die de makelaar verleent van goede kwaliteit zijn.

 

Wat is het verschil NVM makelaar in Eindhoven en een gewone makelaar?

Misschien vraag je je nu af of er een verschil is tussen een gewone makelaar en een NVM makelaar. Sinds 2001 is het beroep van makelaar niet meer beschermd, wat wil zeggen dat iedereen zichzelf makelaar kan noemen. Om toch het onderscheid te kunnen maken tussen kwalitatieve beroepsmakelaars en  online makelaars  kun kijken of het om een NVM makelaar gaat. Een NVM makelaar voldoet aan de strenge eisen van de NVM wordt ook voortdurend getoetst om ervoor te zorgen dat de diensten die geleverd worden van hoge kwaliteit zijn. Omdat niet iedere makelaar zich zomaar kan aansluiten weet je door voor een NVM makelaar in   Eindhoven te kiezen dat je goed geholpen zal worden bij de aankoop- of verkoop van je woning.

 

Waarom zou je een NVM makelaar in Eindhoven inschakelen?

Als je voor een NVM makelaar kiest, dan kies je voor zekerheid en kwaliteit. De kwaliteit diensten van de makelaar is gewaarborgd door de NVM en als er een geschil is met de makelaar kun je de NVM Consumentenvoorlichting daarover benaderen. 

Als je dus zeker wilt weten dat de aankoop of verkoop van je woning in goede handen is kies je dus voor een NVM makelaar in Eindhoven.

 

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Gordijnen online kopen? Neem ons stappenplan door Lokaal nieuws vrijdag 29 juli 2022

Gordijnen online kopen? Neem ons stappenplan door

Als je een huis online kunt kopen of huren dan mag de inrichting ook geen probleem zijn toch? Zo kun je online gordijnen bestellen, hiervoor hoef je niet naar de winkel te gaan. Zo bepaal je zelf wat het beste is, niet waar de verkoper de meeste winst op maakt. Je moet de proces wel met beleid uitvoeren, met dit stappenplan gaat het zeker lukken!

1. Proef de sfeer

Er is veel keuze in gordijnen online. Naast productfoto’s van het materiaal is het ook goed om te zien hoe de raamdecoratie er in een huis uitziet. Bij Poweredblinds worden niet alleen afbeeldingen vertoont van de materialen maar ook van huiselijke situaties. Zo kun je de sfeer proeven en deze situaties op je eigen huis ‘projecteren’.  Bekijk de website hier  om een gevoel te krijgen van de mogelijkheden en het resultaat.

2. Kies per ruimte

Misschien ben je van plan om op de slaapkamer een nieuw gordijn op te hangen maar als je toch bezig bent… Bekijk iedere ruimte van de woning en stel jezelf voor hoe een plisségordijn, rolgordijn of een set jaloezieen invloed uitoefent op de omgeving. Soms komt een verduisterend gordijn mooier uit of staat een donkere kleur chique. Elders is een rolgordijn misschien weer heel praktisch. Bedenk bij iedere keuze wat de unieke plus- en minpunten zijn.

3. Meet met beleid

Uiteraard moeten de gordijnen netjes worden gemeten zodat ze perfect passen. Neem geen genoegen met standaard maten die niet helemaal kloppen, ga liever voor maatwerk. Op de website van Poweredblinds wordt precies uitgelegd hoe dit werkt. Meet niet alleen boven en onder maar ook in het midden de breedte op en kies het smalste punt. Raamkozijnen zijn niet altijd waterpas. In de hoogte heb je meer speling als het een gordijn betreft dat verticaal opent en sluit. Je kunt dan de motor in het elektrisch systeem op een specifiek punt laten stoppen.

4. Ga voor smart

Als je tot hier hebt gelezen ben je waarschijnlijk een slim persoon. Niet omdat deze stappen zo ingewikkeld zijn maar omdat je advies inwint om met beleid gordijnen online te kopen. Als je echt slim bent kies je voor smart home. Huisautomatisering neemt saaie taken van je over en maakt jouw leven net wat eenvoudiger, veiliger en leuker. De technologie achter Poweredblinds komt van  Somfy , een innovatieve specialist in geautomatiseerde raamdecoratie en andere smart home toepassingen. Naast raamdecoratie, zonwering en beveiliging van dit merk kun je ook eenvoudig koppelingen maken met slimme luidsprekers of LED verlichting. Ontdek de mogelijkheden en bouw je eigen slimme huis met smart gordijnen.

5. Vraag om advies

Kom je er zelfs toch niet helemaal uit? Daar is het online reactieformulier voor gemaakt. Je kunt ook chatten via social media waar je met jouw vragen terecht kunt. Op de website is vaak veel informatie te vinden, soms zelfs even teveel. Kom wat later terug en kijk nog een keer. Zo kom je wellicht tot nieuwe inzichten en maak je weloverwogen keuzes op basis van alle informatie. Als je geluk hebt komt er zelfs een kortingscode opduiken of krijg je een korting bij inschrijven op een nieuwsbrief. Dat is toch mooi meegenomen!

 

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden