Actueel

Nieuws

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Gordijnen online kopen? Neem ons stappenplan door Lokaal nieuws vrijdag 29 juli 2022

Gordijnen online kopen? Neem ons stappenplan door

Als je een huis online kunt kopen of huren dan mag de inrichting ook geen probleem zijn toch? Zo kun je online gordijnen bestellen, hiervoor hoef je niet naar de winkel te gaan. Zo bepaal je zelf wat het beste is, niet waar de verkoper de meeste winst op maakt. Je moet de proces wel met beleid uitvoeren, met dit stappenplan gaat het zeker lukken!

1. Proef de sfeer

Er is veel keuze in gordijnen online. Naast productfoto’s van het materiaal is het ook goed om te zien hoe de raamdecoratie er in een huis uitziet. Bij Poweredblinds worden niet alleen afbeeldingen vertoont van de materialen maar ook van huiselijke situaties. Zo kun je de sfeer proeven en deze situaties op je eigen huis ‘projecteren’.  Bekijk de website hier  om een gevoel te krijgen van de mogelijkheden en het resultaat.

2. Kies per ruimte

Misschien ben je van plan om op de slaapkamer een nieuw gordijn op te hangen maar als je toch bezig bent… Bekijk iedere ruimte van de woning en stel jezelf voor hoe een plisségordijn, rolgordijn of een set jaloezieen invloed uitoefent op de omgeving. Soms komt een verduisterend gordijn mooier uit of staat een donkere kleur chique. Elders is een rolgordijn misschien weer heel praktisch. Bedenk bij iedere keuze wat de unieke plus- en minpunten zijn.

3. Meet met beleid

Uiteraard moeten de gordijnen netjes worden gemeten zodat ze perfect passen. Neem geen genoegen met standaard maten die niet helemaal kloppen, ga liever voor maatwerk. Op de website van Poweredblinds wordt precies uitgelegd hoe dit werkt. Meet niet alleen boven en onder maar ook in het midden de breedte op en kies het smalste punt. Raamkozijnen zijn niet altijd waterpas. In de hoogte heb je meer speling als het een gordijn betreft dat verticaal opent en sluit. Je kunt dan de motor in het elektrisch systeem op een specifiek punt laten stoppen.

4. Ga voor smart

Als je tot hier hebt gelezen ben je waarschijnlijk een slim persoon. Niet omdat deze stappen zo ingewikkeld zijn maar omdat je advies inwint om met beleid gordijnen online te kopen. Als je echt slim bent kies je voor smart home. Huisautomatisering neemt saaie taken van je over en maakt jouw leven net wat eenvoudiger, veiliger en leuker. De technologie achter Poweredblinds komt van  Somfy , een innovatieve specialist in geautomatiseerde raamdecoratie en andere smart home toepassingen. Naast raamdecoratie, zonwering en beveiliging van dit merk kun je ook eenvoudig koppelingen maken met slimme luidsprekers of LED verlichting. Ontdek de mogelijkheden en bouw je eigen slimme huis met smart gordijnen.

5. Vraag om advies

Kom je er zelfs toch niet helemaal uit? Daar is het online reactieformulier voor gemaakt. Je kunt ook chatten via social media waar je met jouw vragen terecht kunt. Op de website is vaak veel informatie te vinden, soms zelfs even teveel. Kom wat later terug en kijk nog een keer. Zo kom je wellicht tot nieuwe inzichten en maak je weloverwogen keuzes op basis van alle informatie. Als je geluk hebt komt er zelfs een kortingscode opduiken of krijg je een korting bij inschrijven op een nieuwsbrief. Dat is toch mooi meegenomen!

 

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Zo personaliseer je een kale badkamer Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Zo personaliseer je een kale badkamer

Als jouw nieuwbouwwoning zojuist is opgeleverd, is de kans aanwezig dat je huis zo goed als casco wordt opgeleverd. Met een beetje geluk zijn de sanitaire meubelen al geplaatst en is je badkamer dus in principe klaar voor gebruik. Deze kan echter nog best wel gewoontjes en neutraal ingericht zijn, dus hoe zorg je ervoor dat je deze meer naar eigen smaak kunt vormgeven? We geven je graag wat tips ter inspiratie, zodat jij straks helemaal tot rust kunt komen in je nieuwe badkamer.

Laat een wand behangen

Een wand behangen in badkamer, kan dat? Jazeker! Er zijn meerdere typen behang die goed tegen water kunnen, dus welke je prima in de badkamer kunt hangen. We raden het niet direct aan om de douchewand te behangen vanwege de hoeveelheid water die er dan tegenaan komt, maar elke overige wand is prima. Als je zeker wilt weten dat het strak geplaatst wordt kun je een schilder Eindhoven zoeken die jou kan helpen met deze klus. Zo krijgt jouw badkamer in één klap een andere look.

Voeg decoratie en kleur toe

Je kunt je badkamer heel gemakkelijk personaliseren door wat kleur toe te voegen en je decoraties selectief uit te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van je handdoeken, badmat en washandjes alvast een kleurpallet uitzoeken, welke je in alles terug laat komen. Kies bijvoorbeeld ook een zeeppompje en tandenborstelhouder in dezelfde kleur als je handdoeken. Wat betreft decoratie kun je een mooie vaas neerzetten met wat droogbloemen om de boel wat op te fleuren . Daarnaast plaats je wat eucalyptustakken in de douche, wat niet alleen heel luxe oogt, maar ook goed is voor je gezondheid.

Vervang de kranen

Je hebt sowieso twee of meer kranen in de badkamer, namelijk voor een wasbak en in de douche. Misschien heb je zelfs nog een bad en een extra wastafel, waardoor je nog meer kranen hebt. Door te kiezen voor wat meer bijzondere kranen kun je de badkamer ook al een andere uitstraling geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van mat zwarte kranen of juist in een glanzende, brons kleur ? Zo wordt jouw saaie, witte badkamer ineens een stuk luxer en chiquer. Als je vervolgens nog wat decoratie in dezelfde kleur aanschaft, maak je er helemaal een geheel van.

 

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden