Actueel

Nieuws

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie

Er is een breed assortiment aan raamdecoratie beschikbaar tegenwoordig. Het is natuurlijk heel fijn dat er zoveel te kiezen is, maar soms bemoeilijkt het juist je keuze. Want wat is nu de beste keuze voor jouw woonwens en woonsituatie? Raamdecoratie is daarbij niet alleen functioneel, maar ook heel sfeerbepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: jaloezieën, rolgordijnen, shutters,  of vouw- en plisségordijnen. Allemaal hebben ze hun eigen functie en toepassing en een specifiek uiterlijk. Let op deze drie zaken, zodat je goed beslagen te ijs komt.

1. De verkeerde raamdecoratie kopen voor de bewuste kamer

Zorg altijd dat de raamdecoratie die jij op het oog past ook daadwerkelijk past bij de kamer waar het komt te hangen. En dan hebben we het in dit geval over de functionaliteit. Als jij een mooi rolgordijn hebt gevonden voor in je badkamer, dan moet je wel even checken of dat rolgordijn wel tegen vocht kan. Meestal is dit namelijk niet het geval. Of als je strakke, stijlvolle houten jaloezieën wilt ophangen in je slaapkamer. Heb je nagedacht over het geluid dat deze raamdecoratie maakt? Of wat te denken van de hoeveelheid licht die er nog door komt. Misschien is andere raamdecoratie beter geschikt voor je slaapkamer.

2. Het design uit het oog verliezen

Dit is ongeveer het tegengestelde van de vorige alinea. Daar waar sommige mensen een beeld voor ogen hebben dat niet praktisch is, gaan sommige mensen alleen maar voor functionaliteit en verliezen daarbij het uiterlijk en design uit het oog. Een probleem dat verrassend vaak bij het huis van single mannen voorkomt. Overal jaloezieën ophangen is wellicht heel praktisch, maar in je slaap- en woonkamer zijn mooie gordijnen wellicht een betere keuze. En je kunt natuurlijk ook combineren!

3. Foutieve installaties van raamdecoratie

Goede raamdecoratie is op maat gemaakt. Zo past het perfect bij jouw huis. Dus zorg dat je dit zelf goed kunt, en ga anders met een professional in zee. Niets is lelijker dan gordijnen die net te lang of te kort zijn. Of wat te denken van jaloezieën die ineens naar beneden vallen. Want een flink stel jaloezieën kan best zwaar zijn, dus die moet je goed bevestigen. We zullen niet alle horrorverhalen met je delen, maar als je niet zeker weet of je de klus aankunt: doe het niet zelf. Neem een professional zoals Inhuis Plaza in de arm en laat je goed helpen, van selectie tot installatie.

Te koop in Augustus Lokaal nieuws vrijdag 16 augustus 2019

Te koop in Augustus

Op dit moment zijn circa 50% van de woningen verkocht en zijn de meesten onder optie. We werken hard aan de beantwoording van alle vragen en verzoeken, zodat kandidaatkopers hun koopbeslissing kunnen nemen. Dit heeft even stilgelegen i.v.m. de vakantieperiode.

Op dit moment zijn circa 50% van de woningen verkocht en zijn de meesten onder optie. We werken hard aan de beantwoording van alle vragen en verzoeken, zodat kandidaatkopers hun koopbeslissing kunnen nemen. Dit heeft even stilgelegen i.v.m. de vakantieperiode. 

Een aantal woningen is nog beschikbaar. Hiervoor is de vrije verkoop gestart. Heb je interesse, neem dan contact op met de makelaar:

ERA vb&t Makelaar via 088 545 4646 of nieuwbouw@eravbtmakelaars.nl

Sfeer in een nieuwbouw woning: praktische tips voor een warm en gezellig huis Lokaal nieuws maandag 12 augustus 2019

Sfeer in een nieuwbouw woning: praktische tips voor een warm en gezellig huis

Hoog op de bucketlist voor veel mensen: een nieuwbouwhuis kopen! Of misschien zelfs wel een huis laten ontwerpen én bouwen? Zo’n nieuwbouwhuis heeft veel voordelen. Alles is nieuw, fris en eigen. Lekker ruim en het voldoet aan alle eisen van deze tijd. Voorlopig geen gedoe met onderhoud. En vaak veel vrijheid in de indeling en inrichting. Soms kan het wel lastig zijn om voldoende sfeer en warmte te krijgen. Daarvoor zijn deze tips voor een warm en gezellig nieuwbouwhuis!

Door Sagitta Peters – Studio Sagitta Interieuradvies

Vensterbanken, deuren, ….

Met veranderingen in de basis van het huis geef je snel een luxueuze, rijke sfeer. Zo kun je de standaard vensterbanken tijdens de bouw of eventueel direct daarna vervangen door robuustere exemplaren. Dikker, van echt hout, of met een mooie sierrand. 

De standaard dichte opdekdeur kun je vervangen door stompe deuren. Hang- en sluitwerk kun je vervangen door een set met een stijl die beter past bij jullie eigen stijl en smaak. Staat jullie budget het vervangen van alle deuren en het hang- en sluitwerk niet toe? Dan maakt het vervangen van de deur tussen woonkamer en hal vaak al een enorm verschil!

Keuken

De keuken is in de basis vaak wit en strak. Maar past dat wel echt bij jullie? En bij jullie woonstijl? Zo ja, houden!! Maar als je veel meer van bohemien, klassiek, kleurrijk (of nog iets anders) houdt, dan past een andere keuken daar beter bij. Wit en strak geeft dan een groot contrast, waarbij bijvoorbeeld donkere deurtjes met een houtnerf meer opgaan in het interieur. Of lichte deurtjes, maar met een supermooie gekleurde tegelwand achter het aanrecht. Ook dan krijgt de keuken een eigen uitstraling.

Kleur op de wanden

Weleens gedacht aan een zachte neutrale tint op de wanden? Bijvoorbeeld zachtgrijs, zandkleur of iets er tussenin? Dat geeft veel sfeer, een fris contrast met witte kozijnen en het heeft nog een extra voordeel. Hoewel wit heel opgeruimd en strak lijkt, valt het merendeel van je spullen juist extra op – want die spullen zijn helemaal niet wit. Een zachte kleur geeft een rustiger beeld, omdat de kleuren dichter bij elkaar liggen.

Natuurlijke materialen

In de strakke basis van een pas gebouwd huis komen natuurlijke materialen heel mooi tot hun recht, juist door het contrast met het strakke van de bouw. Daarnaast verzachten ze het totaalbeeld, en brengen ze her en der een rafelrandje of kreukel binnen. Kijk hiervoor eens naar mooie échte materialen, met een natuurlijk of robuust karakter. Voorbeelden zijn een houten vloer met zichtbare noesten (of multiplank, dat heeft nog steeds een houten toplaag), stoere linnen of rijke fluwelen gordijnen, dikke wollen plaids op de bank, kussens met een hoes met een duidelijke structuur. Rieten of vilten manden, lampenkappen van mondgeblazen glas. En de potten voor planten, er is zoveel meer (en vaak ook mooiers) dan het witte glazuur.

Mix and match

Alle meubels in een keer nieuw kopen geeft je de kans om een geweldig totaalplaatje te realiseren. Tegelijkertijd kan het gebeuren dat je thuis haast in een kopie van de showroom zit. Door oude en nieuwe meubels te combineren, uit meerdere winkels en lijnen, voorkom je dat. Verschillende soorten hout gaan vaak juist wel samen ook al moet je er misschien even aan wennen. Of kies voor een combinatie van superstrak design met daarnaast een etnisch stuk, of iets ouds.

Als het past is het slim om in een of twee topstukken te investeren. Die geweldig mooie stoel die al tijden op je Pinterest board staat. Of de lamp waar je van droomt…

Likje verf (of de zaag erin!)

Oude meubels kunnen vaak nog een tweede leven krijgen. Met een likje verf, nieuwe deurknopjes of handgrepen of een nieuw blad verander je dat oude kastje in een mooi en uniek item. Als je de poten van een tafel inkort, of het blad doormidden zaagt kun je hem op een andere manier gaan gebruiken: sidetable wordt speeltafel, eettafel wordt bureau. Wellicht kun je zo een familiestuk of leuke kringloopvondst inpassen in je interieur?

Het langer gebruiken van meubels is ook nog eens duurzaam, goed voor je budget, en zorgt voor meubels die niemand anders heeft!

Finishing touch

Je maakt je interieur af met persoonlijke dingen, items die echt iets over jullie zeggen. Je mooiste vakantie- of familiefoto’s, of de foto’s waarop je een bijzonder moment hebt vastgelegd (trouwen, zwanger, geluksmoment). Als je van reizen houdt zijn dat wellicht souvenirs. Of mooie originele of repro kunstwerken?

Meer interieurinspiratie?

Kijk voor meer interieurinspiratie op deze pagina !

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Ik help je graag! Neem daarvoor contact met me op.

Foto: Karim Manjra via Unsplash

Start verkoop Chopin Lokaal nieuws woensdag 24 juli 2019

Start verkoop Chopin

De verkoop van deelplan Chopin, gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven, gaat op donderdag 25 juli van start. Ballast Nedam Development is zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling van Berckelbosch. Het plan omvat 20 energieneutrale vrijstaande en geschakelde villa’s in een zeer goed doordachte groene en bovenal ruim opgezette omgeving. Ballast Nedam Development werkt hierbij onder meer samen met Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging.

BerckelboschIn Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 350 energieneutrale en Nul-op-de-Meter woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime- en groene stedenbouwkundige opzet met een warme en tijdloze jaren ‘30 architectuur. De totale wijk bestaat uit 950 woningen. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

 

ArchitectuurHet kenmerkende jaren ‘30 ontwerp is getekend door Weusten Liedenbaum Architecten uit Arnhem. De typisch jaren ’30 architectuur in dit plan kenmerkt zich door de extra hoge en steile kappen met diepe overstekken, luxe detaillering, zorgvuldige metselwerkaccenten en de wisselende goothoogten en dakoriëntaties. De statige topgevels en riante erkers dragen bij aan extra woongenot en een spraakmakend gevelbeeld.

 

Deelplan Chopin

De naam Chopin is niet per toeval gekozen. In dit deelplan zijn de kenmerken vertaald die zo belangrijk waren voor de befaamde componist en pianist Chopin; denk aan de subtiele nuances, de expressieve diepten, de technisch hoogstaande uitvoering en een symfonie aan innovaties. Chopin is gelegen aan groene long door Berckelbosch. De brede plattegrond geeft veel ramen met uitzicht op de tuin en de groene long in de wijk. Echt luxueus groen wonen, op fiets afstand van de stad.

 

Vijf verschillende woningtypen

Het plan bestaat uit geschakelde en vrijstaande villa’s in vijf verschillende woningtypen. De woningtypen hebben ieder een eigen kleurstelling door de subtiele verschillen in bakstenen. Door de brede kavels ontstaan ruime majestueuze woningen en prettige plattegronden waarin veel daglicht wordt ervaren. Door de lage kappen naar de privé-entreelaan te positioneren ontstaat een vriendelijke statige doorgang naar de achterliggende riante woningen, welke aan de groene long gelegen zijn. De verder van het hof gelegen woningen hebben typisch jaren ’30 kapvormen met doorgestoken kap en liggen prachtig verscholen aan een eigen oprijlaan. De brede achtergevel is zorgvuldig vormgegeven en sluit met de lage kappen en de vele gevelopeningen perfect aan op de aangrenzende groenstrook.

 

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo zijn de woningen energieneutraal en dus zeer energiezuinig. De woningen zijn gasloos en uitgevoerd met lucht-water warmtepomp en hebben gemiddeld meer dan 20 zonnepanelen. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte.Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

      

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

 

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 520.500 tot € 599.500 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl,  040-2692530.

 

Dag kale muur, hallo eyecatcher! Zes snelle make-overs voor een witte muur Lokaal nieuws donderdag 18 juli 2019

Dag kale muur, hallo eyecatcher! Zes snelle make-overs voor een witte muur

Veel mensen kiezen voor witte wanden. En zeker bij een nieuwbouwhuis kan het best een beetje spannend zijn om het gloedjenieuwe stucwerk een kleur te geven. Stel dat het niet bevalt? Bovendien is wit een veilige keus, het is fris en rustig en nooit echt uit de mode. Maar misschien ga je weer twijfelen aan die beslissing zodra je er een tijdje woont, want het is toch ook een beetje saai, al die witte wanden. Hier zie je zes ideeën voor snelle make-overs van jouw witte muur.

Door Sagitta Peters – Studio Sagitta Interieuradvies

Dag witte muur, hallo eyecatcher!

Bij een nieuwbouwhuis is het belangrijk om voldoende aandacht te geven aan sfeer en warmte. Het huis heeft dat minder van zichzelf, doordat alles nog glad en superstrak is. Hoe zou het zijn als je in een paar uurtjes je hele woonkamer een nieuwe look geeft door maar één muur te veranderen? Fijn vooruitzicht toch? En omdat het maar om één wand gaat kun je het later ook vrij makkelijk weer aanpassen als je zin hebt in iets nieuws. Met of zonder verf!

Kleur!

Kleur heeft veel invloed op sfeer. Warm of koel, vrolijk of gedempt, elke kleur zorgt voor een ander gevoel. Op deze manier kun je het karakter van je kamer verder versterken of juist een beetje tegenwicht geven.

Een zonnige kamer wordt nog vrolijker met een frisse tint zoals okergeel. Heb je een relatief donkere kamer die je meestal ‘s avonds gebruikt? Dan kan een donkere wand in grijs, blauw, groen of een dieprode tint zorgen voor een nog knusser effect. Mis je in jouw sombere kamer juist wat zon? Werk dan met een vrolijke kleur.

Een lichte, meer gedempte en vergrijsde tint past eigenlijk altijd. Hiermee wordt elke kamer net wat sfeervoller. Je kunt denken aan tinten als zachtgrijs, beige en greige ofwel grijs-beige. Ook lichtgroen en nude-tinten (roze, perzik, blush en allerlei andere aparte namen) kunnen vaak heel mooi zijn. Deze passen ook goed bij de witte muren er naast.

Make-overs met verf

Zin in een kleurtje op de wand? Dat kan op verschillende manieren:

De hele wand in een kleur
Schilder hiervoor de wand van plint tot plafond en van hoek naar hoek. Eventueel kun je ook stoppen bij een klein hoekje in de wand zoals je vaak bij een aanbouw hebt of bij een inbouwhaard.Een lambrisering maken
Hiervoor schilder je de onderste helft van je witte muur in een kleur, bijvoorbeeld tot een hoogte van 120 cm. De bovenkant blijft wit. Je kan ook een lichtere tint van de kleur die je voor de onderkant gebruikt aan de bovenkant gebruiken, bijvoorbeeld een of twee tinten lichter op de kleurstrip. Zo kun je bijvoorbeeld twee tinten grijs combineren. Nog spannender wordt het als je twee verschillende kleuren combineert: donkergrijs met lichtblauw, groen met lichtgrijs of zelfs terracotta met warmgeel.

Of een gekleurd vlak
Een stukje van de wand schilderen kan ook een groot effect hebben. Dat kan een brede verticale baan zijn, of bijvoorbeeld een rechthoek midden op de wand. Je kunt dit gekleurde vlak ook gebruiken als omlijsting voor een mooie poster of foto, door deze binnen het vlak op te hangen.

Make-overs zonder verf

Geen zin om te schilderen? Er zijn allerlei dingen die je kunt doen zonder verf.

Collage van foto’s
Maak een fotocollage van je favoriete eigen foto’s. Om een rustig geheel te krijgen is het vaak slim om voor één kleursoort te kiezen (warm, koel) of voor allemaal zwart-wit foto’s te gaan. Je kunt hierbij ook kiezen voor een soort onderwerp zoals natuur op verre vakanties, je familie of kids. Kies je voor wissellijsten (makkelijk om af en toe een andere foto te laten zien) of bijvoorbeeld voor een print op aluminium of achter plexiglas? Een mix met teksten of kunstafbeeldingen kan natuurijk ook, zeker als je ze in hetzelfde kleurschema houdt.Verzameling van je lievelingshangers
Iets meer puzzelen maar ook heel leuk is een verzameling aan de wand, van allemaal verschillende maar supermooie dingen: van foto’s tot abstracte afbeeldingen en spiegels, en van ingelijste voorwerpen tot wandborden en maskers. Kies hier ook voor voldoende samenhang: een bepaalde stijl of kleur. Exotisch, Scandinavisch, modern of traditioneel. Warme roodtinten, zwart-wit, naturel… Natuurlijke materialen of juist strak? Wisselexpositie aan huis
Met een smalle wandplank kun je je eigen wisselexpositie maken. Extra leuk als je er van houdt om regelmatig dingen in je interieur te veranderen. Ingelijste afbeeldingen of foto’s, leuke kaartjes, een tekening op een klembord, een mooie steen en misschien een vaasje of een beeldje kun je er allemaal op kwijt. Deze items vormen bij elkaar een verrassend geheel. Doordat de spulletjes niet vast staan op de plank kun je makkelijk wisselen.Natuurlijk kun je ook verschillende ideeën combineren: een wandplank boven een lambrisering of verschillende lijsten in een gekleurd vlak!

Een goede voorbereiding

Welke optie je ook kiest, een goede voorbereiding scheelt een hoop tijd en frustratie als je aan de slag gaat. Haal een kleurmonster voor verf, of print de foto’s eerst op gewoon papier uit om te kijken hoe het er ongeveer uit komt te zien. Je kunt ook de maten van een lijst, of de hoogte van de lambrisering met schilderstape op de muur aangeven om een idee te krijgen van de verhoudingen.

Bij de schilderklussen heb je nodig:
Vulmiddel, plamuurmessen en een schuurpapiertje of schuurblok – als er gaatjes in de muur zitten
Schilderstape, oude doeken voor op de grond, een verfbak, geschikte roller en rollerhouder en een kleinere kwast voor randen en hoekjes.

Wil je een vlak of lambrisering maken? Zorg dan ook voor een waterpas, rolmeter, rechte lat (ook handig is een aluminium kokerprofiel) en een potlood. En natuurlijk de juiste verf voor het oppervlak.

Wil je planken of lijsten ophangen?
Voor lichte lijsten en niet te harde muren kun je vaak prima vooruit met een potlood om af te tekenen, een hamer en spijkers, en bij meerdere lijstjes een waterpas en een rolmeter.

Is de muur harder of dat wat je op wil hangen zwaarder? Zorg dan voor een goede (klop)boormachine met juiste maat boortjes, pluggen die bij de wand passen, schroeven of haakjes en een stofzuiger voor het gruis dat vrijkomt bij het boren.

Een tweede paar handen is ook fijn. Kan de een de lijst of plank vasthouden terwijl de ander kijkt waar deze het mooiste staat.

Meer interieurinspiratie?

Kijk voor meer interieurinspiratie op deze pagina !

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto’s: Unsplash

6 leuke uitjes in Eindhoven Lokaal nieuws donderdag 11 juli 2019

6 leuke uitjes in Eindhoven

Ben je net naar Eindhoven verhuisd, of ben je wel klaar om iets nieuws te bewonderen? Eindhoven is een geweldige stad die naast het winkelen en heerlijke eten nog veel meer te bieden heeft. Zoek je een leuk uitje in Eindhoven? Dan ben je hier aan het juiste adres!

1. Heerlijk uit eten

Er zijn maar genoeg plaatsjes in Eindhoven waar je heerlijk uit eten kunt. Geniet van een a la carte menu op de Markt, of eet onbeperkt tapas in een van de vele, sfeervolle tapas restaurants. Heb je zin in iets speciaals? Dan kun je geweldig goede sushi eten in Eindhoven . Je kunt je avondje uit dan natuurlijk afsluiten met een rondje Stratumseind, of een gezellig avondje in de bioscoop!

2. Glow

Eindhovenaar of niet; glow ken je vast wel. Dit geweldige evenement zorgt ervoor dat Eindhoven zijn naam als lichtstad ieder jaar weer opnieuw verdiend. Glow vind zo rond november plaats en is ieder jaar weer een waar spektakel. Volg de lichtjesroute en geniet van een ontzettend sfeervol, ongedwongen Eindhoven.

3. Even een nachtje ergens anders

Ben je al het bouwen in de nieuwbouwwoning even helemaal beu? Boek dan een overnachting bij een van de luxe hotels zoals het Inntel Hotels Art in Eindhoven. Unieke kamers, en daarnaast bieden sommige hotels je zelfs een privé jacuzzi op de kamer. Kun je de volgende dag weer vol nieuwe energie aan de slag in je woning!

4. Bezoek de musea

Ook Eindhoven heeft tal van musea waar je een dagje van kunt genieten. Het Philips Museum zal je gegarandeerd doen verbazen over alle apparaten die vroeger werden gebruikt en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van elektronica. Heb je meer zin in wat moderne en hedendaagse kunst? Dan bezoek je natuurlijk het van Abbe museum.

5. Op kroegentocht

Je hebt vast wel eens van Stratumseind gehoord: een en al Brabantse gezelligheid. Van luxe clubs tot gezellige studentenkroegen, je vindt hier van alles wat. Ideaal om een leuke kroegentocht te houden. Woon je trouwens wat verder van het centrum? Regel dan je taxi vooraf vast om niet te lang te hoeven wachten.

6. The Escape Hunt Experience

Je kent de Escape Room vast wel; maar in Eindhoven vind je ook de Next Level Escaperoom. Een mooi gedecoreerde kamer maakt het je ontzettend lastig om binnen 60 minuten te ontsnappen. De ideale manier om je gedachten even helemaal op iets anders te werpen.

Duplo, Barbies en Transformers: een goede speelhoek is je redding Lokaal nieuws maandag 08 juli 2019

Duplo, Barbies en Transformers: een goede speelhoek is je redding

Verzuipen in het speelgoed en tussen de kindertekeningen je post niet meer vinden? Of het idee dat je ’s avonds als de kinderen eindelijk in bed liggen nog steeds in een grote speelhoek vol Duplo zit? Toch niet in je nieuwe huis!! Ik kreeg er veel vragen over, want het is een onderwerp dat vaak speelt. Hoe zorg je voor een fijn huis waarin jij én je kinderen je lekker thuis voelen?

Een goede speelhoek is onmisbaar en staat aan de basis van een fijn huis met en voor kinderen. Daarover gaat deze blog. Binnenkort volgen de tips over het echte opruimen samen met je kinderen.

Door Sagitta Peters – Studio Sagitta Interieuradvies

Een speelhoek moet je hebben!

Ga eerst eens voor jezelf na: als een plek niet fijn is ga je er niet graag zitten. En als het niet duidelijk is waar een ruimte voor dient, is het lastig die kamer (of plek in huis) goed te gebruiken. Denk maar eens aan die studeer/sport/strijk/logeer-kamer. Dat is bijna nooit een fijne plek en ook vaak een troepmagneet. Dat is ook voor kinderen zo. Ze hebben behoefte aan geborgenheid én structuur. En die kun je ze geven met een goede speelhoek. Groot of klein maakt niet veel uit.

Een fijne speelhoek zorgt ervoor dat een kind graag op die plek speelt. Ook is het voor jullie allebei duidelijk waar speelgoed thuishoort. En zeker zo belangrijk, de rest van de kamer is dan al snel voor jou! Ofwel, tv-kijken of een wijntje met kaarslicht zonder Duplo of Transformers in beeld. Maar hoe maak je nou zo’n speelhoek?

Acht tips voor een fijne speelhoek

– Maak er een duidelijke en vaste plek van, echt een eigen plek voor het kind. Hier ligt het speelgoed en is voldoende ruimte om te spelen.
– Zorg dat het een f ijne plek wordt. Richt hem met liefde in en kijk naar de behoeftes van jouw kind. Wordt er veel op de grond gespeeld, geknutseld of juist gekeken in boekjes?
– Elkaar zien : Zorg dat je kind jou makkelijk kan zien en andersom. Zo voorkom je dat het kind alsnog alle spullen uit de kasten trekt om bij jou in de buurt te gaan zitten.
– Kies voor meubels en kleuren die passen bij de stijl en sfeer van de woonkamer. Zo gaat de speelhoek mooi op in de woonkamer als geheel en trekt het niet teveel aandacht. Dit geldt ook voor het speelgoed. Leg vooral het mooie speelgoed (zoals dat van hout) in het zicht. De lelijke felgekleurde dingen kunnen beter in de kast.
– Zorg voor voldoende opbergruimte die ook voor kinderen goed te bereiken is. Grote bakken en lades waar ze goed bij kunnen zijn hiervoor ideaal. Hoe makkelijker het te bereiken is, hoe meer en sneller er opgeruimd wordt.
– Leg een kleed op de vloer, zodat ze daar op kunnen zitten. Voldoende vlak, zodat auto’s kunnen rijden en Duplo een goede ondergrond heeft.
– Maak een plank, of ga voor een kast of tafeltje op kinderwerkhoogte . Garantie voor eindeloos spelen!
– Verzamel al het kinderspul op een plaats. Hang hier dus ook een lekker groot prikbord op voor knutselwerkjes en tekeningen. Hier kun je dan ook de andere kaartjes (vakantie, geboorte) kwijt, net als de aankondigingen van school of kinderdagverblijf (vergeet je gelijk de pyjamadag etc. niet meer). Probeer te vermijden dat er tekeningen en knutsels door het hele huis hangen (befaamde plekken zijn kamerdeuren en de koelkast) of staan, dat geeft een onrustig beeld.

Wat zijn jouw supertips?

Ik ben heel benieuwd naar jouw tips voor een fijne speelhoek, en vul er graag deze blog mee aan! Ook je vragen zijn welkom.

Meer over opruimen met kinderen?

Je hebt een fijne speelhoek, maar opruimen lukt toch niet echt. Kijk dan eens op mijn blog voor meer opruimtips .

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto: Vanessa Bucceri via Unsplash

Je partner leren opruimen: negen tips om dit zonder ruzie te doen Lokaal nieuws donderdag 20 juni 2019

Je partner leren opruimen: negen tips om dit zonder ruzie te doen

Opruimen… Voor veel stellen een bron van ruzie of gedoe. De een wil graag een opgeruimd huis en heeft daar de hulp van de ander bij nodig. Maar die vindt opruimen gewoon echt heel moeilijk. Of je partner heeft altijd in een voller huis gewoond dus hij of zij kent de voordelen niet…

Door Sagitta Peters – Studio Sagitta Interieuradvies

Opruimen moeilijk?

Als je zelf nog niet zo lang een opruimer bent dan weet je nog wel hoe lastig het kan zijn. Opruimen is hard werken. Veel beslissen, vooruit en achteruit kijken en afscheid nemen. Als je zelf al weer vergeten bent hoe het is om te beginnen met opruimen (of zelfs met opruim-DNA geboren bent), dan is het veel lastiger om je te verplaatsen in je partner. Zeker als hij of zij dingen zegt als: ik vind dat niet nodig, stel je niet aan, het is toch prima zo. Probeer je daarom in te leven in de ander.

Concrete tips, please…

Getest en bewezen in de praktijk: hoe kun je je partner leren opruimen?

Geef zelf het goede voorbeeld . Blijf dus gewoon je eigen spullen opruimen, zonder zeuren. Zo ziet de ander ook wat het oplevert.
Dwing de ander nooit (nooit!!) om spullen weg te gooien.
Vraag wel of de ander er bewust voor kiest om iets te bewaren. Ofwel, bewaren is oke, maar niet op de automatische piloot.
Biedt een systeem aan. Dat kan zijn door te beginnen met een plank in de kast, of juist door uit te leggen hoe je dingen kunt opbergen (kindertijdpuzzels bewaar je bijvoorbeeld apart van de gezelschapsspellen die je nu nog speelt).
Werk in korte tijdblokken waar jullie samen achter staan en stop dan ook echt.
Gebruik Marie Kondo’s  “ Does it spark joy? ” Hiermee trigger je het nadenken over óf je iets wilt bewaren, en waarom. Misschien moet je wel eerst even uitleggen wat het betekent. En niet door zo’n eng Youtube filmpje met perfect opgeborgen sokken te laten zien.
Zorg dat spullen een tweede leven krijgen, dat maakt de stap om afscheid te nemen kleiner. Opties zijn onder andere Marktplaats (voor wie zin en tijd heeft), neven en nichten die op zichzelf gaan wonen, de kringloop, kledingcontainer.
Beloon met complimenten , een koel drankje of een zoen. Ofwel: toon je blijdschap aan de ander!
Hou vol en ben zelf blij met kleine stappen. Trakteer jezelf op een drankje.
Klaar voor de volgende stap?

Allebei de basis van het opruimen onder de knie en wil je leren opruimen als een pro? Kijk dan eens op mijn blog voor meer tips. Onder andere over opruimen met kinderen.

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto door Jaz King via Unsplash

Win een waardebon t.w.v. € 200,- te besteden bij Studio Sagitta! Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Win een waardebon t.w.v. € 200,- te besteden bij Studio Sagitta!

In samenwerking met Studio Sagitta mogen wij een waardebon van € 200,- verloten.

Wil je kans maken? Schrijf je dan in voor 15 juli via onderstaande link!

https://nbnl.24marketing.nl/studio-sagitta

Zo min mogelijk spullen verhuizen: Mijn zes favoriete tips om nu al met opruimen te beginnen Lokaal nieuws woensdag 12 juni 2019

Zo min mogelijk spullen verhuizen: Mijn zes favoriete tips om nu al met opruimen te beginnen

Hoe fijn zou het zijn als je straks, als je gaat verhuizen, alleen meeneemt wat écht van waarde voor je is. Dus niet dozen met oude troep, waarvan je je afvraagt of je het ooit nog gaat gebruiken. Erger je je al tijden aan de rommel in huis? Of de overvolle kasten? En lukt het je maar niet om te beginnen met opruimen? In deze blog krijg je zes tips die het opruimen heel veel makkelijker maken. In haalbare stappen naar een fris huis zonder ballast – klaar voor de verhuizing.

Door Sagitta Peters van Studio Sagitta Interieuradvies

Makkelijker opruimen

Rust in huis helpt bij het krijgen van rust in je hoofd. Ook verlies je geen tijd met zoeken naar spullen en is het huis eigenlijk altijd klaar voor onverwacht bezoek. En met een verhuizing op het oog is het helemaal mooi. Je weet precies hoeveel ruimte je echt nodig hebt, om te leven en om op te bergen.  En het scheelt later enorm veel tijd bij het in- en uitpakken.

Opruimen is wel typisch zo’n klus waarbij je kan denken, waar begin ik? En hoe? Daarom deel ik hier de tips die mij en veel van mijn klanten enorm goed hebben geholpen. Want ook ik was geen opruimer-van-nature ?

Marie wie?

Van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe, hoorde ik pas in de tweede (of was het de derde?) hype. En zelfs nu ik haar boeken gelezen heb lijkt me haar methode niet echt haalbaar voor iemand die geen hele dagen over heeft, opruimen echt heel lastig vind of het gewoon nooit heeft geleerd. Als de eerste stap is om al het papierwerk of echt alle kleding uit je hele huis op een hoop te gooien voordat je het gaat uitzoeken? Pff! Dan beter in kleine stappen.

Wat wel is blijven hangen, is haar vraag ‘does it spark joy’. Dat is een check of je iets moet bewaren of niet. Het betekent dat je je bij ieder ding deze vraag stelt, en alleen bij een volmondig ‘ja!’ bewaar je het. Dat kun je alleen checken (eigenlijk voelen) door de spullen even in je handen te hebben. Nog in de kast lijkt alles oké, maar stuk voor stuk bekeken? Dan zie je toch wel verschil tussen fijn, niet fijn en zelfs ‘oja, dat heb ik ook nog’?

Beginnen met opruimen. Wat werkt er dan wel?

Mijn zes favoriete tips om opruimen makkelijker te maken:

Begin met korte tijdsblokken, een half uur, of een uurtje bijvoorbeeld. Zoveel tijd kun je vaak wel vrijmaken. Zet desnoods een timer en laat je niet afleiden. Stick to the job!
Kies een afgebakende plek uit, en probeer die zo ver als gaat af te maken. Een plank of lade in je kledingkast, de kapstok, het badkamerkastje of een la in de keuken. En als dat te veel lijkt? Knip het nog verder op. Begin met een stapeltje t-shirts in plaats van de hele plank, je sokkenmand in plaats van de hele la, of de voorraad verzorgingsproducten, medicijnen of proefmonstertjes in het kastje.
Kies per ding op die plek: houden, weggeven of weggooien? Gebruik hiervoor Marie Kondo’s ‘does it spark joy?’. Ofwel, maakt dit me blij? Houden! Ook als het heel nuttig is en je het regelmatig gebruikt: houden! Alles wat niet ‘sparkt’ of niet heel nuttig is niet is kan meestal gewoon weg. Shirts onderop de stapel die je nooit aantrekt, de tweede en derde kurkentrekker of de ananassnijder. Dat is alleen maar kastvulling. (Denk je nu: “Nou en, kastvulling is oke?” Meer daarover hieronder.)
Zorg dat wat je wil weggeven of weggooien ook zo snel mogelijk het huis uit gaat. Oude kleren kunnen bij de supermarkt in de kledingcontainer, veel andere dingen kunnen naar de kringloop. Zet daarvoor eventueel een doosje klaar in de hal. Doos vol? Wegbrengen!
Andere opties: Marktplaats, aanbieden in een groepsapp of Facebook weggeven groep, doorgeven aan vrienden of vriendinnen, cadeau geven (speelgoed dat nog goed is). Zo is het gelijk een duurzaam proces.
Wees trots en geef jezelf een schouderklopje! Bekijk die opgeruimde plank, of juist de stapel die weg kan. Whaa, heb jij net voor elkaar gekregen!
Volhouden: Denk alvast na over wanneer je weer een stukje kan doen. En kom je tussendoor de opruim-blokken iets tegen dat weg kan? Doe het gelijk. Niet terugleggen, je bent net zo goed bezig.
Wat is er mis met kastvulling?

Kastvulling, dat zijn de dingen die je nooit gebruikt en toch in je kasten rondslingeren. Dat is toch niet zo erg denk je? Ik vind van wel. Het kost constant een beetje tijd en energie. Opgeteld is dat veel tijd en energie. En dat is zonde.

Je kunt de spullen die je wel wilt gebruiken minder snel vinden tussen alle rommel. Ook schoonmaken kost meer tijd. En doordat je een minder goed overzicht hebt koop je andere spullen soms dubbel, gewoon omdat je niet precies weet wat je wel en niet hebt. En wellicht dat je je huis volzet met nog een kast, en nog eentje? Het voelt sneller te klein en ga je daardoor kijken naar een groter huis met meer bergruimte? Maar zolang het je niet lukt om de hoeveelheid spullen in bedwang te houden, hou je altijd hetzelfde probleem van groeiende stapels en dus te weinig bergruimte.

Je merkt het misschien niet gelijk, maar geloof me. Je zult na een tijdje merken dat je leven echt een stuk lichter wordt zonder die kastvulling.

Klaar voor de volgende stap?

Heb je deze stappen om te beginnen met opruimen onder de knie en wil je leren opruimen als een pro? Kijk dan eens op mijn blog voor meer tips. Onder andere over opruimen met kinderen, en hoe je je partner kan leren opruimen.

Nog meer?

Volg me op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en meer interieurtips. En kom je er toch niet zelf uit? Wellicht kan ik je helpen. Neem daarvoor contact met me op.

Foto: Bench Accounting via Unsplash

Start verkoop Strauss Lokaal nieuws dinsdag 04 juni 2019

Start verkoop Strauss

De verkoop van deelplan Strauss gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven is woensdag 29 mei van start gegaan. Het plan omvat 37 energieneutrale-, Nul Op de Meter- (NOM) en gasloze stads-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen in een groene en ruim opgezette omgeving.

Berckelbosch
In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 400 energieneutrale- en NOM-woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime en groene stedenbouwkundige opzet en een warme jaren ‘30 architectuur. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Architectuur
Het spraakmakende jaren ‘30 ontwerp is getekend door Luijten Smeulders Architecten uit Tilburg. De typisch jaren ’30 architectuur kenmerkt zich door extra diepe overstekken van het dak en de goten, steile kappen, luxe detaillering, het kleur- en materiaalgebruik en de wisselende dak oriëntaties.

Vele woningtypes
Door wisselende maatvoeringen in breedte en diepte van de rij- en hoek ontstaat een breed palet aan woonvarianten. Door de slimme positionering van de twee verschillende gevelvarianten van de vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen ontstaat een afwisselend straatbeeld. Daarnaast kan gekozen worden uit twee verschillende basisplattegronden en is de woning helemaal op maat samen te stellen door de extra’s en upgrades. De voortuinen zijn groen aangekleed met hagen en de overgangen van openbaar naar privéterrein bestaan uit zorgvuldig ontworpen erfscheidingen.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo zijn de woningen minimaal energieneutraal en dus zeer energiezuinig. Bovendien is vrijwel elke woonvariant ook als Nul Op de Meter (NOM) woning ontworpen. Bij een NOM-woning wordt (genormeerd) net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte. Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

Prijzen en informatie
De koopsommen variëren van € 325.000 tot € 568.500 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo Lokaal nieuws maandag 27 mei 2019

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo

Het inrichten van je woning is natuurlijk een leuke klus. Je brengt avonden door in woonwinkels en maakt van een huis een thuis. Wat staat het leukst? Wat past het beste bij jou in huis en welke ambiance wil je in de woonkamer creëren? Het inrichten van een huis kost veel geld, maar wat als je nou door slim in te richten geld kan besparen op je energierekening? Dat kan! Wij geven je in dit artikel een aantal tips om je huis zo energiezuinig mogelijk in te richten.

Het inrichten van de keuken

Je kunt je keuken heel simpel energiezuinig inrichten en indelen. De plaatsing van bepaalde apparatuur maakt al een verschil op de energierekening. Plaats bijvoorbeeld de oven niet boven de koelkast. Wanneer je dan namelijk de oven aanzet, moet de koelkast extra hard werken om op temperatuur te blijven en dit kost extra stroom.

Warme aankleding

Wanneer je je woning warm aankleedt met behulp van warme kleuren voelt je woning warmer aan en dit zorgt ervoor dat je voor je gevoel de kachel een graad kouder kan zetten. Ook het gebruik van gordijnen heeft invloed op de energierekening. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de ruimte beter geïsoleerd is en warmte binnen blijft. Daarnaast helpen hoogpolige vloerkleden ook bij het vasthouden van warmte en geeft het een warm thuis gevoel. Vergeet de kaarsjes niet aan te steken s ’avonds, want naast dat het gezellig lijkt, geven ze ook warmte af. Kortom, je kunt je huis gezellig aankleden en tegelijkertijd geld besparen.

Energiezuinige apparatuur

Ook in de huishoudelijke apparaten zit veel verschil. Ondanks dat energiezuinige apparaten vaak net iets duurder zijn in aanschaf, kunnen ze je veel opleveren. Overweeg dus bij het kopen van een wasmachine, droger, koelkast en vriezer welk energielabel je graag in huis zou willen en wat dit scheelt in energiekosten. Dit zijn voorbeelden van apparaten die duur in aanschaf zijn, maar er zijn ook kleine aanpassingen in huis mogelijk, zoals led lampen. Deze lampen verbruiken tien keer minder stroom en gaan ook veel langer mee. Bovendien worden ze niet warm en wordt het risico op brand in huis verminderd.

Energieprijs verlagen

Je kunt vele aanpassingen in huis doen, maar als je te veel betaalt voor je energie schiet je nog niets op. Het is verstandig om eens per jaar je energie te vergelijken . Dit kan heel simpel via een energievergelijker. De energieprijzen veranderen namelijk met regelmaat en het zou zonde zijn als je hier geld laat liggen.

Je kunt zelf dus al veel doen door je huis slim in te richten en natuurlijk gezellig in te richten. Wil je meer weten over een duurzame nieuwbouwwoning? Lees dan deze blog 'Een duurzame nieuwbouwwoningen? Hier moet je vooraf aan denken'.

Persoonlijk Hypotheek advies op maat Lokaal nieuws vrijdag 19 april 2019

Persoonlijk Hypotheek advies op maat

De tijden veranderen en de technologie verandert natuurlijk mee. We kunnen tegenwoordig ontzettend veel regelen via internet. Ook (een gedeelte van) onze financiën. 

Maar toch, de computer kijkt u niet aan en heeft geen gesprekken met u over uw dromen en toekomstplannen. Kortom, het persoonlijke aspect valt helemaal weg. Henk van Vaalen van Van Bruggen Adviesgroep werkt ook met de nieuwste technieken, maar houdt daarnaast wel van ouderwets goed klantcontact: ”Persoonlijk advies op maat gemaakt, is ontzettend belangrijk om nu en later lekker te kunnen wonen én leven.” 

Van Bruggen Adviesgroep helpt. Of het nu gaat om een nieuwe hypotheek, een financieel plan om zorgeloos te wonen, het verlengen van de rentevaste periode of uw verzekeringen, Henk van Vaalen verzorgt voor u graag een objectief financieel advies op maat. 

Hij vertelt: “Wat u van mij kunt verwachten? Onafhankelijkheid en duidelijkheid en snelheid. Ik bewaak dat u niet voor verrassingen komt te staan. Ik nodig u dan ook graag uit voor een verhelderend eerste kennismakingsgesprek.”! 

Van Bruggen Adviesgroep • Aalsterweg 22 • 5615CG Eindhoven • 040 237 13 12. 

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een duurzame oplossing voor. Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis is het dus van belang dat je vooraf bedenkt op welke wijze je je woning in Eindhoven wilt verduurzamen.

Isolatie

De vloer en muren vormen de basis van je nieuwe woning. Het goed isoleren van je woning is een van de belangrijkste onderdelen van het duurzaam bouwen. Het achteraf aanbrengen van een goede isolatie is een enorme klus, zorg hierom dat bij het plaatsen van muren en vloeren direct een kwalitatief goede isolatie aangebracht wordt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen dragen natuurlijk enorm veel bij aan de duurzaamheid en zijn bijna niet meer weg te denken uit nieuwbouwwoningen. Waar voorheen panelen op het dak geplaatst werden, en dus achteraf gemonteerd konden worden, bestaan er nu panelen die verwerkt zijn in de dakpannen. Hierdoor vallen de panelen minder op maar behalen ze hetzelfde rendement.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, lucht of het grondwater en zet dit om in energie om het huis te verwarmen. Een warmtepomp draait op stroom dus zal je stroomverbruik toenemen. Het gasverbruik wordt daarentegen sterk verminderd. Als jij stroom opwekt met je zonnepanelen is dit een ideale manier om je huis extra te verduurzamen.

Raamdecoratie

Vooraf moet je natuurlijk bepalen welke GORDIJNEN je in je huis wilt hangen. Laat je overgordijnen op maat maken of kies je voor kant en klaar gordijnen ? Hoe dan ook, wanneer je een duurzame woning wilt, zijn plissegordijnen een must-have. Plissegordijnen hebben een speciale honingraatstructuur waardoor het gordijn isolerend werkt. Zo komt er geen koude lucht door jouw driedubbele glas!

Hoe verduurzaam jij je nieuwbouwwoning?

Start verkoop Bach Lokaal nieuws woensdag 27 maart 2019

Start verkoop Bach

De verkoop van deelplan Bach gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven gaat op dinsdag 19 maart van start. Het plan omvat 40 energieneutrale- en gasloze stadswoningen in een groene- en kindvriendelijke omgeving. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven.

Berckelbosch
In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren ongeveer 450 energieneutrale woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de groene stedenbouwkundige opzet en een warme jaren ‘30 architectuur. Voorzieningen zoals een supermarkt zijn op loopafstand bereikbaar. Deelplan Bach is gelegen tussen de Viool- en Cellostraat.

Architectuur
Het spraakmakende jaren ‘30 ontwerp is naar de hand van Luijten Smeulders Architecten uit Tilburg. In het ontwerp komt een sterke architectonische eenheid tot uiting. Dit wordt benadrukt in de luxe detaillering en het kleur- en materiaalgebruik. Daarnaast is de individualiteit van de afzonderlijke woningen benadrukt door toepassing van diverse elementen, zoals een uitgebouwde erker, een opliggend bloemkozijn en een sfeervolle luifel boven de voordeur. Kenmerkend voor deze bouwstijl zijn ook de extra diepe overstekken van het dak en de goten in combinatie met een steile kap.

Op de hoeken zijn ruime woningen toegepast met een torenaccent. Er zijn veel kozijnen voor extra daglicht. De woningen aan de koppen hebben een statige dwarskap en zijn voorzien van een herkenbare uitbouw waarin de trap is opgenomen. Deze woningen verspringen naar voren en hebben hierdoor een diepere plattegrond en sluiten hierdoor het blok mooi af. De erfafscheidingen zijn in stijl mee ontworpen.

Diverse woningtypes
Er zijn vier verschillende woningtypes opgenomen en bieden ruimte aan een brede doelgroep. Zo is er ruimte voor bijvoorbeeld jonge gezinnen met en zonder kinderen. Ook zijn er woningen waarin extra slaapkamers zijn opgenomen, wat dit woningtype bijzonder geschikt maakt voor grote gezinnen. De stadswoningen variëren in grootte en hebben een woonoppervlakte van ca.118 m² tot 163 m². Er is keuze uit woningen met een ligging van de achtertuin op het oosten en westen. De voortuinen zijn groen aangekleed met hagen en tussen de woonblokken zijn eigen parkeerplaatsen opgenomen, uit het zicht verscholen naast de woningen en achter de groene hagen. Via een achterom zijn alle tuinen en de berging bereikbaar. Verder zijn er verschillende keuzemogelijkheden om de woning nog meer naar de persoonlijke smaak in te richten.

Energiezuinigheid en Gezondheid
Ballast Nedam Development heeft duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel staan. Vandaar dat deelgebied Bach nu al is voorbereid op de toekomstige duurzaamheidseisen en de aankomende energietransitie. De woningen zijn energieneutraal en daardoor extra energiezuinig. Dit zorgt voor lage energiekosten en biedt voordelen voor wat betreft de financiering. In het ontwerp is rekening gehouden met een goede isolatie van de gevels en zijn hoog rendement installaties opgenomen. Zo is er een lucht-water warmtepomp opgenomen in plaats van een gasgestookte cv-ketel. Zijn de daken voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van hernieuwbare energie. Op de begane grond en de verdiepingen is vloerverwarming opgenomen voor extra comfort. Het gebalanceerde ventilatiesysteem zorgt voor een warmteretour, waardoor energieverlies door ventilatie wordt beperkt. Bij een viertal woningen is standaard Pure Air toegepast. Dit gezonde ventilatieconcept van Ballast Nedam Development zorgt voor een schonere binnenlucht. Zo wordt onder andere fijnstof gefilterd en een optimale luchtvochtigheid bereikt.

Prijzen en informatie
De koopsommen variëren van € 322.950 tot € 423.950 vrij op naam.
Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl

Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk

Ga jij een dakkapel op jouw nieuwe woning laten plaatsen? Dan is het raadzaam om deze zo energiezuinig mogelijk te maken. Je bespaart hiermee honderden euro's op de energierekening. Daarnaast ben je super milieubewust bezig. Een win-winsituatie dus! Hoe maak je een dakkapel zo duurzaam mogelijk?

Keuze voor duurzame materialen

Een duurzame dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal met hoge isolatiewaarden. Daardoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Kies bij voorkeur voor een polyester of kunststof dakkapel in plaats van een houten versie. De levensduur van beide materialen is ongeveer 50 jaar bij goed onderhoud. Polyester isoleert iets beter dan kunststof. Daar staat wel tegenover dat er een hoger prijskaartje aanhangt. Als je toch voor hout kiest, kies dan voor duurzaam gecertificeerd hout met het FSC - of PEFC -keurmerk. Deze twee keurmerken hebben als doel om bossen duurzaam te beheren en te exploiteren. Houd er ook rekening mee dat een houten dakkapel niet volledig isolerend is. Er zijn dus extra isolerende maatregelen en materialen nodig om ervoor te zorgen dat de dakkapel energiezuinig is.

Manieren van isolatie dakkapel

Het isoleren van de dakkapel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst wordt het wooncomfort verbeterd. Daarnaast bespaar je flink op de stookkosten. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnenshuis blijft en niet verloren gaat via het dak of de kozijnen. Je kunt EPS, PUR, PIR of glaswol als isolatiemateriaal gebruiken. Kies bij voorkeur ook voor goed isolerend glas, zoals HR++ glas. Wist jij dat HR++ glas wel 2,5 keer beter isoleert dan dubbel glas? Het is overigens verstandig om meteen de hele zolderverdieping mee te nemen. Als de rest van de zolderverdieping niet of nauwelijks geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren.

Plaats zonnepanelen op de dakkapel

Je bent pas echt duurzaam bezig als je de dakkapel ook voorziet van zonnepanelen . Houd er rekening mee dat sommige dakkapellen niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Soms kunnen ze het gewicht niet dragen. Dit kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Laat je dus altijd goed informeren door een specialist.

Kan het nog duurzamer?

Uiteraard! Want wat dacht je van de keuze voor een vakman? Kies bij voorkeur voor een vakman uit te buurt. Zo hoeft deze minder ver te rijden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Misschien kun je zelfs vakmannen vinden die gebruikmaken van elektrische vervoersmiddelen. Ook het scheiden van afval tijdens het slopen, bouwen en verbouwen draagt bij aan een groene manier van het laten plaatsen van een dakkapel. Kies tot slot ook voor een groene energieleverancier. Zo weet je zeker dat je energie verbruikt die is opgewekt uit duurzame bronnen. Je kunt energie vergelijken om te kijken welke groene aanbieder het beste bij jouw wensen past.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden