Actueel

Nieuws

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Zo personaliseer je een kale badkamer Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Zo personaliseer je een kale badkamer

Als jouw nieuwbouwwoning zojuist is opgeleverd, is de kans aanwezig dat je huis zo goed als casco wordt opgeleverd. Met een beetje geluk zijn de sanitaire meubelen al geplaatst en is je badkamer dus in principe klaar voor gebruik. Deze kan echter nog best wel gewoontjes en neutraal ingericht zijn, dus hoe zorg je ervoor dat je deze meer naar eigen smaak kunt vormgeven? We geven je graag wat tips ter inspiratie, zodat jij straks helemaal tot rust kunt komen in je nieuwe badkamer.

Laat een wand behangen

Een wand behangen in badkamer, kan dat? Jazeker! Er zijn meerdere typen behang die goed tegen water kunnen, dus welke je prima in de badkamer kunt hangen. We raden het niet direct aan om de douchewand te behangen vanwege de hoeveelheid water die er dan tegenaan komt, maar elke overige wand is prima. Als je zeker wilt weten dat het strak geplaatst wordt kun je een schilder Eindhoven zoeken die jou kan helpen met deze klus. Zo krijgt jouw badkamer in één klap een andere look.

Voeg decoratie en kleur toe

Je kunt je badkamer heel gemakkelijk personaliseren door wat kleur toe te voegen en je decoraties selectief uit te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van je handdoeken, badmat en washandjes alvast een kleurpallet uitzoeken, welke je in alles terug laat komen. Kies bijvoorbeeld ook een zeeppompje en tandenborstelhouder in dezelfde kleur als je handdoeken. Wat betreft decoratie kun je een mooie vaas neerzetten met wat droogbloemen om de boel wat op te fleuren . Daarnaast plaats je wat eucalyptustakken in de douche, wat niet alleen heel luxe oogt, maar ook goed is voor je gezondheid.

Vervang de kranen

Je hebt sowieso twee of meer kranen in de badkamer, namelijk voor een wasbak en in de douche. Misschien heb je zelfs nog een bad en een extra wastafel, waardoor je nog meer kranen hebt. Door te kiezen voor wat meer bijzondere kranen kun je de badkamer ook al een andere uitstraling geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van mat zwarte kranen of juist in een glanzende, brons kleur ? Zo wordt jouw saaie, witte badkamer ineens een stuk luxer en chiquer. Als je vervolgens nog wat decoratie in dezelfde kleur aanschaft, maak je er helemaal een geheel van.

 

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Hoe zit het met het dak? Lokaal nieuws maandag 03 januari 2022

Hoe zit het met het dak?

Het dak van een huis, is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Pas als het dak geplaatst is, is een gebouw beschermd tegen de elementen. En dan is er dus eigenlijk pas sprake van een gebouw. Tegelijk is het dak ook een kwetsbaar onderdeel. Het krijgt nogal wat te verduren. Regen en storm, hagel en sneeuw, zon, hitte, kou. En ook vuil, plantengroei en vogels kunnen schade geven. Het is dus belangrijk om goed in de gaten te houden of een dak er nog netjes en stevig bijligt.

Op nieuwe daken zit vaak garantie, maar dat wil niet zeggen dat je er niets aan hoeft te doen. Regelmatige reiniging kan ervoor zorgen dat je dak langer meegaat. Kleine reparaties kunnen veel ellende voorkomen. Dakdekker Eindhoven geeft graag advies over het beste onderhoud voor ieder dak.

Lekkage

Niets vervelender dan een lek in het dak. Het komt altijd onverwachts, ongelegen en de schade is vaak groot.  Zeker bij een nieuw huis verwacht je geen lekkage, maar ook een nieuw dak kan te maken krijgen met extreme omstandigheden waardoor er toch lekkage ontstaat. Sneeuw is berucht voor het veroorzaken van lekkages, zelfs bij nieuwe daken. Daklekkage door sneeuw kan op verschillende manieren ontstaan. Stuifsneeuw is zo fijn als stof en kan onder de pannen van een pannendak waaien en zo op meerdere plekken lekkage geven. Ook smeltende en weer opvriezende sneeuw geeft vaak problemen. Als het smeltwater van het dak niet snel genoeg kan wegstromen door vuil of bevriezing in de dakgoten en regenijpen zoekt het een andere weg. En water komt echt overal doorheen.

In het geval van lekkage komt een goede dakdekker zo snel mogelijk onderzoeken wat de oorzaak is en vaak is een spoedreparatie mogelijk om verdere schade te voorkomen. De dakdekker zal dan ook advies geven om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Een van de dingen die wel eens wordt vergeten is het regelmatig schoonhouden van de dakgoten. Het is ook niet altijd een gemakkelijke klus om zelf uit te voeren. Toch is het heel belangrijk om dit minstens een keer per jaar te doen en zelfs vaker als er veel bomen in de buurt staan. Zeker in de herfst waait er van alles op het dak en in de goten. Ook gebruiken vogels het nog wel eens als nestelplek. Een verstopte dakgoot geeft ellende. Het water dat niet wordt afgevoerd, loopt langs de muren. Het werkt in op de wandbekleding. Houtrot en slijtage van stenen en voegen zijn het gevolg. Dakgoten kunnen ook verzakken of gaan lekken als ze niet worden onderhouden.   

Regelmatig de dakgoot schoonmaken is dus geen overbodige luxe, maar bittere noodzaak. Het is heel begrijpelijk dat je liever niet zelf op een ladder klimt voor deze klus. Een dakdekker heeft de juiste spullen en ervaring. Bij het schoonmaken van de goten, kijkt hij meteen naar sporen van beginnende lekkage en kan dat meteen repareren.

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie Lokaal nieuws maandag 13 december 2021

De drie meest gemaakte fouten bij het aankopen van raamdecoratie

Er is een breed assortiment aan raamdecoratie beschikbaar tegenwoordig. Het is natuurlijk heel fijn dat er zoveel te kiezen is, maar soms bemoeilijkt het juist je keuze. Want wat is nu de beste keuze voor jouw woonwens en woonsituatie? Raamdecoratie is daarbij niet alleen functioneel, maar ook heel sfeerbepalend. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: jaloezieën, rolgordijnen, shutters,  of vouw- en plisségordijnen. Allemaal hebben ze hun eigen functie en toepassing en een specifiek uiterlijk. Let op deze drie zaken, zodat je goed beslagen te ijs komt.

1. De verkeerde raamdecoratie kopen voor de bewuste kamer

Zorg altijd dat de raamdecoratie die jij op het oog past ook daadwerkelijk past bij de kamer waar het komt te hangen. En dan hebben we het in dit geval over de functionaliteit. Als jij een mooi rolgordijn hebt gevonden voor in je badkamer, dan moet je wel even checken of dat rolgordijn wel tegen vocht kan. Meestal is dit namelijk niet het geval. Of als je strakke, stijlvolle houten jaloezieën wilt ophangen in je slaapkamer. Heb je nagedacht over het geluid dat deze raamdecoratie maakt? Of wat te denken van de hoeveelheid licht die er nog door komt. Misschien is andere raamdecoratie beter geschikt voor je slaapkamer.

2. Het design uit het oog verliezen

Dit is ongeveer het tegengestelde van de vorige alinea. Daar waar sommige mensen een beeld voor ogen hebben dat niet praktisch is, gaan sommige mensen alleen maar voor functionaliteit en verliezen daarbij het uiterlijk en design uit het oog. Een probleem dat verrassend vaak bij het huis van single mannen voorkomt. Overal jaloezieën ophangen is wellicht heel praktisch, maar in je slaap- en woonkamer zijn mooie gordijnen wellicht een betere keuze. En je kunt natuurlijk ook combineren!

3. Foutieve installaties van raamdecoratie

Goede raamdecoratie is op maat gemaakt. Zo past het perfect bij jouw huis. Dus zorg dat je dit zelf goed kunt, en ga anders met een professional in zee. Niets is lelijker dan gordijnen die net te lang of te kort zijn. Of wat te denken van jaloezieën die ineens naar beneden vallen. Want een flink stel jaloezieën kan best zwaar zijn, dus die moet je goed bevestigen. We zullen niet alle horrorverhalen met je delen, maar als je niet zeker weet of je de klus aankunt: doe het niet zelf. Neem een professional zoals Inhuis Plaza in de arm en laat je goed helpen, van selectie tot installatie.

Etalbond®FR , een unieke ACP plaat voor gevelbekleding Lokaal nieuws vrijdag 26 november 2021

Etalbond®FR , een unieke ACP plaat voor gevelbekleding

Steeds vaker worden kunststof gevelpanelen gebruikt bij de realisatie van nieuwbouwprojecten. Dit omdat het de aannemer voordelen biedt bij de installatie en de gebruiker gewaarborgd is van een duurzame geveloplossing. HPL (high pressure laminate) en ACP, Aluminium composiet plaat , zijn voorbeelden van kunststoffen die voor geveltoepassingen worden ingezet. Binnen de Aluminium composiet range is Etalbond®FR een sprekend voorbeeld van een gevelpaneel dat specifiek voor deze toepassing is ontwikkeld.

Wat zijn de kenmerken van Etalbond®FR gevelplaat?

Etalbond®FR is een 4 mm dikke aluminium composiet plaat die bestaat uit een brandvertragende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5 mm dik. Hiermee voldoet Etalbond®FR 4 mm aan de internationale standaard van brandklasse B, s1, d0. Mochten de brandwerende kwaliteiten van de Etalbond®FR uitvoering niet voldoende zijn dan is er bovendien de A2 uitvoering. Deze A2 uitvoering voldoet aan de brandklasse A2, s1, d0.

Vanwege de hoogwaardige PVDF coating op de buitenzijde van de aluminium toplaag is deze gevelplaat uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Een andere belangrijke eigenschap is dat Etalbond®FR volledig recyclebaar is. Hierdoor wordt het milieu niet onnodig belast.

Wat zijn de bewerkingsmogelijkheden van Etalbond®FR gevelplaat

Etalbond®FR gevelpanelen zijn uitstekend te bewerken met een standaard machine uitrusting. Zo behoren de bewerkingen zoals zagen, boren, frezen en buigen allemaal tot de mogelijkheden. Ook het beletteren en bedrukken van deze unieke gevelplaten is geen probleem. Deze ruime bewerkingsmogelijkheden bieden veel vrijheid bij de realisatie van het uiteindelijke design.

Etalbond®FR is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen

Een groot voordeel van Etalbond®FR gevelpanelen is dat deze te verkrijgen zijn in alle beschikbare RAL- en Pantone (PMS) kleuren. Dit betekent dat voor ieder project een specifieke kleur geproduceerd kan worden. Dit met een zelf te bepalen glansgraad, liggend tussen de 5 en 80%. Is er vanuit het design behoefte aan een speciale uitstraling dan behoren unieke structuren zoals een beton- of hout look tot de mogelijkheden. Meer informatie over Etalbond®FR gevelpanelen is te vinden op vinkkunststoffen.nl.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Eindhoven.

Aanmelden