Actueel

Nieuws

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij Lokaal nieuws woensdag 20 september 2023

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij

Met een demissionair kabinet valt op Prinsjesdag 2023 weinig vuurwerk te verwachten. Gevoelige zaken als rekeningrijden en het verder afbouwen van de hypotheekrente staan nu niet op de agenda. Toch zijn er meerdere wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor jouw financiën. We zetten de belangrijkste op een rij. 

Prijzen woningen alweer omhoog? Lokaal nieuws woensdag 06 september 2023

Prijzen woningen alweer omhoog?

Aan de dip op de woningmarkt lijkt alweer een eind te komen. Waar makelaars eerder nog somber gestemd waren, klonk het meest recente bericht van de NVM hoopvol. Verwacht wordt sowieso dat de prijzen op termijn verder stijgen, na een correctie in de afgelopen maanden. Vooral loonstijgingen en haperende nieuwbouw leggen een stevig fundament onder de prijzen.

Kozijnen plaatsen: zelf doen of professionele hulp inschakelen? Lokaal nieuws woensdag 06 september 2023

Kozijnen plaatsen: zelf doen of professionele hulp inschakelen?

Of je nu in een nieuw huis gaat wonen of je je bestaande woning een facelift wilt geven, kozijnen zijn onmisbaar en spelen een grote rol in het uiterlijk en de functionaliteit van je huis. Je wilt dus dat ze perfect passen en gemonteerd zijn. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zich afvragen of ze kozijnen zelf kunnen plaatsen of een professional moeten inschakelen. Hieronder lees je alles over beiden opties, zodat het je kan helpen bij het maken van een beslissing.

Zelf plaatsen

Zoals je wellicht al had verwacht, heeft het zelf plaatsen van kozijnen zijn voordelen maar ook nadelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat het goedkoper is. Als je handig bent en een beetje ervaring hebt met doe-het-zelf projecten, dan kan zelf kozijnen plaatsen geld besparen op installatiekosten van een specialist. Bovendien heb je ook meer controle over je project en ben je in staat om het proces op je eigen tempo te doen.

Een professional inschakelen

Als je besluit om een professional in te schakelen om de klus te klaren, zijn er ook een aantal voordelen en nadelen. Het voordeel van het inhuren van een professional is natuurlijk dat het minder stressvol is, omdat een specialist het werk voor jou doet. Bovendien is het ook veiliger, aangezien professionele installateurs precies weten hoe ze de kozijnen moeten monteren en hoe ze de veiligheidsvoorschriften moeten volgen.

Dus, hoe kies je tussen deze twee opties? Het hangt echt af van je vaardigheden, ervaring, beschikbare tijd, budget, en natuurlijk de specifieke klus zelf. Als je handig bent met gereedschap en tijd hebt om de klus te klaren, dan is zelf kozijnen plaatsen mogelijk de beste optie. Als de klus groter is en je hebt geen ervaring, dan is het inhuren van een professional misschien het veiligst en het beste.

Vergelijk je opties

Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om meerdere specialisten te vinden en eventueel te vergelijken. Wil je kozijnen laten plaatsen in Eindhoven ? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een specialist in en rondom die omgeving.

Kortom, het plaatsen van kozijnen is een redelijk complexe taak. En het is ook begrijpelijk dat mensen twijfelen of ze dit zelf kunnen doen of een professional moeten inschakelen. Het hangt echt af van persoonlijke omstandigheden en keuzes. Om de best mogelijke optie te kiezen, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals je ervaring, budget en tijd. Of het nu gaat om zelf doen of professionele hulp inschakelen, vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen en de benodigde kennis te hebben voor je aan de slag gaat. Veel succes!

 

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Eindhoven profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Aalsterweg 99 in Eindhoven om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

 

 

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt? Lokaal nieuws woensdag 23 augustus 2023

Wat als de rentevaste periode van je hypotheek afloopt?

Loopt de rentevaste periode van jouw hypotheek binnenkort af? Neem het renteaanbod van je geldverstrekker niet klakkeloos over. Als de rentevaste periode afloopt, kun je namelijk zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker. Soms ook tegen een betere rente en voorwaarden. 

De verschillen tussen openbare laadpunten en thuisladen Lokaal nieuws dinsdag 22 augustus 2023

De verschillen tussen openbare laadpunten en thuisladen

Ben je aan het twijfelen tussen een laadpunt aan huis of het opladen bij een van de openbare oplaadpunten? Veel mensen weten niet wat beter is, waardoor er ook geen goede vergelijking gemaakt kan worden. Hoewel iedere situatie anders is, zijn er echter veel mogelijkheden om jouw elektrische auto op jouw eigen manier op te laden. Voordat je in Eindhoven laadpalen in jouw omgeving zoekt, kan je de verschillen tussen de laadpalen voor thuis en onderweg met elkaar vergelijken. Hieronder staan de belangrijkste verschillen voor jou op een rij.

Thuis laden geeft veel gemakken

Laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven het comfort van thuis zijn. Hetzelfde geldt voor het opladen van je elektrische auto. Een laadpaal thuis is als je eigen persoonlijke energie-oase. Je parkeert je elektrische voertuigen immers op de oprit of in de garage bij huis, sluit deze aan op de laadpaal en hij begint automatisch met laden. Geen gedoe met lange wachtrijen of drukke laadstations. Het is als het hebben van een magische stekker die altijd op je wacht, hoe laat het ook is. Bij openbare laadpunten moet je toch weer op zoek gaan naar een vrije plek. 

De grootste voordelen van thuis laden

Er zijn verschillende voordelen te behalen aan het thuisladen. Zo bespaar je jezelf in eerste instantie veel tijd en kan je gemakken ervaren. Je hoeft nergens naartoe te rijden om het voertuig van een volle accu te voorzien. Terwijl je slaapt of dagelijkse activiteiten onderneemt, krijgt de accu nieuwe energie. Ook ben je zo verzekerd van een kostenbeheersing. Thuisladen kan vaak goedkoper zijn dan openbaar laden, afhankelijk van je elektriciteitstarieven. En uiteraard geeft het ook meer betrouwbaarheid. Je hebt zelf de controle over de laadpaal en kan bij storingen direct actie ondernemen om weer verder te laden. 

Onderweg sneller opladen

Ben je onderweg naar jouw vakantiebestemming? Dan wil je tot aan de plaats van bestemming ook een volle accu kunnen hebben. De openbare laadpalen zijn in dit geval jouw redder in nood. Ze staan verspreid over de steden, snelwegen en parkeergarages en zorgen ervoor dat je steeds weer opnieuw kan laden. De toegankelijkheid is dus veel groter. Je hebt bij deze laadpunten de mogelijkheid om jouw accu binnen een mum van tijd op te laden. Lang wachten is dus niet nodig. Ideaal als je een last minute roadtrip gaat maken en de accu leeg dreigt te raken.

Een verschil in de kosten

Thuisladen lijkt misschien de goedkopere optie, vooral als je al een laadpaal hebt geïnstalleerd. Je hebt de controle over je elektriciteitstarieven en je kunt gebruikmaken van goedkopere nachttarieven. Aan de andere kant kunnen openbare laadpalen variabele tarieven hebben, afhankelijk van de locatie en het soort laadstation. Sommige openbare laadpalen kunnen duurder zijn dan thuisladen, vooral als je geen toegang hebt tot gratis of goedkopere stations. Je moet vooraf dus wel goed bekijken wat de tarieven zijn die gehanteerd worden bij de laadpalen die je onderweg tegenkomt. Jij bent baas over je eigen portemonnee. 

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde Lokaal nieuws woensdag 09 augustus 2023

Woning verbouwen? Dit draagt bij aan de waarde

Een verbouwing doe je in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Een bijkomend voordeel van verbouwen is dat het waarde kan toevoegen aan je woning. Niet elke verbouwing heeft echter een even grote impact op de woningwaarde. 

Extra aflossen op je hypotheek: de voor- en nadelen Lokaal nieuws woensdag 26 juli 2023

Extra aflossen op je hypotheek: de voor- en nadelen

Hypotheeklasten bestaan bij de meeste mensen uit twee delen: de rente die je verschuldigd bent en de aflossing. Door extra af te lossen op je hypotheek daalt de schuld en daarmee de maandlasten. Je kunt echter niet altijd onbeperkt extra aflossen op je hypotheek en niet in elke situatie is een extra aflossing gunstig.

Hypotheek afsluiten met dagrente of offerterente, wat is het verschil? Lokaal nieuws woensdag 12 juli 2023

Hypotheek afsluiten met dagrente of offerterente, wat is het verschil?

Soms kan er een aantal weken of zelfs maanden verstrijken tussen het tekenen van de hypotheekofferte en de inschrijving in het hypotheekregister bij de notaris. Op dat moment wordt de woning daadwerkelijk aan je overgedragen. In de tussentijd kan de hypotheekrente stijgen of dalen. Er zijn verschillende manieren waarop geldverstrekkers hiermee omgaan.

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen? Lokaal nieuws woensdag 28 juni 2023

Huis kopen: hoeveel eigen geld is nodig met een gemiddeld inkomen?

Voor de gemiddelde woning betaal je minder dan bijvoorbeeld een half jaar geleden. Dit betekent niet automatisch dat je met hetzelfde inkomen een grotere woning kunt kopen. Door de gestegen hypotheekrente pakt je maximale hypotheek lager uit. Hoeveel moet je zelf inleggen bij het kopen van de gemiddelde woning?

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen Lokaal nieuws woensdag 31 mei 2023

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen

Er zijn verschillende redenen om een hypotheek aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je financiële situatie is veranderd door een promotie, een nieuwe baan of het ontvangen van een erfenis. Ook bij het aflopen van de rentetermijn van je hypotheek heb je nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de meest gebruikelijke opties. 

Hoe zit het met het dak? Lokaal nieuws vrijdag 19 mei 2023

Hoe zit het met het dak?

Het dak van een huis, is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Pas als het dak geplaatst is, is een gebouw beschermd tegen de elementen. En dan is er dus eigenlijk pas sprake van een gebouw. Tegelijk is het dak ook een kwetsbaar onderdeel. Het krijgt nogal wat te verduren. Regen en storm, hagel en sneeuw, zon, hitte, kou. En ook vuil, plantengroei en vogels kunnen schade geven. Het is dus belangrijk om goed in de gaten te houden of een dak er nog netjes en stevig bijligt.

Op nieuwe daken zit vaak garantie, maar dat wil niet zeggen dat je er niets aan hoeft te doen. Regelmatige reiniging kan ervoor zorgen dat je dak langer meegaat. Kleine reparaties kunnen veel ellende voorkomen. Dakdekker Eindhoven geeft graag advies over het beste onderhoud voor ieder dak.

Lekkage

Niets vervelender dan een lek in het dak. Het komt altijd onverwachts, ongelegen en de schade is vaak groot.  Zeker bij een nieuw huis verwacht je geen lekkage, maar ook een nieuw dak kan te maken krijgen met extreme omstandigheden waardoor er toch lekkage ontstaat. Sneeuw is berucht voor het veroorzaken van lekkages, zelfs bij nieuwe daken. Daklekkage door sneeuw kan op verschillende manieren ontstaan. Stuifsneeuw is zo fijn als stof en kan onder de pannen van een pannendak waaien en zo op meerdere plekken lekkage geven. Ook smeltende en weer opvriezende sneeuw geeft vaak problemen. Als het smeltwater van het dak niet snel genoeg kan wegstromen door vuil of bevriezing in de dakgoten en regenijpen zoekt het een andere weg. En water komt echt overal doorheen.

In het geval van lekkage komt een goede dakdekker zo snel mogelijk onderzoeken wat de oorzaak is en vaak is een spoedreparatie mogelijk om verdere schade te voorkomen. De dakdekker zal dan ook advies geven om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Een van de dingen die wel eens wordt vergeten is het regelmatig schoonhouden van de dakgoten. Het is ook niet altijd een gemakkelijke klus om zelf uit te voeren. Toch is het heel belangrijk om dit minstens een keer per jaar te doen en zelfs vaker als er veel bomen in de buurt staan. Zeker in de herfst waait er van alles op het dak en in de goten. Ook gebruiken vogels het nog wel eens als nestelplek. Een verstopte dakgoot geeft ellende. Het water dat niet wordt afgevoerd, loopt langs de muren. Het werkt in op de wandbekleding. Houtrot en slijtage van stenen en voegen zijn het gevolg. Dakgoten kunnen ook verzakken of gaan lekken als ze niet worden onderhouden.   

Regelmatig de dakgoot schoonmaken is dus geen overbodige luxe, maar bittere noodzaak. Het is heel begrijpelijk dat je liever niet zelf op een ladder klimt voor deze klus. Een dakdekker heeft de juiste spullen en ervaring. Bij het schoonmaken van de goten, kijkt hij meteen naar sporen van beginnende lekkage en kan dat meteen repareren.

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

DE BOUW IS GESTART! Lokaal nieuws vrijdag 31 maart 2023

DE BOUW IS GESTART!

Vandaag is de bouw van ’t Hof Haydn van start gaan. Als je nu een van de laatste woningen koopt, kan je er volgend jaar al in wonen! 
 

Prachtige luxe herenhuizen, tweekappers én een vrijstaande woning zullen herrijzen aan het prachtige stadspark van Berkelbosch. Deze volledig nieuwe huizen hebben een zeer lage energierekening en nauwelijks onderhoudskosten. Dat levert dus meer tijd en minder lasten, zodat jij méér kunt genieten. Welkom in ’t Hof van Haydn! Ontdek deze prachtige wijk met de allure van de jaren dertig. Passend bij jouw levensstijl en -fase. Zie jij jezelf volgend jaar ook al wonen in ’t Hof van Haydn?

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden