Actueel

Nieuws

Opleveringen fase 6a gestart Lokaal nieuws maandag 30 maart 2020

Opleveringen fase 6a gestart

Goed nieuws. De eerste woningen van deelplan 6A zijn aan de nieuwe bewoners opgeleverd!

Energiezuinige woningen
Ondanks uitdagende omstandigheden heeft Ballast Nedam Zuid vorige week de eerste woningen van deelplan 6A van Berckelbosch aan de eerste kopers opgeleverd. Het deelplan, bestaande uit 37 energieneutrale woningen, kenmerk zich door de warme jaren ’30 stijl. Bovendien zijn de woningen duurzaam door zuinige installaties en goed materiaalgebruik. Komende weken worden alle woningen opgeleverd. Wij wensen deze nieuwe “Berckelboschenaren” heel veel woonplezier.

Update diverse deelplannen Lokaal nieuws woensdag 26 februari 2020

Update diverse deelplannen

De diverse deelplannen in Berckelbosch gaan goed! Er zijn nog enkele woningen beschikbaar en ook start bouw staat al voor twee deelplannen gepland.

Strauss
Momenteel wordt er druk gewerkt aan de bouwvoorbereidingen van het prachtige deelplan Strauss. Er is nog slechts één woning beschikbaar. Dit is bouwnummer 10, een Stadse 2-kapper XL. De bouwvergunning van deelplan Strauss is onherroepelijk  en we starten daarom in maart dit jaar met de realisatie. Dat betekent dat u in het voorjaar van volgend jaar al uw nieuwe woning in Berckelbosch kunt betrekken!

Chopin
Tegelijkertijd zijn we druk bezig met de bouwvoorbereidingen van het deelplan Chopin. Hiervan zijn op dit moment nog 2 woningen te koop. Dit zijn twee Dwarse Boerderijvilla’s (bouwnummer 18 en 19). Berckelbosch Chopin kenmerkt zicht door een privé oprijlaan per blokje van 4 woningen, waardoor de woningen én de parkeerplaatsen met garage, toegankelijk zijn. Ook dit deelplan gaan we dit voorjaar starten met de realisatie. Nu kopen betekent dat u voorjaar volgend jaar al de sleutel van uw nieuwe woning ontvangt. 

Choping Les Deux
We hebben een succesvolle inschrijving gehad voor het project Chopin Les Deux! De eerste woningen zijn inmiddels dan ook verkocht. Het overgrote deel van de woningen staat onder optie maar gelukkig zijn er nog een aantal tweekappers beschikbaar. Dit zijn Stadse 2-kappers en Stadse 2-kapper XL. Bekijk de actuele verkoopstand en alle details van de vrije woningen hier. 

 

500 ‘tiny houses’ voor meer biodiversiteit Lokaal nieuws vrijdag 14 februari 2020

500 ‘tiny houses’ voor meer biodiversiteit

Ballast Nedam Development en Vogelbescherming Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om in de nieuwbouwwijk Berckelbosch in Eindhoven 500 ‘tiny houses’ te realiseren in de vorm van zowel vogelneststenen als vleermuiskasten. De bewoners van de wijk reageren erg enthousiast op deze samenwerking, blijkt uit recent onderzoek. Tijdens een meet and greet zijn ze geïnspireerd om een vogelvriendelijke tuin te creëren. Ook ontvangen de nieuwe bewoners, van Ballast Nedam Development, een lidmaatschap van een jaar voor Vogelbescherming Nederland.

Groeiende biodiversiteit
Ballast Nedam Development ontwikkelt in Berckelbosch energieneutrale woningen, waarbij daarnaast ook extra aandacht is besteed aan natuurinclusief bouwen. Duurzaamheid en prettig wonen in het groen staat in deze wijk centraal, daar hoort ook ruimte bij voor vogels en vleermuizen. Op korte termijn worden de eerste kasten in de gevel ingemetseld. Daarna zullen er nog ruim 350 neststenen volgen in de daarop volgende deelfasen van Berckelbosch.
Met deze nestkasten wordt er voor in het gebied van nature voorkomende vogels als de huismus en de gierzwaluw een goede habitat gecreëerd. Met de verblijfskasten voor met name dwergvleermuizen wordt het netwerk van verblijfruimten vergroot waarbij de “tiny houses” mogelijk als paar- en liefst als kraamverblijf dienst gaan doen. Met deze extra verblijfskasten wordt de biodiversiteit, vogel- en vleermuisstand enorm gestimuleerd.

Nederland vogelvriendellijker
Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland: “Eén van onze doelstellingen is om met private partijen samen te werken om Nederland nog vogelvriendelijker en biodiverser te maken. De eerste signalen zijn al erg positief; bewoners waarderen een grotere biodiversiteit en kunnen straks dichtbij huis genieten van de prachtige diersoorten die Nederland rijk is.”
Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development: “Wij kunnen trots zijn op onze samenwerking met Vogelbescherming Nederland en zijn verheugd om in Eindhoven concreet een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. Het feit dat de bewoners dit initiatief steunen sterkt ons om biodiversiteit centraal te stellen in onze ontwikkelingen.”

Vogelsafari en vogelpakket
Binnenkort staat er een vogelsafari voor (toekomstige) bewoners op het programma. Samen met tuinexperts wordt bewoners aangegeven hoe zij eenvoudig hun tuin vogel- en natuurvriendelijk in kunnen richten. Ook zullen zij, wanneer de woningen worden opgeleverd, een vogelpakket ontvangen met extra voorlichting, vogelvoeding en een houten ‘tiny house’ voor vogels.

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo Lokaal nieuws dinsdag 07 januari 2020

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo

Het inrichten van je woning is natuurlijk een leuke klus. Je brengt avonden door in woonwinkels en maakt van een huis een thuis. Wat staat het leukst? Wat past het beste bij jou in huis en welke ambiance wil je in de woonkamer creëren? Het inrichten van een huis kost veel geld, maar wat als je nou door slim in te richten geld kan besparen op je energierekening? Dat kan! Wij geven je in dit artikel een aantal tips om je huis zo energiezuinig mogelijk in te richten.

Het inrichten van de keuken

Je kunt je keuken heel simpel energiezuinig inrichten en indelen. De plaatsing van bepaalde apparatuur maakt al een verschil op de energierekening. Plaats bijvoorbeeld de oven niet boven de koelkast. Wanneer je dan namelijk de oven aanzet, moet de koelkast extra hard werken om op temperatuur te blijven en dit kost extra stroom.

Warme aankleding

Wanneer je je woning warm aankleedt met behulp van warme kleuren voelt je woning warmer aan en dit zorgt ervoor dat je voor je gevoel de kachel een graad kouder kan zetten. Ook het gebruik van gordijnen heeft invloed op de energierekening. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de ruimte beter geïsoleerd is en warmte binnen blijft. Daarnaast helpen hoogpolige vloerkleden ook bij het vasthouden van warmte en geeft het een warm thuis gevoel. Vergeet de kaarsjes niet aan te steken s ’avonds, want naast dat het gezellig lijkt, geven ze ook warmte af. Kortom, je kunt je huis gezellig aankleden en tegelijkertijd geld besparen.

Energiezuinige apparatuur

Ook in de huishoudelijke apparaten zit veel verschil. Ondanks dat energiezuinige apparaten vaak net iets duurder zijn in aanschaf, kunnen ze je veel opleveren. Overweeg dus bij het kopen van een wasmachine, droger, koelkast en vriezer welk energielabel je graag in huis zou willen en wat dit scheelt in energiekosten. Dit zijn voorbeelden van apparaten die duur in aanschaf zijn, maar er zijn ook kleine aanpassingen in huis mogelijk, zoals led lampen. Deze lampen verbruiken tien keer minder stroom en gaan ook veel langer mee. Bovendien worden ze niet warm en wordt het risico op brand in huis verminderd.

Energieprijs verlagen

Je kunt vele aanpassingen in huis doen, maar als je te veel betaalt voor je energie schiet je nog niets op. Het is verstandig om eens per jaar je energie te vergelijken . Dit kan heel simpel via een energievergelijker. De energieprijzen veranderen namelijk met regelmaat en het zou zonde zijn als je hier geld laat liggen.

Je kunt zelf dus al veel doen door je huis slim in te richten en natuurlijk gezellig in te richten. Wil je meer weten over een duurzame nieuwbouwwoning? Lees dan deze blog 'Een duurzame nieuwbouwwoningen? Hier moet je vooraf aan denken'.

Investeren in de toerismesector in Brabant Lokaal nieuws maandag 23 december 2019

Investeren in de toerismesector in Brabant

De provincie Noord-Brabant, vaak afgekort als Brabant, is van oudsher een prachtige provincie die jaarlijks vele bezoekers trekt. Dit komt onder andere door het unieke natuurlandschap, de Biesbosch, de historische steden Breda, Den Bosch en natuurlijk Eindhoven. In deze bourgondische streek kan men ook nog eens heerlijk eten en drinken en is het bovenal erg gezellig. Vanzelfsprekend dat mede hierdoor Brabant onwijs in trek is. De verwachting is dat dit alleen nog maar zal toenemen en hierdoor is het voor degene die er aan denken te investeren in Brabant, een slimme zet om dit in de toerismesector te doen. In dit artikel lees je over de verschillende kansen die in Brabant mogelijk zijn.

Grote groepsaccommodaties in Brabant

Brabant kent vele pensions, hotels en idyllische kleine verblijfplekken. Dit is perfect geschikt voor koppels of kleine gezinnen, echter is er een gebrek aan grote groepsaccommodaties Brabant . Voor grote groepen, zoals een familie of een vriendengroep is het aanbod beperkt. En dit terwijl er veel vraag naar is, gezien het totaal andere landschap in vergelijking met de rest van Nederland en dit toch om de hoek ligt. Vooral voor groepen boven de 10 personen is een mooie locatie moeilijk te vinden en zou dit een unieke kans zijn om behoorlijk wat rendement te scoren.

 

Nieuwbouw in Brabant

Door de toenemende grote van de Nederlandse bevolking worden er vele nieuwe huizen bijgebouwd. Zeker in Brabant kan je hierdoor top nieuwbouw projecten vinden in de regio Eindhoven. Van kleine moderne appartementen tot volledig gerenoveerde woonboerderijen. Alles is er tegenwoordig te vinden en door de groei van provincie, betekent dit dat jouw aankomende pand alleen maar meer waard zal worden.  Door deze in te richten voor de verhuur ontleent het zich perfect voor toerisme. Verstandig om hier natuurlijk advies over in te winnen, voordat je een groot nieuw project start.

Je eigen huis verhuren tijdens de vakantie

Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen woning alleen tijdens de vakantie te huren, als je zelf ook lekker weg gaat. Hierdoor kan je behoorlijk wat bijverdienen en past er ook iemand op jouw huis. Houdt hierbij rekening met enkele regels, die bijvoorbeeld gelden in de gemeente Eindhoven . Zo mag het huis aan niet meer dan 4 personen tegelijkertijd verhuren en mag dit alleen af en toe. Dit betekent dat dit niet ieder weekend of elke maand mag, maar wel in grote vakantietijden. Al met al zijn er genoeg kansen te vinden in Brabant in de toerismesector en kan ook jij investeren in deze pracht provincie.

 

Meeste inbraken nog steeds tijdens vakantieperiodes Lokaal nieuws dinsdag 29 oktober 2019

Meeste inbraken nog steeds tijdens vakantieperiodes

In bijna heel Nederland vinden de afgelopen jaren steeds minder woninginbraken plaats. De gezamenlijke verzekeraars ontvingen in 2018 namelijk 5,7 procent minder claims dan in het jaar daarvoor. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars in haar jaarlijkse Risicomonitor Woninginbraken. Ondanks deze daling is er één trend waar inbrekers nog wel stug aan vasthouden: inbreken tijdens de vakantieperiode.

Duidelijke piek tijdens vakantieperiode

Als we de cijfers van de zomermaanden naast elkaar zetten, dan zien we dat er in de afgelopen vijf jaar in heel Nederland in juni gemiddeld 4.889 inbraakclaims werden ingediend. In juli steeg dat gemiddelde naar 5.392 stuks – wat meteen al een toename van 10 procent is – en in augustus kwam het gemiddelde aantal claims zelfs op 5.574 uit. Als in september vrijwel iedereen weer terug is van vakantie, daalt het aantal ingediende claims meteen weer met 9 procent.

Meeste inbraken in Noord-Brabant en Limburg

De beste resultaten op het gebied van inbraakafname werden in 2018 in de provincie Zeeland behaald. Daar vonden namelijk 11,6 procent minder woninginbraken plaats. In de provincie Friesland steeg het aantal inbraken in een jaar tijd daarentegen juist met 11,6 procent. De grootste aantallen inbraakclaims kwamen vorig jaar overigens uit de provincies Noord-Brabant en Limburg. Daar vonden respectievelijk 103 en 114 inbraken per 10.000 inwoners plaats. Wie precies wil weten hoe de actuele stand van zaken rondom inbraken in Eindhoven is, kan voor info op de website van de politie terecht. Daar wordt via een praktische misdaadkaart van de stad exact aangegeven waar de afgelopen drie maanden inbraken en pogingen daartoe plaatsvonden.

Denk als een dief

Mensen leven in de meeste gevallen in betrekkelijk vaste patronen en nemen gewoontes van elkaar over. Dit zijn voor inbrekers juist ideale zwakke plekken waar ze volop gebruik van maken als ze hun slag willen slaan. Alle standaardtrucs om waardevolle dingen te verstoppen, zijn natuurlijk ook gewoon bij dit soort criminelen bekend. Voor de volle 100 procent een inbraak voorkomen is praktisch onmogelijk, maar de kans daartoe kan wel aanmerkelijk verkleind worden door het inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Om de kans op heterdaad betrapt te worden zo klein mogelijk te houden, is het voor hen doorgaans zaak om zo snel mogelijk te kunnen handelen. Vinden inbrekers teveel hindernissen op hun pad? Dan zijn ze eerder geneigd om hun geluk elders te beproeven.

Serieuze afraders

Tijdens de vakantie een reservesleutel van het huis onder een bloembak of deurmat verstoppen, is sowieso onverstandig. Verstop ook geen cash geld in het huis op voor de hand liggende locaties, zoals onder een matras of in een kledingkast. Het is uiteindelijk veel verstandiger om tijdens langdurige afwezigheid in een woning gewoon helemaal geen contanten in huis te hebben. Parkeer het geld in plaats daarvan gewoon veilig op een bankrekening.

Optimaal verzekerde inboedel

Wanneer het inbrekers ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch lukt om binnen te dringen en spullen mee te nemen, dan kan de ontstane schade via de inboedelverzekering vergoed worden. Zorg er in dat kader wel voor dat deze verzekering de waarde van alle in de woning aanwezige spullen ook echt dekt. Als er namelijk sprake is van onderverzekering, dan kan dat nadelige gevolgen voor de hoogte van de uit te keren schadevergoeding hebben. Het is dus van groot belang om het te verzekeren totaalbedrag van de inboedelverzekering even onder de loep te nemen als er een of meerdere nieuwe dure aankopen voor bijvoorbeeld een thuiskantoor zijn gedaan. Door de verzekerde waarde bij te stellen naar de actuele situatie worden vervelende situaties voorkomen bij een inbraak die waarschijnlijk toch al veel impact met zich meebrengt.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden