Actueel

Nieuws

Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs

De woninghuren gingen afgelopen juli 2020 met gemiddeld 2,9 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder. De grootste stijging na 2014 en meer dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (2,7 procent). Consumentenorganisaties vroegen verhuurders vooraf coulant te zijn in deze crisistijd. Een verzoek dat weinig effect heeft gehad. Vooral huurders die van woning wisselen moeten rekening houden met een forse verhoging.

Rabobank: koopstarter kanarie in de kolenmijn? Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Rabobank: koopstarter kanarie in de kolenmijn?

Rabobank verwacht dat de coronacrisis vanaf het eerste kwartaal volgend jaar effect zal hebben op de woningmarkt. Eerder ging de bank nog uit van dalende huizenprijzen eind dit jaar. Reden voor de verschuiving is de werkloosheid, die langer op peil blijft door de steunmaatregelen van de overheid. Als kanarie in de kolenmijn noemt Rabobank het toenemende aantal kopers onder de 35 jaar. Gelukkig is al te veel somberheid niet nodig. Naar verwachting gaat het om een tijdelijke en beperkte terugval.

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet? Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet?

De gemiddelde WOZ-waarde bedroeg begin januari €270.000. Dit is een stijging van 8,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om de grootste toename sinds jaren en is sowieso de hoogste waarde ooit. Voor jou als huiseigenaar is het positief dat je bezit meer waard wordt. Aan de andere kant loop je het risico op hogere woonlasten.

Van een berg zand tot gelukkige mensen Lokaal nieuws woensdag 02 september 2020

Van een berg zand tot gelukkige mensen

Harry Gruijters is als uitvoerder van Ballast Nedam Zuid betrokken bij de bouw in het nieuwe tuindorp Berkelbosch, vlakbij Eindhoven. Hier komen architectonisch hoogwaardige koopwoningen in jaren dertig stijl, gasloos én energieneutraal. “Geen één werkdag is hetzelfde. Dat maakt het juist zo leuk.” We liepen een dagje met hem mee.

Aan de slag
Harry’s dag begint zo rond 06.30 uur. “Het vaste personeel van Ballast Nedam Zuid komt zo meteen en weet meestal wel precies wat er van ze verwacht wordt. Met de onderaannemers, zoals de metselaars en stukadoors, heb ik altijd eerst nog een gesprek.” Harry vertelt wat ze moeten doen, waar ze aan de slag kunnen en wat de schafttijden zijn. Het veiligheidsplan komt eveneens aan bod. Daar horen tegenwoordig ook de coronarichtlijnen bij. Iedereen kan beginnen en Harry gaat naar zijn volgende afspraak.

Van overleg naar levering
“Ik heb nu een overleg met de andere uitvoerders. We kijken samen naar de planning. Zitten we nog op schema? Van de eerste graafmachine tot aan de overhandiging van de sleutels: alles moet op een bepaald moment klaar zijn. En we kijken natuurlijk naar de kosten. Gebeurt alles zo efficiënt mogelijk?” Dan komt er een bestelling binnen. “Deze moet altijd gecontroleerd worden. Of het nu schroeven zijn of isolatiemateriaal. We hebben bepaalde kwaliteitsnormen en ik kijk altijd of de levering klopt.”

Over werken aan Berkelbosch
Hoe is het voor Harry om aan Berkelbosch te werken? “Bijzonder leuk. Ik kom zelf uit de regio, deze buurt ligt als het ware in mijn achtertuin. In het weekend ga ik wel eens fietsen en dan rij ik er met een brede glimlach langs. Het is een typische vogelvriendelijke wijk en aan het water is het heerlijk vertoeven. Op het oude kanaal wordt volop geroeid en er is een tennis- en voetbalvereniging. Het is echt een sociale wijk geworden, mensen hebben onderling veel contact.” Harry kent ook de voorgeschiedenis: “Het was een wat achterstallig buitengebied. Nu komen er veel jonge mensen en expats wonen. De directe omgeving merkt die verjonging en is er blij mee. Door het jaren ’30 karakter van de woningen past het perfect bij de bestaande bebouwing.”

De bouw op
Harry loopt ondertussen langs enkele metselaars. “Ik check steeds of er gemaakt wordt wat we hebben afgesproken. En of er veilig gewerkt wordt. Heeft iedereen zijn veiligheidsschoenen aan en helm op? We zijn bewuste bouwers, dus er wordt ook op het milieu gelet. Er mag bijvoorbeeld geen afval rondslingeren en we scheiden alles. Stroom wordt niet onnodig verbruikt.” Als er een radio te hard staat, zegt hij er wat van. “Dat kan niet alleen overlast voor de omwonenden veroorzaken. In het kader van de veiligheid moet je het wel horen als iemand om hulp roept.”

Bonnetjes, registratie en mails
Terug in de bouwkeet heeft de uitvoerder telefonisch contact met de projectleiding. “Als er bijvoorbeeld iets anders gaat dan gepland. Dan overleggen we altijd en kijken gezamenlijk hoe we het gaan oplossen.” Er moeten nog enkele bonnen gecontroleerd worden. Dat hoort er ook bij. “Deze zijn van de dakdekker. Er is werk geleverd en dat moet natuurlijk betaald worden.” Tussendoor loopt Harry de urenregistratie door en verstuurt nog enkele mails. “Bouwen doe je samen. Mijn taak is ervoor te zorgen dat iedereen met een lach naar z’n werk komt en ook weer met een lach naar huis gaat. We kunnen niet zonder elkaar.”

Een transformatie
Wat vindt Harry het mooiste aan zijn werk? “Je ziet hier altijd direct resultaat. Vooral zodra een huis wind- en waterdicht is. Het dak zit erop en de steigers kunnen weg. Dan voltrekt zich echt een transformatie: er komt een woning tevoorschijn. En wij kunnen met de binnenkant aan de gang, de ruwbouw is voorbij.” Hij geniet enorm van de blije gezichten van toekomstige bewoners. “Je begint met een berg zand en eindigt met gelukkige mensen. Dat is toch fantastisch.”

‘De bouw moet een feest zijn’
Aan het einde van de dag staan er enkele bewoners aan zijn deur. Daar neemt Harry graag de tijd voor. “Ik wil mensen altijd meenemen in het bouwproces. Dat doen we door bijvoorbeeld regelmatig een nieuwsbrief met foto’s te versturen of een kijkdag te organiseren als er weer een mijlpaal is bereikt. Je moet bedenken dat nieuwe bewoners bijvoorbeeld hun badkamer en tegels in een showroom uitzoeken. Als het dan daadwerkelijk in je woning zit, dan is dat geweldig om te zien. De bouw moet een feest voor ze zijn.” De vragen zijn gesteld, de nieuwe inwoners van Berkelbosch gaan tevreden naar hun nieuwe huis. En Harry? Die verlaat zo rond 17.00 uur het terrein om thuis nog wat administratie te doen. De dag op de bouw zit erop.
 

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo Lokaal nieuws vrijdag 31 juli 2020

Je huis energiezuinig inrichten doe je zo

Het inrichten van je woning is natuurlijk een leuke klus. Je brengt avonden door in woonwinkels en maakt van een huis een thuis. Wat staat het leukst? Wat past het beste bij jou in huis en welke ambiance wil je in de woonkamer creëren? Het inrichten van een huis kost veel geld, maar wat als je nou door slim in te richten geld kan besparen op je energierekening? Dat kan! Wij geven je in dit artikel een aantal tips om je huis zo energiezuinig mogelijk in te richten.

Het inrichten van de keuken

Je kunt je keuken heel simpel energiezuinig inrichten en indelen. De plaatsing van bepaalde apparatuur maakt al een verschil op de energierekening. Plaats bijvoorbeeld de oven niet boven de koelkast. Wanneer je dan namelijk de oven aanzet, moet de koelkast extra hard werken om op temperatuur te blijven en dit kost extra stroom.

Warme aankleding

Wanneer je je woning warm aankleedt met behulp van warme kleuren voelt je woning warmer aan en dit zorgt ervoor dat je voor je gevoel de kachel een graad kouder kan zetten. Ook het gebruik van gordijnen heeft invloed op de energierekening. Gordijnen zorgen er namelijk voor dat de ruimte beter geïsoleerd is en warmte binnen blijft. Daarnaast helpen hoogpolige vloerkleden ook bij het vasthouden van warmte en geeft het een warm thuis gevoel. Vergeet de kaarsjes niet aan te steken s ’avonds, want naast dat het gezellig lijkt, geven ze ook warmte af. Kortom, je kunt je huis gezellig aankleden en tegelijkertijd geld besparen.

Energiezuinige apparatuur

Ook in de huishoudelijke apparaten zit veel verschil. Ondanks dat energiezuinige apparaten vaak net iets duurder zijn in aanschaf, kunnen ze je veel opleveren. Overweeg dus bij het kopen van een wasmachine, droger, koelkast en vriezer welk energielabel je graag in huis zou willen en wat dit scheelt in energiekosten. Dit zijn voorbeelden van apparaten die duur in aanschaf zijn, maar er zijn ook kleine aanpassingen in huis mogelijk, zoals led lampen. Deze lampen verbruiken tien keer minder stroom en gaan ook veel langer mee. Bovendien worden ze niet warm en wordt het risico op brand in huis verminderd.

Energieprijs verlagen

Je kunt vele aanpassingen in huis doen, maar als je te veel betaalt voor je energie schiet je nog niets op. Het is verstandig om eens per jaar je energie te vergelijken . Dit kan heel simpel via een energievergelijker. De energieprijzen veranderen namelijk met regelmaat en het zou zonde zijn als je hier geld laat liggen.

Je kunt zelf dus al veel doen door je huis slim in te richten en natuurlijk gezellig in te richten. Wil je meer weten over een duurzame nieuwbouwwoning? Lees dan deze blog 'Een duurzame nieuwbouwwoningen? Hier moet je vooraf aan denken'.

Primeur: Ballast Nedam Development en JOGG samen aan de slag voor een gezonde fysieke leefomgeving Lokaal nieuws maandag 27 juli 2020

Primeur: Ballast Nedam Development en JOGG samen aan de slag voor een gezonde fysieke leefomgeving

Ballast Nedam Development en JOGG slaan de handen ineen om de fysieke leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Dat kan met recht een unieke samenwerking worden genoemd, Ballast Nedam Development is de eerste gebiedsontwikkelaar in Nederland die deze handschoen samen met JOGG oppakt. De samenwerking krijgt haar eerste invulling door een aantal maatregelen in de omvangrijke gebiedsontwikkeling Berckelbosch te Eindhoven.

Gebiedsontwikkelaars spelen belangrijke rol in leefomgeving jongeren
De wijze waarop de leefomgeving ruimtelijk wordt vormgegeven speelt een belangrijke factor bij het faciliteren en bevorderen van een bewuste leefstijl. Het bevorderen van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd en een gezonde leefomgeving die dat faciliteert zien Ballast Nedam Development en JOGG dan ook als een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij staan meer bewegen, buiten leven en bewegen, groene omgeving, gezonde voedselkeuzes voorop. En niet in de laatste plaats verbindt beweging mensen en ontstaan zo prettige wijken waar mensen elkaar kennen en elkaar helpen. De samenwerking richt zich op ontwikkeling van kennis en wordt ook praktisch ingevuld door lokale realisatie van uitdagende vormen van beweging in het openbaar gebied.

Gezonde Verstedelijking Berckelbosch Eindhoven
De eerste samenwerking tussen JOGG en Ballast Nedam Development vindt binnenkort plaats in Berckelbosch Eindhoven. Hier wordt op het vlak van gebiedsontwikkeling nauw samengewerkt. In de wijk Berckelbosch wordt door een ruime- en groene stedenbouwkundige opzet een beweegvriendelijke omgeving voor kinderen en jongeren gecreëerd. Onder andere door de wijk specifiek in te richten op veilig loop- en fietsverkeer en extra sport- en spelaanleidingen te maken, wordt de wijk vriendelijker voor kinderen en wordt de beschikbare ruimte bovendien dubbel gebruikt.

Onno Dwars directeur Ballast Nedam Development: “Onze samenwerking met JOGG past perfect in onze visie op gezonde verstedelijking. Naast Berckelbosch in Eindhoven passen wij de principes van gezonde verstedelijking ook toe aan de Groene Loper in Maastricht, waar wij nu een wijk ontwikkelen op de plek waar vroeger de A2 door de stad raasde. Wij ontwikkelen ook de Cartesiusdriehoek in Utrecht samen met MRP Development, een groene wijk waar gezondheid en welzijn centraal staan. Er wordt toegewerkt gezonde leefomgeving waarmee wij, via de gebiedsontwikkeling, de levensverwachting kunnen verlengen met 5 jaar. Wij betrekken de wetenschap hierbij om de impact die wij maken te kunnen meten.”

Marjon Bachra, directeur JOGG: “Door de samenwerking wordt het ruimtelijk domein verbonden met het sociaal en zorgdomein zo kunnen bouwbedrijven en ontwikkelaars op lokaal niveau een structurele bijdrage leveren. Om de kennis over gezonde leefomgevingen verder te vergroten is het van belang voor JOGG om met gebiedsontwikkelaars op te trekken. Zij maken in concrete projecten ruimtelijke afwegingen en ondervinden als eersten welke interventies werken en niet werken. Dit maakt het daarmee een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking.”

Volgende stap: woonwijk Berckelbosch wordt nog duurzamer Lokaal nieuws dinsdag 12 mei 2020

Volgende stap: woonwijk Berckelbosch wordt nog duurzamer

Ook het Eindhovens Dagblad pikt het op: Berckelbosch wordt nóg duurzamer. 

Lees het interview met ontwikkelaar Michiel Blom van Ballast Nedam Development en Harold van de Ven eigenaar van NBArchitecten over zonnepanelen, vogelhuisjes en suppen op het kanaal.

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Een duurzame nieuwbouwwoning? Hier moet je vooraf aan denken

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een duurzame oplossing voor. Bij het bouwen van een nieuwbouwhuis is het dus van belang dat je vooraf bedenkt op welke wijze je je woning in Eindhoven wilt verduurzamen.

Isolatie

De vloer en muren vormen de basis van je nieuwe woning. Het goed isoleren van je woning is een van de belangrijkste onderdelen van het duurzaam bouwen. Het achteraf aanbrengen van een goede isolatie is een enorme klus, zorg hierom dat bij het plaatsen van muren en vloeren direct een kwalitatief goede isolatie aangebracht wordt.

Zonnepanelen

Zonnepanelen dragen natuurlijk enorm veel bij aan de duurzaamheid en zijn bijna niet meer weg te denken uit nieuwbouwwoningen. Waar voorheen panelen op het dak geplaatst werden, en dus achteraf gemonteerd konden worden, bestaan er nu panelen die verwerkt zijn in de dakpannen. Hierdoor vallen de panelen minder op maar behalen ze hetzelfde rendement.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, lucht of het grondwater en zet dit om in energie om het huis te verwarmen. Een warmtepomp draait op stroom dus zal je stroomverbruik toenemen. Het gasverbruik wordt daarentegen sterk verminderd. Als jij stroom opwekt met je zonnepanelen is dit een ideale manier om je huis extra te verduurzamen.

Raamdecoratie

Vooraf moet je natuurlijk bepalen welke GORDIJNEN je in je huis wilt hangen. Laat je overgordijnen op maat maken of kies je voor kant en klaar gordijnen ? Hoe dan ook, wanneer je een duurzame woning wilt, zijn plissegordijnen een must-have. Plissegordijnen hebben een speciale honingraatstructuur waardoor het gordijn isolerend werkt. Zo komt er geen koude lucht door jouw driedubbele glas!

Hoe verduurzaam jij je nieuwbouwwoning?

6 leuke uitjes in Eindhoven Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

6 leuke uitjes in Eindhoven

Ben je net naar Eindhoven verhuisd, of ben je wel klaar om iets nieuws te bewonderen? Eindhoven is een geweldige stad die naast het winkelen en heerlijke eten nog veel meer te bieden heeft. Zoek je een leuk uitje in Eindhoven? Dan ben je hier aan het juiste adres!

1. Heerlijk uit eten

Er zijn maar genoeg plaatsjes in Eindhoven waar je heerlijk uit eten kunt. Geniet van een a la carte menu op de Markt, of eet onbeperkt tapas in een van de vele, sfeervolle tapas restaurants. Heb je zin in iets speciaals? Dan kun je geweldig goede sushi eten in Eindhoven . Je kunt je avondje uit dan natuurlijk afsluiten met een rondje Stratumseind, of een gezellig avondje in de bioscoop!

2. Glow

Eindhovenaar of niet; glow ken je vast wel. Dit geweldige evenement zorgt ervoor dat Eindhoven zijn naam als lichtstad ieder jaar weer opnieuw verdiend. Glow vind zo rond november plaats en is ieder jaar weer een waar spektakel. Volg de lichtjesroute en geniet van een ontzettend sfeervol, ongedwongen Eindhoven.

3. Even een nachtje ergens anders

Ben je al het bouwen in de nieuwbouwwoning even helemaal beu? Boek dan een overnachting bij een van de luxe hotels zoals het Inntel Hotels Art in Eindhoven. Unieke kamers, en daarnaast bieden sommige hotels je zelfs een privé jacuzzi op de kamer. Kun je de volgende dag weer vol nieuwe energie aan de slag in je woning!

4. Bezoek de musea

Ook Eindhoven heeft tal van musea waar je een dagje van kunt genieten. Het Philips Museum zal je gegarandeerd doen verbazen over alle apparaten die vroeger werden gebruikt en neemt je mee op een reis door de geschiedenis van elektronica. Heb je meer zin in wat moderne en hedendaagse kunst? Dan bezoek je natuurlijk het van Abbe museum.

5. Op kroegentocht

Je hebt vast wel eens van Stratumseind gehoord: een en al Brabantse gezelligheid. Van luxe clubs tot gezellige studentenkroegen, je vindt hier van alles wat. Ideaal om een leuke kroegentocht te houden. Woon je trouwens wat verder van het centrum? Regel dan je taxi vooraf vast om niet te lang te hoeven wachten.

6. The Escape Hunt Experience

Je kent de Escape Room vast wel; maar in Eindhoven vind je ook de Next Level Escaperoom. Een mooi gedecoreerde kamer maakt het je ontzettend lastig om binnen 60 minuten te ontsnappen. De ideale manier om je gedachten even helemaal op iets anders te werpen.

Bouw gestart deelplan Strauss en Chopin in Berckelbosch Eindhoven Lokaal nieuws vrijdag 01 mei 2020

Bouw gestart deelplan Strauss en Chopin in Berckelbosch Eindhoven

In Berckelbosch is vandaag, met het uitgraven van het terrein voor de fundering, het startsein gegeven voor de bouw van maar liefst 71 energieneutrale woningen. Ballast Nedam Development ontwikkelt deze stadsvilla’s in jaren 30 stijl in de geliefde Eindhovense wijk Berckelbosch. De realisatie is in handen van Ballast Nedam Zuid. Over ongeveer ruim een jaar kunnen de eerste gelukkige kopers van deelplan Strauss en Chopin hun nieuwe droomhuis in Berckelbosch betrekken. Deelproject Chopin Les Deux is voortvarend in verkoop gegaan en nieuwe deelfases van Berckelbosch worden voorbereid.

Berckelbosch is een volwassen wijk
Berckelbosch is volop in ontwikkeling en een groot deel is al klaar. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit 950 woningen waar de komende jaren nog ongeveer 330 energieneutrale en Nul-op-de-Meter woningen worden ontwikkeld. Met volwassen groen, ruime straten, mooie hagen en speelruimte voor kinderen voelt de wijk compleet. Het comfort van de 21e eeuw en de subtiele architectuur van de jaren 30 maakt de woningen zeer gewild. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Chopin en Strauss
Om de totaalvisie achter de wijk te benadrukken worden op voorhand bewuste keuzes gemaakt. Karakteristiek voor de woningen van deelplan Chopin zijn de ingetogen oprijlanen. Deze privé-lanen worden afgesloten met een eigen hek; extra veilig voor kinderen, huisdieren en levert bovendien veel privacy. Voor een sfeervol straatbeeld bij deelplan Strauss zijn de voortuinen groen aangekleed met hagen en de overgangen van openbaar naar privéterrein bestaan uit zorgvuldig ontworpen groene erfscheidingen. Alle woningen zijn bijzonder energiezuinig dankzij de goede isolatie. Met behulp van warmtepompen, warmte-terugwinning en zonnepanelen is het zelfs mogelijk om deze compleet energieloos (NOM) te maken. Bovendien worden alle woningen gasloos gebouwd. Volledig klaar voor de toekomst.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom zijn wij ambassadeur van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De woningen worden standaard energieneutraal en gasloos opgeleverd. Elke woning wordt uitgevoerd met een lucht-waterwarmtepomp en zonnepanelen. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte. Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

Daarnaast wordt de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen en worden bewoners bewust gemaakt en gestimuleerd om de biodiversiteit te bevorderen. Zo ontvingen de nieuwste bewoners van Berckelbosch onlangs, bij de oplevering van hun nieuwe woningen, een vogelpakket samengesteld door Vogelbescherming Nederland.
 

 

Berckelbosch heet makelaar Natasja welkom Lokaal nieuws maandag 20 april 2020

Berckelbosch heet makelaar Natasja welkom

Bij van Santvoort Makelaars vindt er voor de inzet bij Berckelbosch een wisseling plaats. Makelaar Sarah geeft namelijk het stokje over aan Natasja. Wij hebben beide dames daarom wat vragen voorgelegd. Waarom gaat Sarah weg? En wat gaat ze het meest missen? Natasja willen we natuurlijk wat beter leren kennen... Lees hieronder het vragengesprek.

Dag Sarah
Hoe lang ben je al bij Berkelbosch betrokken en hoe is dit tot stand gekomen?
Van Santvoort Makelaars heeft in 2017 meegedaan aan een tender om de nieuwe makelaar van Berckelbosch te worden en gelukkig met succes! Op 5 juni 2018 heb ik de eerste overeenkomst getekend met kopers van het deelplan 5A. Inmiddels zijn we een dikke 150 overeenkomsten verder. 

- Wat vind je het allerleukste van je vak?
De blije gezichten als er een handtekening wordt gezet onder de overeenkomst, ik krijg daar nog altijd een kick van. Daarnaast vind ik het ook super om tijdens bijeenkomsten alle kopers bij elkaar te zien, dan komt in mijn ogen het project echt tot leven. Ook vind ik het leuk om langs gerealiseerde projecten te rijden  waar ik een bijdrage aan heb geleverd. Ik krijg daarvan altijd een gevoel van gepaste trots.

- Je gaat helaas Berckelbosch en van Santvoort verlaten. Wat ga je nu doen en waarom maak je die keuze?
Ik heb er voor gekozen om ook als ontwikkelaar aan de slag te gaan. Ik heb altijd de interesse gehad in zorgvastgoed en senioren. In mijn nieuwe uitdaging ligt daar de focus op.

- Wat ga je missen aan het werk en/of aan Berckelbosch? We zien je toch nog wel eens terug?
Vooral het contact met klanten. Ik heb daar altijd positieve energie uit kunnen halen. Ik zal mijn gezicht zeker nog een keer laten zien! Ook ik ben benieuwd hoe de bouw verloopt van de deelplannen die ik heb verkocht. Daarnaast vond ik het altijd leuk om start bouwvieringen bij te wonen. Daar zul je me dus nog zeker een keer gaan treffen!

- Wat wil je toekomstige kopers nog meegeven?
Geniet van de bouwperiode maar ook van het moment dat je de sleutel ontvangt! Ik hoop dat iedereen er een thuis van kan maken en er mooie momenten gaat beleven. Geniet ervan!

Welkom Natasja (foto)
- Stel jezelf eens voor, wie ben je- wat doe je- en doe je ook leuke dingen buiten het makelen om?
Mijn naam is Natasja Vissers, 33 jaar en ik ben sinds 2005 werkzaam in de makelaardij. In de tussenliggende jaren ben ik weleens geswitcht van makelaarskantoor en heb ik mijzelf verder ontwikkeld tot makelaar in de bestaande bouw. 2 jaar geleden ben ik voor mijn vriend verhuisd naar Brabant en ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als nieuwbouwmakelaar in Eindhoven. Naast het werk ben ik veel in de natuur te vinden met mijn hond en de vrije uurtjes spendeer ik graag op terrasjes en aan uiteten met vrienden en familie.

- En waarom vind je makelen zo leuk?
Ik vind makelen leuk omdat ik altijd al geïnteresseerd ben in de bouw en de huizenmarkt. Aspirant kopers kunnen enthousiasmeren en de vertrouwensband die je hebt met verkopers en kopers is fijn. Tijdens het werk krijg je meestal te maken met enthousiaste opdrachtgevers en kandidaten, maar soms zit er ook een minder leuke reden achter aan waarom mensen het huis (moeten) verkopen of waarom mensen opzoek zijn naar andere een woning. Denk hierbij aan overlijden, scheidingen of financiële redenen. Dit maakt het werk elke echt dag afwisselend. Ik vind het fijn dat ik mensen kan begeleiden met dit soort belangrijke beslissingen in hun leven.

- Hoe vind je het om het stokje over te nemen van Sarah als nieuwe makelaar voor Berckelbosch?
Allereerst natuurlijk ontzettend jammer dat Sarah ons gaat verlaten voor een nieuwe uitdaging. Maar daarin wens ik haar heel veel plezier en succes. Ik ben naast Sarah altijd in de zijlijn betrokken geweest met het project Berckelbosch. Om dit plan nu volledig op mij te kunnen nemen vind ik erg leuk.

- Wat vind jij zo bijzonder aan Berckelbosch, waarom vind jij het leuk om aanstaande nieuwe bewoners te adviseren om juist in Berckelbosch te gaan wonen?
Ik houd persoonlijk heel erg van de jaren ’30 stijl. Dat vind je hier in de wijk Berckelbosch terug geheel in nieuw en modern jasje. Het is een fijne en sfeervolle wijk voor jong en oud. Hier vind je de sfeer van toentertijd, maar met alle luxe en comfort van nu. Ook wordt er in de wijk rekening gehouden met veel groen, de supermarkt ligt om de hoek en je bent binnen no time midden in de stad. Wat wil je nog meer?

- Wat kunnen we van jou verwachten?
Wat de (aspirant) kopers van mij kunnen verwachten is altijd goede zin en ik kom mijn afspraken na.

Bedankt Sarah en veel succes voor Natasja. Tot ziens in Berckelbosch!

 

 

Duurzaam wonen en energie besparen Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Duurzaam wonen en energie besparen

Nu de prijs van energie waarschijnlijk weer omhoog gaat, wordt het steeds interessanter om na te denken over duurzame investeringen. Er zijn genoeg energiebesparende maatregelen die jij kunt treffen om jouw woning zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te maken. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de vaste lasten én draag je bij aan een beter klimaat.

Isoleren van de woning

Door jouw woning goed te isoleren, kun je veel energie besparen. Wist jij dat drie van de vier woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd zijn? Dat is zonde, want een goed geïsoleerde woning draagt bij aan comfortabel wonen en, op den duur, een lagere energierekening. Een woning met goede isolatie tocht minder en houdt meer warmte vast. Je hebt verschillende vormen van isolatie. Zo is er dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Welke isolatie jouw woning nodig heeft, hangt af van het bouwjaar van het huis. De terugverdientijd van isolatie ligt op +/- vijf jaar.

Zonnepanelen en zonneboilers

Door de aanleg van zonnepanelen, bespaar je direct op jouw energierekening. Het vergt wel een grote investering, maar daarna kun je (als het goed is) nog vele jaren genieten van gratis stroom. De gemiddelde prijs voor het plaatsen van tien zonnepanelen ligt anno 2018 rond de € 4400,-. Daar staat tegenover dat je al snel zo'n €600,- per jaar op de energiekosten bespaart. De meeste mensen verdienen binnen vijf tot tien jaar hun investering terug. Ook de aanleg van een zonneboiler kan een interessante optie zijn. Het verschil tussen zonnepanelen en zonneboilers is dat zonnepanelen voor stroom zorgen en een zonneboiler voor warm water. Wat de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke situatie en of je wil besparen op het gasverbruik of de elektriciteitsrekening. Huur je een woning? Ook op jouw huurwoning kunnen zonnepanelen worden aangebracht. Neem hiervoor contact op met de verhuurder. Hou wel rekening met een huurverhoging. Daarnaast moet je als huurder niet vergeten om de panelen te verzekeren via de inboedelverzekering. Online kun je jouw inboedelverzekering vergelijken en eventueel overstappen naar een andere, goedkopere aanbieder.

Besparen met een hr-ketel

De hr-ketel is erg populair in Nederland en dat is natuurlijk niet zonder reden. Je bespaart namelijk veel geld op de energierekening. Ook voor de HR-ketel geldt dat het een behoorlijke investering is (tussen de  €1500,-  en €4000,-), maar je bespaart direct zo'n €300,- op de jaarbasis. Een HR-ketel bevat geen voorraadvat, dat bespaart energie, maar een nadeel is dat het iets langer duurt voordat het water warm is. Tegenwoordig heb je ook HR-ketels mét een zonneboiler. Deze combinatie zorgt voor een zeer energiezuinige warmtevoorziening.

Hoe financier ik energiebesparende maatregelen?

Als jij bij de aankoop van een woning kunt aantonen dat je wilt investeren in duurzame maatregelen, dan kun je meer geld lenen. Jouw hypotheek mag 106% van de nieuwe woningwaarde zijn. Heb je al een woning? Dan is het ook mogelijk om de bestaande hypotheek te verhogen. Wist je dat je in Eindhoven ook een energiebesparingslening kunt afsluiten als je bijvoorbeeld zonnepanelen wilt aanleggen? Je sluit deze lening af tegen 2% rente. Daarnaast is het ook mogelijk om subsidies te combineren met de energiebesparingslening.

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Duurzame dakkapel: zo maak je een dakkapel zo energiezuinig mogelijk

Ga jij een dakkapel op jouw nieuwe woning laten plaatsen? Dan is het raadzaam om deze zo energiezuinig mogelijk te maken. Je bespaart hiermee honderden euro's op de energierekening. Daarnaast ben je super milieubewust bezig. Een win-winsituatie dus! Hoe maak je een dakkapel zo duurzaam mogelijk?

Keuze voor duurzame materialen

Een duurzame dakkapel begint bij de keuze voor duurzaam materiaal met hoge isolatiewaarden. Daardoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Kies bij voorkeur voor een polyester of kunststof dakkapel in plaats van een houten versie. De levensduur van beide materialen is ongeveer 50 jaar bij goed onderhoud. Polyester isoleert iets beter dan kunststof. Daar staat wel tegenover dat er een hoger prijskaartje aanhangt. Als je toch voor hout kiest, kies dan voor duurzaam gecertificeerd hout met het FSC - of PEFC -keurmerk. Deze twee keurmerken hebben als doel om bossen duurzaam te beheren en te exploiteren. Houd er ook rekening mee dat een houten dakkapel niet volledig isolerend is. Er zijn dus extra isolerende maatregelen en materialen nodig om ervoor te zorgen dat de dakkapel energiezuinig is.

Manieren van isolatie dakkapel

Het isoleren van de dakkapel brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst wordt het wooncomfort verbeterd. Daarnaast bespaar je flink op de stookkosten. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte binnenshuis blijft en niet verloren gaat via het dak of de kozijnen. Je kunt EPS, PUR, PIR of glaswol als isolatiemateriaal gebruiken. Kies bij voorkeur ook voor goed isolerend glas, zoals HR++ glas. Wist jij dat HR++ glas wel 2,5 keer beter isoleert dan dubbel glas? Het is overigens verstandig om meteen de hele zolderverdieping mee te nemen. Als de rest van de zolderverdieping niet of nauwelijks geïsoleerd is, dan gaat er alsnog veel warmte verloren.

Plaats zonnepanelen op de dakkapel

Je bent pas echt duurzaam bezig als je de dakkapel ook voorziet van zonnepanelen . Houd er rekening mee dat sommige dakkapellen niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Soms kunnen ze het gewicht niet dragen. Dit kan doorzakking en lekkages veroorzaken. Laat je dus altijd goed informeren door een specialist.

Kan het nog duurzamer?

Uiteraard! Want wat dacht je van de keuze voor een vakman? Kies bij voorkeur voor een vakman uit te buurt. Zo hoeft deze minder ver te rijden, wat weer zorgt voor minder CO2-uitstoot. Misschien kun je zelfs vakmannen vinden die gebruikmaken van elektrische vervoersmiddelen. Ook het scheiden van afval tijdens het slopen, bouwen en verbouwen draagt bij aan een groene manier van het laten plaatsen van een dakkapel. Kies tot slot ook voor een groene energieleverancier. Zo weet je zeker dat je energie verbruikt die is opgewekt uit duurzame bronnen. Je kunt energie vergelijken om te kijken welke groene aanbieder het beste bij jouw wensen past.

Opleveringen fase 6a gestart Lokaal nieuws maandag 30 maart 2020

Opleveringen fase 6a gestart

Goed nieuws. De eerste woningen van deelplan 6A zijn aan de nieuwe bewoners opgeleverd!

Energiezuinige woningen
Ondanks uitdagende omstandigheden heeft Ballast Nedam Zuid vorige week de eerste woningen van deelplan 6A van Berckelbosch aan de eerste kopers opgeleverd. Het deelplan, bestaande uit 37 energieneutrale woningen, kenmerk zich door de warme jaren ’30 stijl. Bovendien zijn de woningen duurzaam door zuinige installaties en goed materiaalgebruik. Komende weken worden alle woningen opgeleverd. Wij wensen deze nieuwe “Berckelboschenaren” heel veel woonplezier.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden