Actueel

Nieuws

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken Lokaal nieuws donderdag 18 april 2019

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een duurzame oplossing voor. Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis is het dus van belang dat je vooraf bedenkt op welke wijze je je woning in Eindhoven wilt verduurzamen.

Isolatie

De vloer en muren vormen de basis van je nieuwe woning. Het goed isoleren van je woning is een van de belangrijkste onderdelen van het duurzaam bouwen. Het achteraf aanbrengen van een goede isolatie is een enorme klus, zorg hierom dat bij het plaatsen van muren en vloeren direct een kwalitatief goede isolatie aangebracht wordt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen dragen natuurlijk enorm veel bij aan de duurzaamheid en zijn bijna niet meer weg te denken uit nieuwbouwwoningen. Waar voorheen panelen op het dak geplaatst werden, en dus achteraf gemonteerd konden worden, bestaan er nu panelen die verwerkt zijn in de dakpannen. Hierdoor vallen de panelen minder op maar behalen ze hetzelfde rendement.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, lucht of het grondwater en zet dit om in energie om het huis te verwarmen. Een warmtepomp draait op stroom dus zal je stroomverbruik toenemen. Het gasverbruik wordt daarentegen sterk verminderd. Als jij stroom opwekt met je zonnepanelen is dit een ideale manier om je huis extra te verduurzamen.

Raamdecoratie

Vooraf moet je natuurlijk bepalen welke GORDIJNEN je in je huis wilt hangen. Laat je overgordijnen op maat maken of kies je voor kant en klaar gordijnen ? Hoe dan ook, wanneer je een duurzame woning wilt, zijn plissegordijnen een must-have. Plissegordijnen hebben een speciale honingraatstructuur waardoor het gordijn isolerend werkt. Zo komt er geen koude lucht door jouw driedubbele glas!

Hoe verduurzaam jij je nieuwbouwwoning?

Benjamin is bijna aan de beurt Lokaal nieuws zaterdag 13 april 2019

Benjamin is bijna aan de beurt

Binnenkort beginnen we met de bouw van Frits en Frederik. Wat betekent dat Benjamin niet lang meer op zich zal laten wachten. Een uiterst stijlvol ontworpen woongebouw waarin 29 heerlijk ruime en luxe appartementen gerealiseerd zullen gaan worden. Op historische grond met een rijk verleden, direct grenzend aan het Natlab met een prachtige ‘verscholen’ binnentuin. Een kans zoals die in Eindhoven maar zelden voorbijkomt. Een kans die je misschien niet zo maar voorbij zou moeten laten gaan. Maak kennis met Benjamin!

De met zorg gekozen materialen en het hoge afwerkingsniveau geven Benjamin een rijke uitstraling. Een gebouw met allure dat met recht naast het roemruchte Natlab mag staan.

Binnen Benjamin is er ruimte voor 29 hoogwaardige appartementen. Met een heerlijk en ruim balkon of een prachtig terras aan de verscholen binnentuin aan de achterzijde. In 16 verschillende maatvoeringen en daarmee verschillende prijsklasses.

De kenmerkende sheddaken van Benjamin zorgen niet alleen voor heel veel ruimte, maar ook prachtige licht inval in de bovenliggende appartementen. De buitenruimtes van Benjamin liggen bijna allemaal op het zuidwesten/ of -oosten. De oppervlaktes van de koop appartementen variëren van 55 tot ruim 100 vierkante meter.

Er valt dus echt iets te kiezen! Wacht dan ook niet af en kom vandaag nog in beweging. Schrijf je in en schrijf je eigen geschiedenis, op een plek die tot voor kort nog voor iedereen ‘verboden’ was.

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk Lokaal nieuws woensdag 06 maart 2019

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk

Ga jij een dakkapel op jouw nieuwe woning laten plaatsen? Dan is het raadzaam om deze zo energiezuinig mogelijk te maken. Je bespaart hiermee honderden euro's op de energierekening. Daarnaast ben je super milieubewust bezig. Een win-winsituatie dus! Hoe maak je een dakkapel zo duurzaam mogelijk?

Keuze voor duurzame materialen

Een duurzame dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal met hoge isolatiewaarden. Daardoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Kies bij voorkeur voor een polyester of kunststof dakkapel in plaats van een houten versie. De levensduur van beide materialen is ongeveer 50 jaar bij goed onderhoud. Polyester isoleert iets beter dan kunststof. Daar staat wel tegenover dat er een hoger prijskaartje aanhangt. Als je toch voor hout kiest, kies dan voor duurzaam gecertificeerd hout met het FSC - of PEFC -keurmerk. Deze twee keurmerken hebben als doel om bossen duurzaam te beheren en te exploiteren. Houd er ook rekening mee dat een houten dakkapel niet volledig isolerend is. Er zijn dus extra isolerende maatregelen en materialen nodig om ervoor te zorgen dat de dakkapel energiezuinig is.

Manieren van isolatie dakkapel

Het isoleren van de dakkapel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst wordt het wooncomfort verbeterd. Daarnaast bespaar je flink op de stookkosten. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnenshuis blijft en niet verloren gaat via het dak of de kozijnen. Je kunt EPS, PUR, PIR of glaswol als isolatiemateriaal gebruiken. Kies bij voorkeur ook voor goed isolerend glas, zoals HR++ glas. Wist jij dat HR++ glas wel 2,5 keer beter isoleert dan dubbel glas? Het is overigens verstandig om meteen de hele zolderverdieping mee te nemen. Als de rest van de zolderverdieping niet of nauwelijks geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren.

Plaats zonnepanelen op de dakkapel

Je bent pas echt duurzaam bezig als je de dakkapel ook voorziet van zonnepanelen . Houd er rekening mee dat sommige dakkapellen niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Soms kunnen ze het gewicht niet dragen. Dit kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Laat je dus altijd goed informeren door een specialist.

Kan het nog duurzamer?

Uiteraard! Want wat dacht je van de keuze voor een vakman? Kies bij voorkeur voor een vakman uit te buurt. Zo hoeft deze minder ver te rijden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Misschien kun je zelfs vakmannen vinden die gebruikmaken van elektrische vervoersmiddelen. Ook het scheiden van afval tijdens het slopen, bouwen en verbouwen draagt bij aan een groene manier van het laten plaatsen van een dakkapel. Kies tot slot ook voor een groene energieleverancier. Zo weet je zeker dat je energie verbruikt die is opgewekt uit duurzame bronnen. Je kunt energie vergelijken om te kijken welke groene aanbieder het beste bij jouw wensen past.

MRP Development verkoopt gebouw ‘Frederik’ Lokaal nieuws maandag 28 januari 2019

MRP Development verkoopt gebouw ‘Frederik’

Eindhoven, 25 januari 2019 De verkoop van gebouw Frederik, bestaande uit 91 appartementen, bergingen en een fietsenstalling, is afgerond. Het gebouw is onderdeel van project S-West te Eindhoven. De transactie werd gesloten door SPF Beheer namens de pensioenfondsen SPF en SPOV.

MRP Development is, samen met Ten Brinke CoHof, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de 91 appartementen van gebouw Frederik. Stam + De Koning draagt zorg voor de realisatie. Met de overname verwerft SPF Beheer namens de fondsen 91 appartementen in het bruisende stadsdeel Strijp-S. Capital Value trad op als adviseur van SPF Beheer.

S-West bestaat naast Frederik uit drie andere gebouwen met huur en/of koopwoningen: Frits (87 appartementen), Maria (26 appartementen) en Benjamin (29 appartementen). Namen die stuk voor stuk verwijzen naar de Philipsfamilie. Onder de gebouwen komt een parkeergarage, erachter een semi openbare binnentuin en op de begane grond 750 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Jeroen Schipper uit Rotterdam draagt zorg voor de architectuur.
 

Samen met Frits vormen de appartementen van Frederik de eerste fase van S-West. Van Frits zijn nog een beperkt aantal appartementen beschikbaar bij Van Santvoort Makelaars. De bouw van de eerste fase start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019. De 26 appartementen van Maria en de 29 appartementen van Benjamin worden momenteel uitgewerkt en waarschijnlijk dit voorjaar gepresenteerd en aangeboden.

Bart Meijer, CEO MRP Development: “Al vanaf het moment van aankoop van de grond, was onze strategie hier een hoogwaardig en bijzonder ontwerp neer te zetten. Onze ontwikkelmanager Mark van Empelen is hier bijzonder goed in geslaagd. Wij zijn tevreden over dit prachtige resultaat!”

 

Lokaal nieuws donderdag 20 december 2018

Erfafscheidingen in Augustus

De erfafscheidingen tussen de overgangen van privé-eigendom naar openbaar gebied zijn groene hagen en onderdeel van het ontwerp.

De erfafscheidingen tussen de overgangen van privé-eigendom naar openbaar gebied zijn groene hagen en onderdeel van het ontwerp. Op sommige plekken staat hekwerk met hedera (klimop) getekend of is een tuinmuur voorzien. Dit scheelt de toekomstige bewoners een investering en het waarborgt het aangezicht in de wijk. Ook duurzaam dus.

Lokaal nieuws donderdag 20 december 2018

Fauna in Augustus

Het gebied en de woningen wordt zoveel als mogelijk geschikt maakt voor fauna. Meer dan het gebruikelijke, zeker voor een stedelijke buurt.

Het gebied en de woningen wordt zoveel als mogelijk geschikt maakt voor fauna. Meer dan het gebruikelijke, zeker voor een stedelijke buurt. Dat betekent niet alleen dat de vleermuizen die er al waren, gehuisvest kunnen blijven. Ook de huismus en de gierzwaluw kunnen zich nestelen. Die zitten er nu overigens nog niet. De natuur is een nadrukkelijk onderdeel van de ontwikkeling en niet alleen een compensatie voor wat er weggehaald is.

Er komen ook diverse nestkastjes in de wijk, vaak tegen de nok op de kopgevels van woningen. Dit is voor de gierzwaluwen en vleermuizen. Op bepaalde achtergevels komen voorzieningen voor de huismus onder de dakpannen. Er is een ecoloog bij dit proces betrokken.

De kastjes zijn veelal onzichtbaar opgenomen in de gevel.

Lokaal nieuws donderdag 20 december 2018

Het waterklimaat van Augustus

In Augustus krijg je geen natte voeten. Ook niet wanneer als gevolg van de klimaatverandering de neerslag heviger wordt.

In Augustus krijg je geen natte voeten. Ook niet wanneer als gevolg van de klimaatverandering de neerslag heviger wordt. Ook bij de gemeente een hot item sinds een paar jaar. Er is een dik rapport geschreven met aanbevelingen voor de wijk Augustus en het nieuwe schoolgebouw. Simpel gezegd komt het erop neer dat het regenwater wordt opgevangen in een nieuw rioolsysteem in de grond. Deze pijpen zijn bewust ‘lek’ gemaakt zodat een deel van het regenwater in de grond loopt. Het resterende deel komt uit in de vijver, waar altijd water in staat. Eventueel overtollig water wordt doorgezet naar de wadi aan de zuidzijde van de wijk. En als die zelfs vol zit dan is er nog altijd een overstort naar de gracht van de villa in het Glorieuxpark. Een duurzame oplossing.    

Augustus begint in februari Lokaal nieuws dinsdag 18 december 2018

Augustus begint in februari

Zoals het er nu naar uitziet starten we met de verkoop van de huizen in februari van het komend jaar.

Augustus begint in februari

Zoals het er nu naar uitziet starten we met de verkoop van de huizen in februari van het komend jaar. Het ontwerp bestemmingsplan en de omgevingsvergunning ligt bij de gemeente ter inzage. Als er zich geen onvoorziene zaken voor doen houden wij rekening met een officiële start verkoop op zondag 3 februari a.s. Natuurlijk laten we het meteen weten als daar iets in verandert. Tot die tijd is het wellicht wijs deze dag in potlood in je nieuwe agenda te zetten.

Augustus kijken tijdens de kerst

De website van het plan Augustus wordt de komende dagen aangepast en uitgebreid. Je mag een interactieve situatietekening met informatie per woning verwachten maar ook prijs indicaties en impressies van de verschillende woningtypen die we gaan bouwen. Je kunt dan ook je eigen interesse alvast aangeven en opslaan. Een mooie blik vooruit op de dagen dat je meestal toch al terugblikt en vooruit kijkt.

Augustus actueel

Je kunt er op rekenen dat we je langs deze weg op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast plaatsen we regelmatig berichten op Facebook. Kortom, het is eigenlijk altijd Augustus.

 

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Dit zijn de alternatieven voor tv kijken zonder kabel Lokaal nieuws maandag 10 december 2018

Dit zijn de alternatieven voor tv kijken zonder kabel

Het is dan eindelijk zo ver: je hebt de nieuwbouwwoning van je dromen op de kop getikt. Een heerlijk moment en een verse, nieuwe start. Je kunt deze woning natuurlijk helemaal zo inrichten als jij dat wilt. Een nieuwe keuken, een luxe badkamer, of eindelijk eens een tv op zolder, slaapkamer of zelfs in de badkamer. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je door het hele huis heen tv kunt kijken, zonder hier een kabel voor aan te hoeven sluiten? Hoewel een kabelaansluiting in woonkamer of keuken natuurlijk normaal is, komt deze in de slaapkamer, op de zolder of zelfs in de badkamer minder snel voor. Wil je gewoon gebruik kunnen maken van internet en televisie , maar dan zonder kabel? Dan kies je hier gewoon een handig alternatief dat perfect bij jouw wensen en behoeften past!

1. De digitale tv kast

Dit super handige kastje geeft je de mogelijkheid om altijd en overal televisie te kunnen kijken. Het kleine apparaatje (niet groter dan een half A4tje) kan overal geplaatst worden, en geeft je, zodra deze verbonden is aan je televisie, de mogelijkheid om live televisie te kunnen kijken. Kun je die laatste aflevering van je favoriete serie gewoon in bed lekker afkijken. Het kastje is zo klein dat het bijna niet opvalt, en geeft je toch alle mogelijkheden die je ook bij je ‘normale’ televisie in de woonkamer hebt. Heb je uiteindelijk toch wat kabels lopen? Dan lees je het handige artikel over kabels wegwerken bij Telfort . Daar vind je genoeg handige tips om die kabels op een nette, overzichtelijke manier helemaal weg te werken.Het apparaatje verbruikt bijna geen energie, dus is ideaal voor de duurzame woning .

2. iTV app

Deze handige app biedt je de mogelijkheid om, zonder apparaten, televisie te kunnen kijken. Je installeert deze app op het televisietoestel naar keuze, en kunt vervolgens alle kanten op. Fijn om lekker mee te kunnen koken tijdens een leuk kookprogramma, of om gewoon in bed nog even die toffe film af te kijken.

3. Chromecast

Dit apparaatje is ideaal om televisie te kunnen streamen. Je kunt hier helaas geen live televisie mee kijken, maar wel programma’s als YouTube en Netflix streamen vanaf je telefoon. Vooral fijn wanneer je een televisietoestel niet zoveel gebruikt, of enkel om lekker in slaap te vallen zoals in de slaapkamer bijvoorbeeld. Nog een laatste aflevering van Orange is the new Black , en je bedje in.

Lokaal nieuws dinsdag 23 oktober 2018

Dag Augustinianum

Het nieuwe Augustinianum is inmiddels al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het oude Aug zal nog wel even op ons innerlijke netvlies blijven staan.

Dag Augustinianum

Het nieuwe Augustinianum is inmiddels al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het oude Aug zal nog wel even op ons innerlijke netvlies blijven staan. Maar in realiteit is op 4 oktober begonnen met de sloop van de oude gebouwen. Sloop om plaats  te maken voor Augustus. De bijzondere nieuwe buurt die Hurks hier ontwikkelt en bouwt.

Hallo Augustus

Volgens verwachting gaat die bijzondere nieuwe buurt nog dit jaar in de verkoop. Uiteraard houden we alle geïnteresseerden op de hoogte van de exacte datum.

Augustus is groen

Natuurlijk maken we groene keuzes voor Augustus. En dus wordt Augustus gasloos en zeer energiezuinig dankzij het gebruik van warmte pompen en zonnepanelen. Dat leidt uiteindelijk tot EPC = 0. Precies wat de toekomst zou moeten zijn.
Wat Augustus wordt. Groen en duurzaam.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden