Actueel

Nieuws

Etalbond®FR , een unieke ACP plaat voor gevelbekleding Lokaal nieuws vrijdag 26 november 2021

Etalbond®FR , een unieke ACP plaat voor gevelbekleding

Steeds vaker worden kunststof gevelpanelen gebruikt bij de realisatie van nieuwbouwprojecten. Dit omdat het de aannemer voordelen biedt bij de installatie en de gebruiker gewaarborgd is van een duurzame geveloplossing. HPL (high pressure laminate) en ACP, Aluminium composiet plaat , zijn voorbeelden van kunststoffen die voor geveltoepassingen worden ingezet. Binnen de Aluminium composiet range is Etalbond®FR een sprekend voorbeeld van een gevelpaneel dat specifiek voor deze toepassing is ontwikkeld.

Wat zijn de kenmerken van Etalbond®FR gevelplaat?

Etalbond®FR is een 4 mm dikke aluminium composiet plaat die bestaat uit een brandvertragende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5 mm dik. Hiermee voldoet Etalbond®FR 4 mm aan de internationale standaard van brandklasse B, s1, d0. Mochten de brandwerende kwaliteiten van de Etalbond®FR uitvoering niet voldoende zijn dan is er bovendien de A2 uitvoering. Deze A2 uitvoering voldoet aan de brandklasse A2, s1, d0.

Vanwege de hoogwaardige PVDF coating op de buitenzijde van de aluminium toplaag is deze gevelplaat uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Een andere belangrijke eigenschap is dat Etalbond®FR volledig recyclebaar is. Hierdoor wordt het milieu niet onnodig belast.

Wat zijn de bewerkingsmogelijkheden van Etalbond®FR gevelplaat

Etalbond®FR gevelpanelen zijn uitstekend te bewerken met een standaard machine uitrusting. Zo behoren de bewerkingen zoals zagen, boren, frezen en buigen allemaal tot de mogelijkheden. Ook het beletteren en bedrukken van deze unieke gevelplaten is geen probleem. Deze ruime bewerkingsmogelijkheden bieden veel vrijheid bij de realisatie van het uiteindelijke design.

Etalbond®FR is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen

Een groot voordeel van Etalbond®FR gevelpanelen is dat deze te verkrijgen zijn in alle beschikbare RAL- en Pantone (PMS) kleuren. Dit betekent dat voor ieder project een specifieke kleur geproduceerd kan worden. Dit met een zelf te bepalen glansgraad, liggend tussen de 5 en 80%. Is er vanuit het design behoefte aan een speciale uitstraling dan behoren unieke structuren zoals een beton- of hout look tot de mogelijkheden. Meer informatie over Etalbond®FR gevelpanelen is te vinden op vinkkunststoffen.nl.

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens

Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens boven de € 50.000 neemt juist iets af. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Aan de leennormen zelf verandert er weinig. Ook de wegingsfactor van studieschulden blijft hetzelfde.

Ieder jaar kijk het Nibud hoe de verwachte loonontwikkeling invloed heeft op de maximaal verantwoorde lening voor huishoudens. Daarnaast wordt ook gekeken wat het effect is als de manier wijzigt waarop de maximale leencapaciteit wordt berekend. Op basis van deze inventarisatie geeft het Nibud advies over het verruimen of beperking van de leennormen. 

Met regelmaat wordt de verruiming van de leennormen aangewezen als boosdoener van de woningmarktproblemen. Zo was er vorig jaar forse kritiek van De Nederlandsche Bank dat het salaris van tweeverdieners zwaarder mee ging tellen. Dergelijke versoepelingen werken prijsstijging in de hand, zo was de stelling van DNB. 

Manieren om jouw nieuwe woning op te fleuren Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Manieren om jouw nieuwe woning op te fleuren

Heb je onlangs een woning gekocht of ben je nog op zoek naar een nieuwe woning? Dan ben je vast al aan het nadenken over hoe je wil dat jouw interieur eruit komt te zien. Om jou alvast wat extra inspiratie te geven, bespreken wij in dit artikel een aantal manieren om jouw nieuwe woning op te fleuren, zodat jouw woning direct een goede indruk achterlaat. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Kleuren toevoegen aan je interieur

Als je graag wilt dat je een vrolijk interieur in je nieuwe woning krijgt, is het een goed idee om veel kleur toe te voegen aan je interieur. Hierbij hoef je uiteraard niet direct te kiezen voor ontzettend felle kleuren. Als je een paar items toevoegt in wat vrolijkere kleuren, kan jouw interieur er al heel anders uit gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan een item als kussens in een leuk kleurtje.

Kunst

Een andere goede manier om je woning op te fleuren is door middel van kunst. Als jij een beetje een kunstliefhebber bent, is dit namelijk prachtig om in je woning te hebben hangen. Of je nu gaat voor werken van hedendaagse kunstenaars , abstracte kunst, fotografie of bijvoorbeeld pop art: je hebt hierin genoeg keuze. Je kunt kunstwerken dus helemaal naar jouw eigen stijl kiezen. Let er hierbij natuurlijk ook op wat mooi zou staan in het interieur van jouw woning. Ben je nog op zoek naar een mooi kunstwerk om te lenen of zelfs te kopen? Kijk dan eens bij Galerie Eindhoven .

Planten en bloemen

Om jouw interieur gezelliger te maken, is het een goed idee om planten en bloemen toe te voegen. Dit zijn namelijk mooie toevoegingen aan je interieur. Als je van afwisseling houdt kun je het beste kiezen voor echte planten of bloemen, maar als je graag wilt dat jouw interieur een tijdje hetzelfde blijft kan het een aanrader zijn om te kiezen voor neppe planten of bloemen. Hoe dan ook zal wat groen in jouw woning ervoor zorgen dat jouw interieur een boost krijgt.

Woonaccessoires

Zonder wat leuke accessoires in jouw interieur is de kans groot dat het al snel een beetje saai wordt. Daarom kan het nooit kwaad om wat leuke woonaccessoires aan jouw interieur toe te voegen. Hierin heb je in ieder geval genoeg keuze, want er zijn ontzettend veel van deze woonaccessoires te koop. Waar je aan kunt denken als we het over zulke accessoires hebben? Bijvoorbeeld aan wat leuke sierkussens, kaarshouders, vazen of kandelaren. Echter zijn er nog veel meer opties, je kunt dit helemaal naar jouw eigen wensen uitkiezen. In ieder geval zal jouw woning veel opfleuren als je wat extra woonaccessoires toevoegt. Je interieur heeft hierdoor meteen een nieuwe uitstraling.

Sfeerverlichting

Iets dat zeker niet kan ontbreken als we het hebben van het opfleuren van jouw woning is sfeerverlichting. Dit draagt namelijk enorm bij aan de sfeer van jouw interieur. Bij sfeerverlichting kun je denken aan bijvoorbeeld wat gezellige kaarsjes of kleine lampjes.

Bovenstaande manieren kunnen jou erbij helpen om jouw woning op te fleuren. Mocht je dus binnenkort aan de slag gaan met het interieur van jouw nieuwe woning, is het goed om deze tips in je achterhoofd te houden.

Berckelbosch wint een Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen Award Lokaal nieuws donderdag 14 oktober 2021

Berckelbosch wint een Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen Award

De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen voor beste Brabantse project van Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gewonnen door Berckelbosch Eindhoven. De award is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging in samenwerking met de provincie Noord Brabant. Vogelbescherming en de Zoogdiervereniging reiken de award uit om te laten zien dat stedelijke ontwikkeling en natuur goed samen kunnen gaan. Ook willen zij de aandacht vestigen op inspirerende praktijkvoorbeelden van natuurinclusief bouwen en ontwerpen, die aanjager kunnen zijn in deze ontwikkeling richting bouwen voor en met de natuur.

De jury over Berckelbosch
"Op dusdanig grote schaal natuurinclusief aan de slag, dat zien we graag. Hier is 'het nieuwe normaal' al werkelijkheid. Goed dat er in de vorm van een welkomstpakket er aan is gedacht om toekomstige bewoners over vogels en biodiversiteit te informeren."

De projecten zijn beoordeeld door een onafhankelijke professionele jury bestaande uit Eddy Nieuwstraten (Raad van Toezicht Vogelbescherming Nederland), Nico Tillie (Hoofd Urban Ecology & Ecocities Lab, Faculteit Bouwkunde, TU Delft) en de vorige winnares van de Award Nina Ravestein (oprichter PAD Landscape). In totaal zijn er 18 projecten ingediend.

Berckelbosch Eindhoven
Berckelbosch in Eindhoven is spraakmakend en trendsettend geworden toen er bekend gemaakt werd dat Ballast Nedam Development samen met Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging 500 tiny houses voor meer biodiversiteit gingen realiseren. Met gemiddeld ruim 3 nestkasten per woning en sedumdaken op de berging in de meest recente deelfases, scoort Berckelbosch uitzonderlijk goed in Nederland als het gaat om natuurinclusieve gebiedsontwikkeling op grote schaal. In het gebied wordt volwassen groen aangeplant en bestaand groen behouden, ook worden er heggen als erfafscheiding geplaatst zodat uiteenlopende soorten planten en dieren een prettige leefomgeving hebben. De woningen zelf zijn gasloos en energieneutraal of scoren zelfs beter en zijn energiepositief.

Bewustwording
Daarnaast is er in de hele wijk alles uit de kast gehaald om klimaatadaptieve maatregelen te nemen, denk aan wadi’s, een uitgebreid systeem voor waterberging en gebiedsafwatering. Ook educatie op het gebied van natuurinclusiviteit en onderzoek naar het effect hiervan staat in Berckelbosch hoog op de agenda. Nieuwe bewoners krijgen een Vogelpakket en Vogelsafari aangeboden onder begeleiding van de Vogelbescherming en Ballast Nedam Development. Ook zijn er inspiratiesessies om tuinen natuurvriendelijk in te richten. Uit onderzoek in Berckelbosch blijkt dat er 3 keer meer bewustwording is gecreëerd door het organiseren van dergelijke sessies dan zonder, en de houding voor een natuurinclusieve leefomgeving zeer positief is, een geweldig resultaat.

Een uiting van goede stedenbouw
Michiel Blom, Senior Developer van Ballast Nedam Development: "Berckelbosch Eindhoven is een grote gebiedsontwikkeling, met circa duizend woningen, waarvan er nu vijfhonderd zijn gebouwd. Door het behouden van de bestaande groenstructuur en het goed verzorgen van de bomen, hebben we nu een volwassen groene wijk die de voordelen van duurzame nieuwbouw heeft. Naast het behoud van die groenstructuren, vergroten we ook de biodiversiteit door bewoners te stimuleren hun tuinen natuurvriendelijk in te richten. En we proberen mensen in de wijk aan het sporten te krijgen. Een gezonde wijk voor mens en dier. Natuurinclusief bouwen is eigenlijk gewoon een uiting van goede stedenbouw!"

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Berckelbosch genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen Lokaal nieuws dinsdag 28 september 2021

Berckelbosch genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

Berckelbosch Eindhoven is genomineerd voor de Award Natuurinclusief Bouw en Ontwerpen, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door Vogelbescherming Nederland, de Zoogdiervereniging en Noord-Brabant. Centraal staat de vraag “Welke bouwer, ontwerper of ontwikkelaar brengt met zijn project het meeste leven in de stad?”. De aanmeldingen variëren van een groen schoolplein, tot vleermuistorens, groene daken en volledig natuurinclusieve wijken. Het zijn allemaal projecten die goed zijn voor mens én dier. De prijswinnaars worden op donderdag 7 oktober om 13 uur bekend gemaakt.

Natuurinclusief bouwen en ontwerpen
In elke stad vinden talloze bouwprojecten plaats, van klein tot groot en van nieuwbouw en renovatie tot herontwikkeling en transformatie. Bij veel projecten staan duurzaamheid en energieverbruik al centraal, maar het is nog niet altijd vanzelfsprekend dat er ook rekening wordt gehouden met de natuur.

Goed stedelijk groen is goed voor mens én dier. Het zorgt voor verkoeling in de zomerhitte, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Zo komen steden en dorpen pas écht tot leven.

De jury, bestaande uit Eddy Nieuwstraten (Raad van toezicht Vogelbescherming Nederland), Nico Tillie (Hoofd Urban Ecology & Ecocities Lab, Faculteit Bouwkunde, TU Delft) en Nina Ravestein (Oprichter PAD landscape en winnaar Award 2019), heeft 8 genomineerden aangewezen:

Dakenstroom in Kaatsheuvel, ingezonden door Unitura BV
Berckelbosch in Eindhoven, ingezonden door Ballast Nedam Development
Haags Buiten in Den Haag, ingezonden door Kampman architecten
Basisschool De Verwondering in Almere, ingezonden door ORGA achritect
Celsius in Eindhoven, ingezonden door Buro Lubbers Landschapsarchitectuur & Stedenbouw
New West in Amsterdam, ingezonden door Olaf Gipser Architects
VDG Warehouse Schiphol 1 in Haarlemmermeer, ingezonden door Schiphol Area Development Company
Meervleermuistorens in Amsterdam, ingezonden door Ruimtelab

Op donderdag 7 oktober zal de jury de prijswinnaars bekend maken in een uitzending van het KAN Café van het Platform Klimaatadaptief Bouwen mét de Natuur. De Award werd in 2019 gewonnen door Nina Ravensteijn, met het conceptplan voor een natuurvriendelijke woonomgeving van 205 woningen.

Berckelbosch Eindhoven
Berckelbosch in Eindhoven is spraakmakend en trendsettend geworden toen er bekend gemaakt werd dat Ballast Nedam Development samen met Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging 500 tiny houses voor meer biodiversiteit gingen realiseren. Met gemiddeld maar ruim 3 nestkasten per woning en sedumdaken op de berging in de meest recente deelfases, scoort Berckelbosch uitzonderlijk goed in Nederland als het gaat om natuurinclusieve gebiedsontwikkeling op grote schaal. In het gebied wordt volwassen groen aangeplant en bestaand groen behouden, ook worden er heggen als erfafscheiding geplaatst zodat uiteenlopende soorten planten en dieren een prettige leefomgeving hebben. De woningen zelf zijn gasloos en energieneutraal of scoren zelfs beter en zijn energiepositief.

Daarnaast is er in de hele wijk alles uit de kast gehaald om klimaatadaptieve maatregelen te nemen, denk aan wadi’s, een uitgebreid systeem voor waterberging en gebiedsafwatering. Ook educatie op het gebied van natuurinclusiviteit en onderzoek naar het effect hiervan staat in Berckelbosch hoog op de agenda. Nieuwe bewoners krijgen een Vogelpakket en Vogelsafari aangeboden onder begeleiding van de Vogelbescherming en Ballast Nedam Development. Ook zijn er inspiratiesessies om tuinen natuurvriendelijk in te richten. Uit onderzoek in Berckelbosch blijkt dat er 3 keer meer bewustwording is gecreëerd door het organiseren van dergelijke sessies dan zonder en de houding voor een natuurinclusieve leefomgeving zeer positief is, een geweldig resultaat.

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

Start verkoop deelplan Mahler Lokaal nieuws woensdag 14 juli 2021

Start verkoop deelplan Mahler

De digitale start verkoop van deelplan Mahler, gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven, is op woensdag 14 juli om 15:00 uur van start gegaan. Ballast Nedam Development is verheugd met dit nieuwe duurzame deelplan in de gebiedsontwikkeling van Berckelbosch. Het plan omvat 81 energieneutrale twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande villa’s in een zeer goed doordachte groene en bovenal ruim opgezette omgeving. Ballast Nedam Development werkt hierbij onder meer samen met Vogelbescherming Nederland.

Berckelbosch
In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ruim 350 energieneutrale woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime- en groene stedenbouwkundige opzet met een warme en tijdloze jaren ‘30 architectuur. De totale wijk bestaat uit 950 woningen. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Architectuur
Het kenmerkende jaren ‘30 ontwerp is getekend door NBArchitecten uit Best. De typisch jaren ’30 architectuur in dit plan toont zich door de extra hoge en steile kappen met diepe overstekken, luxe detaillering, zorgvuldige metselwerkaccenten en de wisselende goothoogten en dakoriëntaties. De statige topgevels en riante erkers dragen bij aan extra woongenot en een spraakmakend gevelbeeld.

Deelplan Mahler gaat nog verder dan energieneutraal
Met Mahler staan we aan het begin van misschien wel de meest duurzame ontwikkeling in Eindhoven. Een deelfase binnen Berckelbosch die in de breedste zin van het woord inhoud geeft aan modern wonen, architectuur, duurzaamheid, biodiversiteit en circulariteit. Duurzaamheidsaspecten en architectuur zijn perfect op elkaar afgestemd. Zo werd het dakvlak als uitgangspunt genomen om het aantal zonnepanelen te bepalen. Hierdoor zijn er veel meer zonnepanelen opgenomen dan de wettelijke eisen voorschrijven. Dat levert een fraaier beeld op en de woningen gaan daarmee nog verder dan energieneutraal.

Binnen Berckelbosch betreden we met Mahler - fase 10 - dan ook een nieuw tijdperk waarin woningen deels circulair zijn én energie leveren. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende woningtypen voorzien van biobased gevels. Volgens ons de basis om een omgeving te creëren waarin mensen zich thuis voelen en gezonder - en daarmee ook langer - leven. Waarbij een natuurlijke biodiversiteit een must is.

Vijf verschillende woningtypen
Het plan bestaat uit twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen in vijf verschillende woningtypes. De keuze voor hoogwaardige materialen geven deze woning een luxe uitstraling, wat de moderne jaren-30 woning in al zijn facetten een prachtig object maakt. Het draait naast esthetiek, ook om functionaliteit. Zo is er in de verschillende woningtypes ruimte gecreëerd om te wonen, te leven en ook thuis te werken.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Daarom zijn wij ambassadeur van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De woningen worden (zuiniger dan) energieneutraal en gasloos opgeleverd. Elke woning wordt uitgevoerd met een lucht-water warmtepomp. In totaal komen er 2.075 zonnepanelen die samen ruim 640.000 Wattpiek (Wp) kunnen opwekken. Naast lage energielasten biedt de uitzonderlijke goede energieprestatie de mogelijkheid voor aantrekkelijke duurzame hypotheken.

Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om duurzame inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Een mooie toevoeging bij Mahler is dat de bergingen van een groen sedum dak worden voorzien. Bij de woningen die een uitbouw grenzend aan de berging krijgen, is óók het dak van de uitbouw voorzien van sedum.
Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad én een prettig beeld oplevert.

Prijzen en informatie
De koopsommen variëren van € 452.000 € 746.000 vrij op naam. Meer informatie is te vinden op de pagina van Mahler.
Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.
 

 

 

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden